|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۳
کد خبر: ۲۱۰۳۲۹
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۰
بانک پاسارگاد در راستای حمایت از تولید ملی، اقدامات موثری را در حوزه‌های فناوری اطلاعات، صنایع معدنی، نفت، گاز و انرژی‌های نو انجام داده‌است.
برای اولین بار در کشور، شرکت گسترش انرژی پاسارگاد به عنوان یک شرکت داخلی، توسعه میادین نفتی سپهر و جفیر را بر عهده‌ گرفته‌است.

بانک پاسارگاد در راستای حمایت از تولید ملی، اقدامات موثری را در حوزه‌های فناوری اطلاعات، صنایع معدنی، نفت، گاز و انرژی‌های نو انجام داده‌است.

برای اولین بار در جهان تولید كاتد مس به روش تانک بايو ليچينگ (استحصال مس با استفاده از باکتری) در مجتمع مس و کاتد مسی شركت بابك مس ايرانيان توسط هلدینگ میدکو و با حمایت بانک پاسارگاد انجام‌گرفته‌است. از مزایای اصلی روش تانک بایولیچینگ می‌توان به حذف کوره‌های ذوب و در نتیجه کاهش قابل ملاحظه آلایندگی و همچنین صرفه‌جویی در مصرف آب و منابع انرژی در راستای حمایت از محیط‌ زیست و مسوولیت‌های اجتماعی اشاره کرد.

شرکت فولاد بوتیای ایرانیان یکی از 17 شرکت زیر مجموعه شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (هلدینگ میدکو) است که در زمینه تولید گندله فعال بوده و در آینده‌ای نزدیک آهن اسفنجی و انواع مقاطع خاص فولادی را تولید خواهد کرد. این شرکت، 19کیلومتر خط ریلی، محوطه مانوری و تخلیه و بارگیری مجتمع فولاد بوتیای ایرانیان را در اسفند ماه سال گذشته افتتاح کرد. اتصال ریلی مجتمع فولاد بوتیای ایرانیان به خط راه آهن جمهوری اسلامی ایران گامی بزرگ و موثر در رونق اقتصادی منطقه کرمان است که در چارچوب توافق اصولی شرکت هلدینگ میدکو با رجا، جهت حمل و نقل مواد اولیه و محصولات تولیدی آن با مشارکت اداره راه‌آهن کرمان و شرکت فولاد بوتیای ایرانیان اجرا شد.

همچنین برای اولین بار در کشور، شرکت گسترش انرژی پاسارگاد به عنوان یک شرکت داخلی توانسته‌است با امضای قرارداد 2.4میلیارد دلاری، توسعه میادین نفتی سپهر و جفیر را بر عهده‌ بگیرد که دستیابی به تولید روزانه حداکثر ۱۱۰ هزار بشکه و تولید تجمعی حدود ۵۱۲ میلیون بشکه طی ۲۰ سال آینده با برآورد هزینه‌های سرمایه‌ای مستقیم معادل معادل ۲ میلیارد و ۴۲۷ میلیون دلار و هزینه‌های غیرمستقیم معادل ۴۱۳ میلیون دلار را محقق می‌سازد. این قرارداد تحولی بزرگ و بی‌سابقه جهت حضور شرکت‌های داخلی ایجاد خواهد کرد.

پروژه‌های متعددی که با حمایت بانک پاسارگاد، در نقاط مختلف کشور اجرا شده و یا در حال اجراست، برای کاستن از وابستگی ایران، بستر اشتغال سالم و مولد را در محروم‌ترین نقاط کشور به ویژه استان‌های مرزی فراهم ساخته‌است. این پروژه‌ها عبارتند از: نیروگاه 350 مگاواتی گازی خوی، نیروگاه 950 مگاواتی گازی و 480 مگاواتي بخش بخار سیکل ترکیبی نیروگاه ارومیه در استان آذربایجان غربی، احداث خط لوله ششم سراسری برای انتقال روزانه 40 میلیون متر مکعب گاز از پایتخت انرژی ایران(عسلویه) به استان‌های خوزستان، ایلام و کرمانشاه تا مرز عراق، تولید سالانه 14 هزارتن محصولات اكريلات‌ها در ماهشهر(خوزستان)، احداث پالایشگاه سیراف، پتروشیمی پارسیان، همکاری با شرکت نفت فلات قاره در حفاری چاه‌های میدان گازی پارس جنوبی در بستر خلیج فارس(استان بوشهر)، ارائه سرویس‌های عملیات حفاری در جزیره کیش به همراه ساخت اسکله 70 هزارتنی حراء جهت بارگیری مواد جامد و میعانات هیدروکربوری در جزیره قشم(استان هرمزگان)، احداث پالایشگاه نفت فوق سنگین جزیره قشم به ظرفیت 35 هزار بشکه در روز، پروژه نیروگاه 500 مگاواتی سیکل ترکیبی و نیروگاه 70 مگاواتی گازی و تجهیزات آب شیرین‌کن در جزیره قشم، تولید پروپیلن از گاز طبیعی در منطقه مُکران استان سیستان و بلوچستان، ساخت نیروگاه 25 مگاواتیCHP سیرجان و تولید زنجیره متانول، نیروگاه 500 مگاواتی شریعتی به همراه نیروگاه 250 مگاواتی سیکل ترکیبی و نیروگاه 150 مگاواتی گازی در استان خراسان رضوی که همگی با تسهیلات مالی بانک پاسارگاد سرمايه‌گذاري شده و یا در حال تکمیل است.

علاوه بر این بانک‌پاسارگاد برای اجرای نیروگاه‌های مقیاس کوچک 25/3 مگاواتی(گنبد یک)، 26 مگاواتی (گنبد2)، 16 مگاواتی (اتمسفر)، 16 مگاواتی(کهریزک) و یک نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی در مرکز کشور، موافقت استفاده از تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی را اخذ کرده است.

اجرای این طرح‌ها به‌طور مستقیم و غير مستقيم برای هزاران نفر ایجاد اشتغال می‌کند و زمینه افزایش فرصت‌های شغلی در صنایع پایین دستی زنجیره‌های تولیدی بعد را فراهم خواهد کرد.

گفتنی‌است به موازات اجرای این طرح‌ها بانک پاسارگاد با سرمایه‌ای معادل 8/8 میلیارد دلار طرح حمایت از صنایع مواجه با چالش‌های مالی را از طریق اعطای تسهیلات اعتباری پیگیری می‌کند. این اقدام علاوه بر آنکه به حفظ سقف تولید صنایع مذکور کمک می‌کند، مانع از ریزش نیروی شاغل در واحدهای صنعتی مذکور خواهد شد. صنایعی که از این کمک‌های مالی بانک پاسارگاد بهره‌مند شده‌اند، عبارتند از: فاز اول طرح توسعه صنایع شیمیایی سینا در شهرستان چابهار به ظرفیت یک میلیون و 650 هزار تن متانول در سال و فاز دوم همین طرح به ظرفیت سالانه 236 هزارتن پلی اتیلن و 420 هزار تن پلی پروپیلن، پالایشگاه میعانات گازی جاوید در منطقه سیراف استان بوشهر برای تولید گاز مایع تصفیه شده، نفتا، نفت گاز و نفت سفید، شرکت روماک انرژی سلامت در شهرستان ماهشهر استان خوزستان برای تولید زنجیره آگریلات‌ها به ظرفیت 20 هزار تن اکریلیک اسید یخی، 12 هزارتن ایزوبوتانول، 97هزارتن بوتیل اکریلات،40 هزارتن دواتیل هگزانول،31 هزارتن بنزن پیرولیز و 12هزار تن گازمایعLPG در سال، نیروگاه 25 مگاواتی و طرح توسعه شهرک صنعتی پردیس فن‌آوران البرز در استان زنجان که پس از سرمایه‌گذاری بانک پاسارگاد از چالش مالی خارج شده‌اند.


















ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین