کد خبر: ۱۹۵۹۶۲
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۳
دو حوزه مهم در وزارت کشور که مرتبط با کارت هوشمند ملی است؛ یکی برگزاری انتخابات است که در صورتی که بتوانیم به هشتاد میلیون ایرانی دارای کارت هوشمند برسیم برگزاری انتخابات برای ما سهل‌تر خواهد شد.

سخنگوی وزارت کشور با تشریح اقدامات انجام شده توسط وزارت کشور برای زلزله زدگان، مشکلات حاشیه نشینی، صدور کارت‌های ملی هوشمند، مقابله با اعتیاد، کاهش جرائم و ...، گفت: طرح توانمندسازی و پیشگیری از اعتیاد دانش آموزان از مهمترین طرح‌هایی است که در روزهای گذشته به صورت اجرایی با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش در 31 استان کشور عملیاتی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، سید سلمان سامانی در نشست خبری با حضور خبرنگاران که صبح امروز در محل وزارت کشور برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامات و تصمیماتی که در این دوره در سازمان ثبت احوال صورت گرفته شد، صدور کارت ملی هوشمند برای تمام ایرانیان بود که با پیگیری‌های جدی شاهد بودیم بیش از 31 میلیون نفر از ایرانیان دارای کارت ملی هوشمند شدند.

افزایش روزانه تقاضای دریافت کارت ملی هوشمند به 100 هزار نفر

وی ادامه داد: در چند روز گذشته شاهد بودیم رشد متقاضیان دریافت کارت ملی هوشمند در سراسر کشور به شکل معناداری اتفاق افتاده است و از روزی 30 هزار نفر به روزی حدود 100 هزار متقاضی افزایش یافت. همچنین این کارت هوشمند ملی توان برنامه ریزی برنامه ریزان را ارتقاء می‌دهد و تصمیم گیری را برای نظام برنامه ریزی آسان‌تر و دریافت خدمات را برای مردم در حوزه‌های مختلف قابل دسترس‌تر می‌کند.

به گفته وی، در صورتی که بتوانیم به 80 میلیون واجد کارت ملی هوشمند برسیم برنامه ریزی‌های اجرایی در خصوص برگزاری انتخابات از حیث تعداد واجدین شرایط، تعداد تعرفه‌ها و ... آسان‌تر خواهد شد.

سخنگوی وزارت کشور در ادامه صحبت‌هایش به بحث مدیریت بحران اشاره کرد و گفت: یکی از آسیب‌های جدی نظام برنامه ریزی کشور نداشتن اطلاعات دقیق از افرادی است که نیازمند دریافت خدمات هستند. این تصمیم سازمان ثبت احوال فرصتی را فراهم می‌کند که در مدیریت بحران و توزیع اقلام امدادی و شیوه امدادرسانی به افراد نیازمند با اطلاعات دقیق و جامع‌تر در نظام مدیریت بحران ایجاد شود.

وی ادامه داد: در خصوص زلزله غرب کشور از همدلی و همراهی ملت ایران برای بازتوانی، نجات آسیب دیدگان در استان کرمانشاه و مناطق زلزله زده این استان تشکر می‌کنم. همچنین از اقدامات موثر نیروهای نظامی ذیل سازمان مدیریت بحران و نیروهای سپاه، ارتش، بسیج که در این بزنگاه به کمک مردم آمدند و اقدامات اثرگذاری انجام داده‌اند نیز تقدیر می‌کنم.

سامانی همچنین در ادامه از جمعیت هلال احمر و تمام داوطلبان آن که در این حوزه کمک رسان ستاد مدیریت بحران بودند نیز قدردانی کرد.

وی همچنین به ارائه گزارشی از زلزله غرب کشور پرداخت و گفت: در مرحله اسکان اضطراری حدود 90 هزار چادر میان زلزله زدگان توزیع شد تا بتوانیم در مدت محدود اسکان اضطراری را شاهد باشیم که این اتفاق به خوبی انجام شد. همچنین در مرحله اسکان موقت نیز که به وسیله کانکس‌ها تامین شد با هماهنگی‌های لازم با نهادهای مذکور قرار شد که ظرف 45 روز کانکس‌های مورد نیاز زلزله زدگان را برای اسکان موقت در اختیار آنان قرار دهیم که این کار نیز با کمک خدا و مردم و مسئولین محقق شد.

توزیع بیش از 13 هزار کانکس در مناطق زلزله زده غرب کشور

وی افزود: سپاه تعهد کرد که 8000 کانکس را در اختیار زلزله زدگان روستایی قرار دهد که این اتفاق افتاد و همچنین ارتش نیز تامین 2000 کانکس را برای مناطق شهری تقبل کرد. زیرا بر اساس دستور تقسیم کار ملی امدادرسانی به روستاها بر عهده سپاه و در شهرها نیز بر عهده ارتش قرار گرفت.

سخنگوی وزارت کشور اضافه کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز تهیه 1000 کانکس را به عهده گرفت که این امر نیز محقق شد. همچنین 2400 دستگاه کانکس نیز توسط کمک‌های مردمی برای زلزله زدگان تامین شد که در نهایت 13 هزار و 400 کانکس تا امروز بر اساس وعده‌های داده شده در مناطق زلزله زده قابل استفاده است.

به گفته وی حدود 1000 کانکس نیز به صورت مازاد و ذخیره در نظر گرفته شده است که اگر کسی به هر دلیلی تا به امروز موفق به دریافت کانکس نشده است آن را دریافت کند. در حقیقت این 1000 کانکس هنوز نصب نشده است و برای موارد خاص در نظر گرفته شده است.

سامانی همچنین به کمک‌های مالی که دولت تصویب کرد تا در اختیار زلزله زدگان قرار دهد نیز اشاره کرد و گفت: واحدهای مسکونی در مناطق زلزله زده به دو گروه تخریب کامل و تخریب جرئی تقسیم شدند و تصمیمات مهمی برای آنها گرفته شد که تعدادی از این تصمیمات نیز اجرایی شد. بر اساس این تصمیمات در روستاها به هر واحدی که تخریب کامل شده باشد 30 میلیون تومان وام و پنج میلیون تومان بلاعوض و سه میلیون تومان برای خانوارهایی که کانکس دریافت نکنند در نظر گرفته شده است.

جزییات ارائه تسهیلات به زلزله زدگان

وی ادامه داد: در شهرها هم 40 میلیون تومان وام، شش میلیون تومان بلاعوض و برای کسانی که کانکس نخواهند و کمک مالی درخواست کنند پنج میلیون تومان پرداخت شده است و برای مواردی که منازل مسکونی نیاز به تعمیر داشته باشد نیز از یک تا دو میلیون تومان بر اساس میزان خسارت وارده به صورت بلاعوض و شش تا 12 میلیون تومان به صورت وام پرداخت شده است. از طرفی کمک هزینه معیشتی نیز برای استمرار و امرار معاش زلزله زدگان در نظر گرفته شده است که به هر خانوار دو میلیون تومان بلاعوض و 10 میلیون وام قابل پرداخت است.

سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه طبق آمارهای جمع‌آوری شده از سطح روستاها 1920 روستا در استان کرمانشاه تحت تاثیر زلزله قرار گرفتند گفت: از این تعداد 258 روستا بالای 50 درصد تخریب داشتند و از این 1920 روستا تا به امروز 1582 روستا به صورت واحد به واحد مورد ارزیابی قرار گرفتند و میزان خسارت‌ها نیز مشخص شد و در نهایت، دسته بندی در راستای پرداخت کمک به آنها نیز انجام شد.

از وضع مصوباتی که با حقوق مردم مغایرت دارد پیشگیری می‌شود

سامانی در ادامه به تفاهم‌نامه‌ وزارت کشور با دیوان عدالت اداری اشاره کرد و گفت: مواردی که منجر به شکایت مردم شده است و در دیوان عدالت اداری و هیات عمومی دیوان رای به ابطال مصوبه داده شده است از مهمترین آنها عوارضی است که شورای شهر در ادوار مختلف وضع کرده است و با تعامل با دیوان عدالت اداری احصا کردیم و به تمامی شوراهای اسلامی شهر و روستا ابلاغ کردیم که از وضع مصوباتی که با حقوق مردم مغایرت دارد پیشگیری شود.

وی همچنین با اشاره به اقدامات وزارت کشور درباره مقابله با آسیب‌های اجتماعی، اظهار کرد: مقابله با آسیب‌های اجتماعی یکی از مهمترین محورهای وزارت کشور در دولت دوازدهم است که با پیگیری‌های به عمل آمده در جلساتی در محضر مقام معظم رهبری گزارشات کاملی از اقدامات انجام شده، تصمیمات وزارت کشور و شورای اجتماعی به محضر ایشان اعلام شد و با توجه به اینکه مطالبه ایشان انجام اقدامات فوق‌العاده برای برخورد و مقابله با آسیب‌های اجتماعی بود در شورای اجتماعی کشور این آسیب‌ها اولویت‌بندی شد و اقدامات دستگاه‌های متولی نیز مشخص و تقسیم کار ملی میان دستگاه‌ها صورت گرفت و همچنین با جدیت اقدامات فوق‌العاده موثری که باید دستگاه‌ها به سرانجام برسانند بررسی و به صورت مستمر به خدمت مقام معظم رهبری گزارش می‌شود.

سامانی در ادامه به بحث حاشیه نشینی اشاره کرد و ادامه داد: حاشیه نشینی و مقابله با آن از اولویت‌های مورد تاکید مقام معظم رهبری است و اقدام عملی که در این حوزه انجام شد تاسیس دفاتر تسهیل گری و توسعه اجتماعی هستند. همچنین قرار است 100 تشکل مردمی در 10 مرکز استان و در هر مرکز استان در 10 محله حاشیه نشین و به عبارتی در 100 نقطه به صورت پایلوت در این دفاتر تسهیل گری مستقر شوند که وظایف آنها توانمندسازی،‌ مهارت آموزی، همراهی و هماهنگی با مردم مناطق حاشیه نشین و آموزش آنها برای تعامل بیشتر با دستگاه‌های دولتی و ارتقای کیفیت زندگی آنان است. این 100 دفتر تشکیل شده‌اند و امروز کارگروه این 100 دفتر نیز برگزار شد. امیدواریم تا پایان سال جاری با شروع حرکت این دفاتر شاهد اقدام عملی موثر برای مقابله با این آسیب باشیم.

رشد 14 درصدی کشفیات پلیس از مواد مخدر

سخنگوی وزارت کشور در ادامه به آسیب اجتماعی اعتیاد نیز اشاره کرد و گفت: طبق آماری که در هفته گذشته از ستاد مبارزه با مواد مخدر دریافت کردیم رشد 14 درصدی کشفیات پلیس از مواد مخدر را شاهد بودیم. همچنین طرح توانمندسازی و پیشگیری از اعتیاد دانش آموزان نیز از مهمترین طرح‌هایی است که در روزهای گذشته به صورت اجرایی با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش در 31 استان کشور عملیاتی شد که با نظارت وزیر برای صیانت از سرمایه‌های نوشکفته ایران این طرح در حال اجراست.

سامانی خاطرنشان کرد: آماری که از وضعیت وقوع جرایم داشتیم بر طبق رصدها شاهد بودیم که در 9 ماهه ابتدایی سال جاری در بسیاری از جرایم کاهش وجود داشته که پیام خوبی است و نشان می‌دهد که اقدامات انجام شده در سنوات گذشته اثربخش بوده است.

وی در ادامه به بحث حاشیه نشینی نیز اشاره کرد و گفت: شاهد هستیم شهرستان‌های اطراف تهران علی رغم نزدیکی به پایتخت و انتظار از توسعه یافتگی آنها، اما به لحاظ شاخص توسعه یافتگی در وضعیت خوبی نبودند. بنابراین وزارت کشور مقرر شد که جلساتی مشترک با سایر وزارتخانه‌ها خصوصا وزارت بهداشت و درمان و راه و شهرسازی با موضوع شهرستان‌های اطراف تهران داشته باشد و به صورت ویژه تصمیماتی که نیاز است برای ارتقای شاخص توسعه این شهرستان‌ها گرفته شود در وزارت کشور اتخاذ شود.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین