کد خبر: ۱۸۶۳۲۶
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۰
زمانی که حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران به امیر کویت ابلاغ کرد که آماده مذاکره است تمامی رهبران این شورا با مذاکره موافقت کردند اما زمانی که رئیس جمهور آمریکا از همان کشورها می‌خواهد وارد مذاکره با قطر شوند هیچ کسی رغبتی نشان نمی‌دهد.
وزیر خارجه قطر ضمن تاکید بر قوی بودن روابط کشورش با آمریکا، بحران دیپلماتیک با عربستان و متحدانش را بی‌دلیل خوانده و مذاکره را بهترین راه برای این بحران دانست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید؛ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر در حاشیه همایشی درباره ترسیم سیاست‌های کلی بین‌المللی در مراکش گفت: ائتلاف میان قطر و ترکیه با هیچ گونه ائتلاف یا شراکت دیگری تناقض ندارد. ترکیه وارد ائتلافی علیه داعش شده است.درخواست برای قطع روابط نظامی قطر با ترکیه یک مسئله غیرقابل قبول برای هر کشور دارای حاکمیت است. ما نگران روزی هستیم که بگویند نیروهای آمریکایی را از قطر اخراج کنیم یا روابط دفاعی‌مان را با فرانسه یا انگلیس قطع کنیم. ما توافقنامه همکاری دفاعی را با چندین کشور اروپایی از جمله فرانسه و انگلیس امضا کرده‌ایم.

وی درباره بحران کنونی با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس گفت: این بحران بی‌دلیل بود. ما امیدواریم که کشورهای محاصره کننده قطر یک روز عقل خود را به کار گیرند و بر سر میز مذاکره بنشینند. حتی اگر یکی از طرف‌ها تمایلی به مذاکره نداشته باشد باز هم این بحران حل نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری قطر(قنا)،وزیر خارجه قطر گفت: کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بیشترین ثبات را در خاورمیانه داشتند. سازمان ملل شکست خورده است و دیگر نمی‌تواند نیازهای غیرنظامیان را برآورده کند. سازمان ملل در حمایت از غیرنظامیان در مناطق درگیر مثل سوریه، یمن، لیبی و اکنون قطر شکست خورده است. مردم ما مشکلات سوری‌ها، یمنی‌ها، لیبیایی‌ها و عراقی‌ها را ندارند اما با مشکلات بزرگی مواجهند. زمانی که خانواده‌هایشان به دلیل نزاع سیاسی از هم می‌پاشد و زمانی که ۲۶۰۰ مورد نقض حقوق بشر رخ می‌دهد مسئله خطرناکی است. ما به حمایت از مردممان پایبندیم.


روابط با آمریکا


وی تأکید کرد: روابط میان قطر و آمریکا به ویژه در زمینه نظامی بسیار قوی است. روابط میان قطر و آمریکا نه از حیث قوت این روابط بلکه از حیث تلاش‌ها علیه تروریسم از این بحران تأثیر پذیرفته است. زمانی که دوحه میزبان ۱۱۰۰۰ سرباز آمریکایی و مرکز فرماندهی ائتلاف بین المللی مبارزه با تروریسم است. بی‌تردید این روابط تأثیر خواهد گذاشت. علاوه بر تأثیر مستقیم بر تلاش‌ها برای مبارزه با تروریسم بر آموزش مشترک نیز تأثیر خواهد گذاشت. رخدادهایی هستند که تأثیر زیادی بر روابط امنیتی داشته‌اند نه تنها بر روابط قطر و آمریکا بلکه بر روابط آمریکا با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و سیاست آمریکا در قبال خاورمیانه و مبارزه با تروریسم.

وزیر خارجه قطر درباره بی‌طرفی آمریکا گفت: آمریکا از همان آغاز بحران موضعی هماهنگ و بسیار واضح اتخاذ کرد. آن‌ها خواهان حل این بحران هستند. ما کشوری هستیم که در معرض تجاوز این چهار کشور قرار گرفته‌ایم در نتیجه انتظار بیشتری از دوستان و هم پیمانانمان داشتیم از آن‌ها انتظار داشتیم که مخالفتشان را با نقض قوانین بین المللی اعلام کنند. آمریکا در رأس این کشورها بود. آن‌ها با محاصره مخالفت کردند و خواهان مذاکره شدند.

وی تأکید کرد: قطر بر موضع خود پایدار باقی خواهد ماند. مذاکره بهترین راه حل است. هر زمان که دیگران تصمیم گرفتند این بحران را حل کنند قطر بر سر میز مذاکره در انتظار دوستان و هم پیمانانش است.

وزیر خارجه قطر گفت: حضور نیروهای ترکیه در دوحه به تضمین امنیت کشور کمک می‌کند اما در راستای همکاری گسترده میان دو کشور است. ما نیز نیروهایی در پایگاه اینجرلیک داریم.


ایران

وی درباره روابط با ایران گفت: روابط ما با ایران از چند سال پیش تاکنون ثابت بوده است و به رغم اینکه اکنون شرایط متفاوتی داریم سیاستمان تغییر نکرده است. زمانی که قطر از سه جهت محاصره شد تنها یک راه به سمت شمال برای ما وجود داشت درنتیجه مجبور شدیم تماس‌هایمان را با ایران بیشتر کنیم. اما در نهایت اختلافات سیاسی میان قطر و ایران باقی است. چگونه می‌توانیم از این اختلافات عبور کنیم؟ با مقابله؟ غیرممکن است. ما از سال ۲۰۱۵ این را می‌خواستیم. زمانی که توافق هسته‌ای میان غرب و ایران در سال ۲۰۱۵ امضا شد، باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا از تمامی اعضای شورای همکاری خلیج فارس دعوت کرد که به کمپ دیدوید رفته و نگرانی‌های امنیتی‌شان را با ایران حل کنند. او این کشورها را به مذاکره با ایران تشویق می‌کرد. زمانی که حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران به امیر کویت ابلاغ کرد که آماده مذاکره است تمامی رهبران این شورا با مذاکره موافقت کردند اما زمانی که رئیس جمهور آمریکا از همان کشورها می‌خواهد وارد مذاکره با قطر شوند هیچ کسی رغبتی نشان نمی‌دهد.

وزیر خارجه قطر گفت: روابط ما با ایران همان روابط قبل است. اما ما نمی‌توانیم تشدید مواضع بیشتر و وخامت بیشتر را تحمل کنیم نه فقط بین ایران و قطر بلکه بین هر کشور دیگری با ایران. ما به مذاکره و مشارکت ایمان داریم. ایران کشور همسایه ماست و مرزهای مشترک با آن داریم. مسائل زیادی هست که باید از طریق مذاکره حل شود. بدون مذاکره مشکلات بیشتر می‌شود.
حماس

وی درباره روابط قطر و حماس نیز گفت: من باید روشن کنم که قطر به هیچ وجه از حماس حمایت نکرده است. قطر از مردم غزه و بازسازی نوار غزه حمایت کرده است. درست است که حماس جایگاهی در غزه دارد اما این حمایت نیز بسیار شفاف بوده است. آن‌ها به خوبی می‌دانند پول‌ها کجا می‌رود می‌دانند که این حمایت در صلح و ثبات غزه تأثیر دارد.

وزیر خارجه قطر گفت: روابط حماس با قطر در بعد نمایندگی سیاسی نیست. حماس در دوحه دفتر دارد و این دفتر بسیار مفید بوده است. زمانی که حماس دفتر نمایندگی در دوحه دارد توانسته به انعقاد توافق‌‎نامه‌هایی که در پایان دادن به جنگ‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۴ سهم داشته، کمک کند. قطر در تکمیل آشتی ملی نقش داشته است و اکنون نیز با روابط حماس و مصر و نقش مصر در آشتی، قطر اولین کشوری بود که از این آشتی حمایت کرد. صرف نظر از اینکه چه کسی برای تکمیل این آشتی میانجیگری می‌کند ما از آشتی استقبال کردیم.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین