|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۱
کد خبر: ۱۶۱۵۹۵
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۶
مدیر کل سابق سازمان جهانی بهداشت در ایران حضور پیدا کرد و شاهد تغییر جدی در رسیدگی و توجه به مردم به ویژه از نظر گسترش خدمات و حمایت مالی دولت برای کاهش پرداخت مردم در مراجعه به بیمارستان‌های دولتی، بود.
وزیر بهداشت گفت: در مجمع جهانی بهداشت در ژنو دستاوردها و توانمندی های ایران در حوزه علوم پزشکی، طرح تحول سلامت و نقش موثری که کشورمان در رشد علمی دنیا و منطقه داشته است، مورد توجه همگان قرار گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، حسن هاشمی در آخرین روز از سفر سه روزه خود به ژنو، اظهار داشت: برای شرکت در هفتادمین همایش کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت که متشکل از 194 کشور است در ژنو حضور پیدا کردیم؛ این گردهمایی همه ساله در همین فصل صورت می‌گیرد و هر سال هم یک موضوع را مبنای بحث قرار می‌دهند. البته در حاشیه بحث اصلی، کارشناسان کشورهای مختلف تبادل نظر می‌کنند که در انتقال تجارب و ارتقا دانش و مهارتشان برای افزایش بهداشت عمومی و مراقبت از سلامت مردم دنیا بسیار موثر است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه شرکت در مجمع جهانی بهداشت فرصت مناسبی برای مذاکرات دوجانبه است، افزود: طی چند سالی که برای شرکت در این مجمع به ژنو سفر کرده‌ام ضمن انجام سخنرانی در مجمع عمومی و شرکت در سایر جلسات تخصصی، از ظرفیت این قسمت بهره برده‌ایم؛ به ویژه پس از توافق هسته‌ای، فرصت بسیار زیادی برای برگزاری جلسات دو جانبه فراهم شده است.

دیدار با کشورها؛ فرصتی برای توسعه صادرات دارو و تجهیزات پزشکی

وزیر بهداشت تصریح کرد: در ملاقات‌هایی که با وزرای بهداشت برخی از کشورها داشتیم، توانستیم زمینه را برای ملاقات شرکت‌های ایرانی با بعضی از شرکت‌های بین المللی که علاقه‌مند هستند در حوزه واکسن، دارو، تجهیزات پزشکی به یک خودکفایی نسبی برسند، فراهم کنیم.

هاشمی مهمترین دستاورد سفر سه روزه خود به ژنو را معرفی دستاوردها و توانمندی های ایران در حوزه علوم پزشکی، طرح‌تحول‌سلامت و موفقیت‌هایی که جمهوری‌اسلامی ایران در رشد علمی دنیا و منطقه‌ای داشته، عنوان کرد.

معرفی موفقیت‌های طرح تحول سلامت به دیگر کشورها

هاشمی با اشاره به اذعان 'مارگارت چان' مدیر کل سابق سازمان جهانی بهداشت به نقش برجسته و مهم ایران در پیشبرد اهداف توسعه پایدار، گفت: خانم 'مارگارت چان' در جریان طراحی و اجرای طرح تحول سلامت بود و ما نیز در شروع و اجرای این طرح در طول سه سال و نیم گذشته، به صورت مداوم با سازمان‌جهانی‌بهداشت، ارتباط داشتیم و مدیر کل و نمایندگان این سازمان، به ما کمک کرده و مشکلات اجرای طرح تحول سلامت را به ما و موفقیت های آن را به کشورهای دیگر دنیا منتقل کردند.

وزیر بهداشت اضافه کرد: مدیر کل سابق سازمان جهانی بهداشت در ایران حضور پیدا کرد و شاهد تغییر جدی در رسیدگی و توجه به مردم به ویژه از نظر گسترش خدمات و حمایت مالی دولت برای کاهش پرداخت مردم در مراجعه به بیمارستان‌های دولتی، بود.

وزیر بهداشت ایران گفت: مدیرکل سابق سازمان جهانی بهداشت تاکنون چندین بار در مجامع مختلف اذعان داشته که الگوی ایران، به سایر کشورهای در حال توسعه و حتی در برخی موارد به کشورهای پیشرفته، قابل ارائه است و در اجلاس روز توسعه پایدار، ضمن تشکر و قدردانی از تلاش‌های دولت جمهوری اسلامی ایران در این زمینه، به سایر کشورها توصیه کردند که از ایران برای اجرای برنامه‌هایی مشابه طرح تحول سلامت، الگو برداری کنند.

راهی طولانی در پیش داریم...

هاشمی گفت: برای اجرای کامل طرح تحول سلامت راهی طولانی در پیش داریم. مهمترین بخش آن، توجه مردم و آموزش‌های لازم برای کودکان و نوجوانان ایرانی است؛ به طوری که سبک زندگی‌شان در آینده به گونه‌ای باشد که از تولید بیماری پیشگیری کند.

دستگاه ها نباید مولد بیماری باشند

وزیر بهداشت تاکید کرد: علاوه بر مردم، دستگاه‌های حکومتی هم باید به مسائل سلامت توجه داشته و مولد بیماری نباشند؛ لازم است که در مردم و افرادی که کشور را مدیریت می‌کنند -دستگاه‌های تقنینی، اجرایی و قضایی- خود مراقبتی ایجاد شود. البته چون خانم چان عملکرد تمام کشورها را می‌بیند، برداشت وی این گونه است که مدل ایران مدلی است که در دراز مدت موفق خواهد شد تا از بار بیماری ها کم و بتواند سطح بهداشت عمومی را به ویژه در منطقه ما که بسیار آلوده و آسیب پذیر است، افزایش بدهد.

هاشمی در ادامه درباره اصلی ترین هدف دولت دوازدهم در حوزه بهداشت نیز گفت:پیشنهاد می‌کنم که منابع پایدار در حوزه سلامت که جزء اصلی‌ترین مشکلات امروز ما است و مانع تحقق اهداف وزارت بهداشت و دولت در 4 سال گذشته بود، بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت توجه به تجمیع منابع بیمه‌ها، گفت: مجلس و دولت حوزه سلامت را یکپارچه نمی‌بینند که مشکلات زیادی را در اجرای برنامه‌های وزارت‌بهداشت به وجود آورده‌است متاسفانه شرکای ما در 4 سال گذشته با وزارت بهداشت هماهنگ نبودند اما دولت باید در مورد تولیت سلامت در کشور تصمیم گرفته و مدیریت را یکپارچه کند. ابتدا منابع بیمه ها تجمیع شده و سهم شان از بودجه عمومی افزایش پیدا کند تا هدف دولت مبنی بر رسیدگی بیشتر به محرومین و حاشیه نشین ها محقق شود.

هاشمی ضمن تاکید بر اهمیت مدیریت منابع در حوزه سلامت، تصریح کرد: باید هزینه‌های اضافه را کاهش داد و در عین حال یارانه‌ها را در حوزه سلامت برای افرادی که تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) هستند، هدفمند کرد.

وزیر بهداشت گفت: فکر می‌کنم اگر به تجمیع منابع بیمه‌ها و پایدار شدن منابع در حوزه سلامت در کنار اجرای کامل طرح تحول سلامت که هنوز حلقه‌هایی به ویژه در مورد ناباروری، حمایت بیشتر از بیماران صعب العلاج و بیماران خاص و نیز مراکز توانبخشی، اجرایی نشده، توجه ویژه شود، می‌توانیم شاهد موفقیت بیشتر نظام سلامت ایران باشیم.

پیوست سلامت در اجرای طرح های ملی؛ برنامه پیشنهادی دولت آینده

هاشمی از گسترش بهداشت عمومی و همکاری‌های بین بخشی و پیوست سلامت در اجرای طرح‌های بزرگ و ملی به عنوان برنامه‌های پیشنهادی دولت آینده یاد کرد.

وزیر بهداشت یادآور شد: دولت آینده وظائف قانونی زیادی مانند توسعه پزشک خانواده، افزایش دسترسی به خدمات پزشکی نیز دارد که ذاتی هستند و باید با سرعت بیشتری دنبال شوند.

ضرورت حمایت های مالی از بیمه ها

هاشمی در پاسخ به این سوال که چشم انداز دولت دوازدهم برای چهار سال آینده، چیست، گفت: به نظر من در پایان چهار سال دولت دوازدهم باید میزان دسترسی افزایش پیدا کند، یعنی در تمام نقاط کشور مردم بتوانند از خدمات بهداشتی درمانی بدون زحمت استفاده کنند. همچنین کاهش پرداخت هزینه‌ها نیز می‌تواند یکی از چشم‌اندازهای مهم دولت باشد که با همکاری بیمه‌ها میسر می‌شود بنابراین حمایت های مالی از بیمه ها، ضروری بنظر می‌رسد.

تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای حدود 83 درصد مردم ایران

وزیر بهداشت افزود: طبیعی است که اگر خرید راهبردی بیمه‌ها انجام شود در زمینه دارو، تجهیزات پزشکی و بخش خدمات شاهد ارتقای کیفیت خواهیم بود اما تا امروز برای حدود 83 درصد مردم ایران پرونده الکترونیک سلامت تشکیل داده‌ایم و باید بتوانیم در سراسر کشور بیماری ها به ویژه بیماری‌های غیر واگیر را کنترل کنیم و از بار بیماری‌هایی که در آینده باعث معلولیت و تحمیل هزینه‌های سرسام آوری به نظام سلامت می شود، جلوگیری کنیم.

هاشمی ضمن تاکید بر اهمیت ارتقای شاخص های بهداشتی و درمانی در پایان دولت دوازدهم، یادآور شد: میزان ابتلا به دیابت، چاقی، مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلب و عروق، سرطان و مرگ مادران باردار، کودکان، و نوزادان و کودکان کمتر از پنج سال و فوتی های حوادث جاده ای باید کاهش پیدا کند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین