|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۲۶
کد خبر: ۱۸۹۹۲۳
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۷
نکته مهم اینکه به دلیل نفود ناپذیری بافت های فرسوده عملا امدادرسانی در زمان بروز حادثه غیرممکن است و کار آواربرداری و بیرون کشیدن انسان ها از زیر آوار ماه‌ها به طول می انجامد. سازمان مدیریت بحران به عنوان نهاد بالادستی باید با کمک شهرداری‌ها و نهادهای ذی ربط فکری به حال تعریض معابر کند.
یک کارشناس مسکن گفت: حدود ۲۰ درصد از جمعیت تهران در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری ساکن هستند؛ بافت‌هایی که زلزله ۶ ریشتری برای تبدیل آنها به تلی از خاک کافی است.

عباس شوکتی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: مدیریت بحران در کشور ما دست کم ۱۰۰ سال از کشور های توسعه یافته عقب است. در کشوری توسعه یافته مانند ژاپن مساله زلزله برای همیشه حل شده است. حتی مسوولان بحران وقوع سونامی که اصلا قابل پیش بینی نبود را به سرعت و به بهترین شکل مدیریت کردند، اما در کشور ما که بیش از ۸۰ درصد آن روی گسل قرار دارد، نسبت به این پدیده نوعی انفعال و سردرگمی را شاهدیم.

وی با بیان اینکه همواره در زلزله های بزرگ شاهد بوده‌ایم که مردم نقش اصلی را ایفا می کنند و نهادهایی مانند هلال احمر و سازمان مدیریت بحران به کندی خودشان را به حادثه می رسانند، اظهار کرد: در حالی که باید عمده مدیریت بحران قبل از وقوع زلزله ها صورت گیرد، اما متاسفانه پیشگیری به فراموشی سپرده شده و عمده تلاش و هزینه صرف بعد از وقوع حادثه می شود. این در حالی است که هزینه های پیشگیری به مراتب کمتر از درمان است.

این کارشناس مسکن و ساختمان گفت: در زلزله‌ای که بنا بر آمار رسمی کمتر از ۵۰۰ نفر جان خود را از دست دادند، تیم های امداد و نجات و مدیریت بحران کماکان دچار سردرگمی هستند و حال باید از مسوولان عزیز پرسید که چه تدابیری برای زلزله احتمالی تهران اندیشیده اند!؟

شوکتی ادامه داد: حدود ۲۰ درصد از جمعیت تهران در بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری ساکن هستند. بافت هایی که زلزله ۶ ریشتری برای تبدیل آنها به تلی از خاک کافی است اما متاسفانه روند نوسازی آنها به دلایلی مانند عدم همکاری بانک های عامل به کندی پیش می رود. نکته دردناک تر اینکه برخی از ساختمان هایی که به جای ساختمان های فرسوده بنا می شوند، به دلیل رعایت نکردن استاندارد ها و ضعف نظارت از همان ابتدای بهره برداری در گروه فرسوده ها هستند و صرفا به جای نوسازی فرسوده سازی می کنیم.

وی تاکید کرد:  نکته مهم اینکه به دلیل نفود ناپذیری بافت های فرسوده عملا امدادرسانی در زمان بروز حادثه غیرممکن است و کار آواربرداری و بیرون کشیدن انسان ها از زیر آوار ماه‌ها به طول می انجامد. سازمان مدیریت بحران به عنوان نهاد بالادستی باید با کمک شهرداری‌ها و نهادهای ذی ربط فکری به حال تعریض معابر کند.

این کارشناس مسکن خاطرنشان کرد: امروز شاهدیم که دولت با جدیت می خواهد به زلزله زدگان وام نوسازی و کمک بلاعوض پرداخت کند که قطعا هزینه های بالایی را می‌طلبد. امیدواریم ضمن تسریع در پرداخت این کمک ها نظارت دقیقی بر نحوه ساخت و ساز واحد های تخریب شده اعمال شود تا از این پس دل ساکنان از بیم وقوع زلزله نلرزد.

شوکتی همچنین با اشاره به موضع وزیر راه و شهرسازی در مورد مسکن مهر گفت: آقای آخوندی همواره از طرح مسکن مهر انتقاد می کردند و زلزله اخیر که منجر به تخریب واحد های مسکن مهر شد یک بار دیگر مهر تاییدی بر سخنان وی بود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین