|
|
امروز: يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۱
کد خبر: ۱۶۲۳۹۱
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۷
ریحان تازه به دلیل طعم و عطری که دارد یکی از پرطرفدارترین سبزی‌های دنیا محسوب می‌شود اما بعد از خشک شدن و ریختن آن داخل ظرف، طعم و بوی خود را از دست می‌دهد و دیگر نمی‌توان به عنوان یک سبزی خوش عطر روی آن حساب کرد.
دانشمندان معتقدند که دادن شوک الکتریکی مختصر به گیاهان تازه قبل از خشک کردن آنها مزه بهتری به آنها می‌دهد.

 به نقل از رویترز، متخصصان تغذیه و زیست‌شناسان دانشگاه «لوند» سوئد در مطالعات اخیر به این نتیجه رسیده‌اند که دادن شوک الکتریکی مختصر به گیاهان پیش از خشک کردن آنها می‌تواند روی طعم و مزه گیاهان خشک‌شده اثر بگذارد و مزه بهتری به آنها بدهد.

ریحان تازه به دلیل طعم و عطری که دارد یکی از پرطرفدارترین سبزی‌های دنیا محسوب می‌شود اما بعد از خشک شدن و ریختن آن داخل ظرف، طعم و بوی خود را از دست می‌دهد و دیگر نمی‌توان به عنوان یک سبزی خوش عطر روی آن حساب کرد.

محققان به تازگی راهی یافته‌اند که می‌تواند طعم و عطر اصلی گیاهان را حفظ کند به طوری که حتی بعد از خشک شدن هم همان طعم و مزه اصلی را داشته باشد. به عقیده آنها، دادن شوک الکتریکی خفیف به برگ گیاهان قبل از خشک کردن آنها، در این امر بسیار مؤثر است.

در واقع، شوک الکتریکی باعث باز نگه داشتن منافذ برگ گیاه می‌شود. برگ‌ها مانند گیاهان عطرداری چون ریحان یا شوید در برابر خشک شدن بسیار حساس هستند. بنابراین، طی فرآیند خشک شدن به سرعت رنگ و بوی خود را از دست می‌دهند.

بنابراین پژوهشگران دریافته‌اند که استفاده از این فناوری و دادن شوک الکتریکی به برگ گیاهان، روی آسیب ناشی از خشک شدن برگ‌ها اثر می‌گذارد و باعث باز نگه داشتن دائمی منافذ برگ می‌شود در نتیجه خشک شدن برگ با سرعت بالاتری انجام می‌شود. این فناوری زمان خشک شدن گیاهان را تا نصف کاهش می‌دهد. محققان تاکنون این آزمایش را روی گیاهان شوید و آویشن انجام داده‌اند.
منبع: آنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین