|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۷
کد خبر: ۱۸۶۳۸۶
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۲
عضو مجلس خبرگان رهبری معتقد است گاهی حتی یک تکبیر الله اکبر باعث گناه می شود چرا که ممکن است باعث ناراحتی برخی از مردم شود پس حتی باید عمل ها و عبادات های خوب ر ا نیز با احتیاط انجام داد.
عضو مجلس خبرگان رهبری معتقد است نماز جمعه محل آشتی ملی ملت است و باید روش‌ها، شیوه هاو اندیشه‌های مختلف را در نماز جمعه آشتی داد.

آیت‌الله هاشم زاده هریسی در گفت و گو با خبرآنلاین با تاکید براینکه باید همه حرف ها را شنید و از بین آنها بهترین انتخاب کرد، بر ضرورت رعایت اعتدال در تریبون نماز جمعه تاکید کرد و گفت: وحدت ملی عامل اقتدار ملی است. نمی توان به گروه ها و جناح های مختلف به دلیل داشتن عقاید متفاوت مارک ضد نظام زد.

هاشم زاده هریسی می گوید:« نماز جمعه عبادتی برای دنیا و آخرت یک ملت ، کشور و نظام است. عبادتی که هم برای دنیا و هم برای آخرت آثار فراوان در ابعاد مختلف به دنبال دارد و نه تنها عامل تقرب به خدا و یک عبادت دسته جمعی است بلکه آثار فراوانی را نیز به دنبال دارد.»

به اعتقاد او نماز جمعه غیر از موضوع بندگی و تقرب به سوی خدا آثار سیاسی، اخلاقی ،اجتماعی و ایثار را به دنبال دارد. نماز جمعه محل آشتی ملی است؛ تمام مردم در این مراسم جمع می شوند و از یک تریبون، یک صدا را شنیده و به یک نفر اقتدا می کنند. این موضوع، فلسفه مهمی است و تریبون‌های نماز جمعه مکان مقدسی است و باید این نماز و عبادت را مغتنم شمرد.»

هاشم زاده هریسی با بیان این که باید قداست و عظمت خطبه های نماز جمعه را پاس بداریم توضیح داد:« باید کاری کنیم که همه چیز این نماز عبادت باشد؛ از رکوع و سجود آن گرفته تا گوش دادن به خطبه ها. ثواب این نماز باید برای تمام افرادی که در آنا حضور دارند از جمله کسی که خطبه می خواند ، کسی که نماز می خواند و یا امام جمعه است برسد.»

او با بیان اینکه مردم با حضور در مراسم نماز جمعه به دنبال کسب مقام نیستند ؛ پس باید به گونه ای عمل شود که همه مردم در این مراسم شرکت کرده و دلی به دست آورده شود و مردم حرف ناراحت کننده نشوند، خاطرنشان کرد: اگر مردم این قداست و همگانی بودن را ببینند با خواسته های مختلف و با هر نوع وابستگی و سلیقه در این فریضه عبادی شرکت خواهند کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید دارد« اگر قداست نماز جمعه حفظ شود تمام اندیشه ها، خواسته ها، سلیقه و مخاطبان مختلف به نماز جمعه می آیند. این فرضیه عبادی و سیاسی باید همگانی باشد و مردم بتوانند از تریبون نماز جمعه صدای تمام مسئولان با سلیقه و روش های مختلف را بشنوند و همه شیوه ها و روش ها را ببینید.»

هاشم زاده هریسی افزود: باید روش‌ها ، شیوه های و اندیشه‌های مختلف را در نماز جمعه آشتی داد چرا که تریبون آن تنها متعلق به یک سلیقه، جناح و یا گروه خاصی نیست.

او با بیان این که ما باید به دنبال مطالبات و رضایت مردم برویم اینگونه گفت:«رضایت خدا نیز در رضایت مردم است. خدا از بسیاری از سخنانی که در نماز جمعه مطرح می شود راضی نیست؛ بدترین گناه این است که ما کاری را برای خدا انجام دهیم اما خدا از آن راضی نباشد . معتقدم باید در برخی از مسائل شک کرد تا بتوان آن را اصلاح کرد.خدا در قرآن می فرماید بدترین و زیان کارترین انسان ها و خسران ترین عمل، عملی است که انسان فکر می‌کند کار خوبی انجام داده در حالی که برعکس آن اتفاق افتاده است.»

عضو مجلس خبرگان رهبری معتقد است گاهی حتی یک تکبیر الله اکبر باعث گناه می شود چرا که ممکن است باعث ناراحتی برخی از مردم شود پس حتی باید عمل ها و عبادات های خوب ر ا نیز با احتیاط انجام داد.

او ادامه داد:«حتی اعمال خوب را نباید به شکلی انجام داد که به انسجام و وحدت ملی آسیب بزند؛ اگراعمال را به شکلی انجام دهیم که انسجام را از بین ببرد باعث شکستن دل ها می شود. پس اگر به دنبال وحدت ملی هستیم باید به این نکات توجه کنیم. معتقدم یکپارچگی در تنوع است، گاهی ظاهر یکپارچه است اما در باطن و دل ها اینگونه نیست؛ گاهی زبان ها یکی است ولی دل ها با هم نیست، در این صورت ظاهر یکپارچه می شود اما در باطن یکپارچگی وجود ندارد.»

هاشم زاده زاده هریسی می گوید:« معتقدم اگر دل ها با زبان ها یکی نباشد باعث به وجود آمدن بسیاری از مشکلات در جامعه می شود و این موضوع خطرناک است. چندی پیش شاهد بودیم که حاج آقا سید علی خمینی قبل از خطبه های نماز جمعه سخنرانی کرد که با استقبال عمومی مواجه شد. پس باید بگذاریم این مسائل بیشتر شود تا انسجام ملی نیز بیش از گذشته حفظ شود. دعوای جناح ها باید از بین برود و از بین رفتن این اختلافات به این صورت نیست که برخی را بزرگ و برخی را کوچک کرد.»

به گفته او سلیقه های زیادی در کشور وجود دارد ولی همه به دنبال خیرخواهی نظام هستند و از همین تضارب افکار نور تولید می شود. گروه‌ها و جناح‌های داخل نظام به دنبال این نیستند که فرش قرمز در برابر دشمن پهن کنند و نفوذی یا وابسته نیستند بلکه تنها تفاوت در روش ها و سلیقه هاست. باید همه حرف‌ها را شنید و از بین آن ها بهترین انتخاب کرد. نمی توان به گروه ها و جناح های مختلف به دلیل داشتن عقاید متفاوت مارک زد؛ معتفدم انسجام و وحدت ملی عامل اقتدار ملی است و دستوری و موعظه بردار نیست و همه باید برای نظام و کشور هر چه صلاح می دانند بیان کنند. تریبون این موضوع نیز در نماز جمعه تجلی پیدا می کند که صدای آن به تمام کشور می رسد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین