کد خبر: ۲۰۸۱۴۷
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۳
سازمان فضایی ایران با استفاده از دو رصدخانه خود و در تعامل با سازمان همکاری های فضایی آسیا-اقیانوسیه (اپسکو) از حدود 2 ماه پیش و با نزدیک شدن به زمان ورود مجدد مدارگرد به جو زمین، وضعیت تیانگونگ-1 را مورد پایش قرار داده است.
 سازمان فضایی ایران طی توضیحاتی درباره احتمال سقوط «فضاپیمای چین» در خاک ایران از مردم خواست نسبت به شایعات و اخباری که بر اساس حدس و گمان منتشر می شوند، بی‌توجه باشند.

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فضایی ایران، در خصوص اخبار مربوط به سقوط مدارگرد چینی تیانگونگ-1 موارد زیر به اطلاع هموطنان عزیز می‌رسد تا نگرانی ها مرتفع شود:

1. این مدارگرد، نخستین ایستگاه فضایی متعلق به کشور چین است که به منظور انجام آزمایش‌های فضایی در سال 2011 به فضا پرتاب شده و دارای قابلیت الحاق پرتاب‌گرهای حامل انسان در فضا است که تا سال 2016 به ماموریت خود ادامه داد. در این سال، سازمان ملی فضایی چین اعلام کرد که کنترل مداری این مدارگرد را از دست داده است.

2. سازمان فضایی ایران با استفاده از دو رصدخانه خود و در تعامل با سازمان همکاری های فضایی آسیا-اقیانوسیه (اپسکو) از حدود 2 ماه پیش و با نزدیک شدن به زمان ورود مجدد مدارگرد به جو زمین، وضعیت تیانگونگ-1 را مورد پایش قرار داده است.

3. زمان و مکان دقیق سقوط این مدارگرد به دلیل پیچیدگی های فنی هنوز مشخص نیست، با این حال احتمال سقوط از ساعت 23 شب 12 فروردین ماه تا 12 ظهر روز 13 فروردین 1397 و در پهنه جغرافیایی 43 درجه شمالی تا 43 درجه جنوبی که مساحتی بیش از 200 برابر کل مساحت ایران را دارد، بیشتر است.

4. مدارگرد با ورود به جو زمین، در اثر اصطکاک سوخته و متلاشی خواهد شد، اما امکان دارد که قطعاتی از آن با زمین برخورد نماید. همچنین لازم به ذکر است سقوط مدارگرد فوق هیچ تهدیدی برای مردم ایجاد نمی کند، کما اینکه به طور متوسط هر ساله هزاران قطعه پسماند فضایی و یا اجسام نزدیک به زمین در جو سقوط می‌کنند، پیش تر نیز شاهد سقوط و ورود مجدد مدارگرد هایی با ابعاد مشابه به جو زمین بوده ایم. سخت‌ترین بقایای مدارگرد پس از عبور از جو در محدوده‌ای بسیار وسیع پراکنده خواهد شد که با توجه به وسعت خشکی و دریاهای زمین در عرض‌های جغرافیایی مشخص‌شده و تراکم جمعیت، احتمال برخورد این قطعات با مناطق مسکونی زمین بسیار کم است لذا این موضوع خطری را متوجه ساکنین کره زمین نخواهد کرد.

5. قطعات احتمالی که به زمین می‌رسند، ممکن است حاوی برخی ترکیبات شیمیایی سمی باشد، که توصیه می شود از تماس با آن پرهیز گردد.

6. سازمان فضایی ایران، ضمن رصد مداوم این ایستگاه از طریق رصدخانه‌های خود اطلاعات تکمیلی در این خصوص را منتشر خواهد کرد.

از هموطنان عزیز تقاضا می شود اخبار صحیح را فقط از طریق مراجع رسمی دنبال نمایند و به شایعات و اخباری که بر اساس حدس و گمان منتشر می شوند توجه نکنند.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین