|
|
امروز: چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۰
کد خبر: ۲۰۵۵۴۹
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۳
پزشکی که یک تخلف جزیی داشت، به ویزیت رایگان صد بیمار یتیم یا بدسرپرست محکوم شد. او به جای اعتراض، از این حکم استقبال هم کرد و آن را انجام داد. بنابراین به جای این‌که یک پزشک را زندانی کنیم و او را از خانواده‌اش دور کنیم و بار روانی سنگینی در او ایجاد کنیم، هم به صد بیمار یتیم یا بدسرپرست کمک کرده‌ایم و هم به خود پزشک؛ بنابراین صدور چنین احکامی بار بسیار مثبتی در جامعه خواهد داشت.»
 روزنامه شهروندبا عموزاد، قاضی دادگاه کیفری شهر گالیکش که بجای حکم زندان، مجرمان را به کاشت درخت محکوم می کند مصاحبه کرده است.

وی می‌گوید: «یک‌سال‌ونیم است که در دادگاه کیفری به‌عنوان قاضی مشغول به کار شده‌ام. پیش از آن در دادسرا بودم و حکم صادر نمی‌کردم، اما از وقتی که کار قضاوت را آغاز کرده‌ام، چنین احکام جایگزین را زیاد صادر کرده‌ام. چراکه به اعتقاد من می‌تواند، جرم‌زدایی بالایی نسبت به مجازات اصلی یعنی همان حبس داشته باشد. در ابتدا که من گفتم باید این احکام جایگزین را زیاد کنیم، مخالفان بسیاری داشتم که معتقد بودند این احکام، مجرم را به ارتکاب جرم بیشتر ترغیب می‌کند چراکه می‌بیند، مجازات کمی در انتظارش است، اما با اجرایی کردن چنین طرحی و صدور چندین حکم در طول این یک‌سال‌ونیم، مشخص شد که چنین احکامی می‌توانند جنبه مثبت داشته باشند. اعتراض‌ها نسبت به این احکام بسیار کم بود و مجرم به‌طور واقعی تنبیه می‌شد. حتی کار مثبتی هم یاد می‌گرفت.

در این مدت از این احکام زیاد صادر کرده‌ام. به‌طور مثال پزشکی که یک تخلف جزیی داشت، به ویزیت رایگان صد بیمار یتیم یا بدسرپرست محکوم شد. او به جای اعتراض، از این حکم استقبال هم کرد و آن را انجام داد. بنابراین به جای این‌که یک پزشک را زندانی کنیم و او را از خانواده‌اش دور کنیم و بار روانی سنگینی در او ایجاد کنیم، هم به صد بیمار یتیم یا بدسرپرست کمک کرده‌ایم و هم به خود پزشک؛ بنابراین صدور چنین احکامی بار بسیار مثبتی در جامعه خواهد داشت.»

او در ادامه صحبت‌هایش می‌گوید: «در رابطه با درختکاری نیز، تنها این ٣٠ مجرم نبودند. بلکه مجرمان دیگری از یک‌سال پیش تاکنون به چنین مجازاتی محکوم شده‌اند. در کل تعداد نهال‌هایی که باید از سوی متهمان کاشته شود، به ١٠‌هزار تا رسیده که حالا در فصل کاشت، درحال اجرا هستند. بیش از نیمی از این نهال‌ها نیز توسط متهمان در مناطق آسیب‌دیده جنگلی کاشته شده‌اند. از آنجایی هم که تعداد زیادی از جنگل‌های گالیکش به خاطر آتش‌سوزی آسیب جدی دیده‌اند، این کار می‌تواند به منابع طبیعی‌مان هم کمک بسیار زیادی کند. درباره اجرای این احکام نیز در ابتدا دادگستری متهمان را احضار و برای آنها زمان تعیین می‌کند. مجرم نیز باید ظرف مدت تعیین شده، نهال را تهیه کرده و آن را بکارد. از طرف دیگر با منابع طبیعی هم هماهنگ کرده‌ایم و آنها نیز نهال‌ها را در اختیار متهمان قرار می‌دهند. همچنین با توجه به اندازه جرم، بیشتر این متهمان، محکوم به نگهداری و آبیاری درخت‌هایی که می‌کارند، هستند. یعنی تقریبا تا دو‌سال باید به نهالی که کاشته‌اند سر بزنند و کار آبیاری را نیز انجام دهند. اکثر این مجازات‌ها نیز بدون اعتراض انجام می‌شوند، مگر این‌که مجرم توان مالی خرید نهال را نداشته باشد که در آن صورت اعتراض می‌کند و پس از آن درباره وی تصمیم گرفته می‌شود. اگر هم مجازات خود را انجام ندهند، باید بلافاصله به زندان بروند و دوره حبس خود را بگذرانند. برای همین به‌طور معمول مجرم هیچ اعتراضی نمی‌کند و اتفاقا استقبال هم می‌کند. هزینه یک نهال جنگلی ٢‌هزار تومان و یک نهال چناری خارج از شهر نیز ٧‌هزار تومان است که این نهال‌ها به‌صورت تفکیک شده و به نسبت جرم متهمان، برای آنها تعیین می‌شود. در کل آمارها نیز نشان از آن دارد که چنین احکامی تاثیرات مثبتی در کاهش وقوع جرم و انجام خدمات مفید در جامعه و همچنین تنبیه شدن و بار روانی مثبت در خود فرد و خانواده‌اش داشته است.»

 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین