|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۳
کد خبر: ۱۵۱۷۵۸
تاریخ انتشار: ۳۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۲
27 هزار روستای کشور در دولت یازدهم به اینترنت پرسرعت متصل شد، در حالی که در سال 1392 هیچ روستایی از این امکان بهره مند نبود و شکاف دیجیتالی بین نقاط برخوردار و محروم دیده می شد.
  27 هزار روستای کشور در دولت یازدهم به اینترنت پرسرعت متصل شد، در حالی که در سال 1392 هیچ روستایی از این امکان بهره مند نبود و شکاف دیجیتالی بین نقاط برخوردار و محروم دیده می شد.

کاهش شکاف طبقاتی و دیجیتالی یکی از سیاست های اصلی دولت یازدهم از ابتدای شروع به کار بود که همواره مورد تاکید رییس جمهورقرار داشت.

برهمین اساس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تحقق عملی این سیاست و با هدف کاستن از شکاف دیجیتالی که مناطق مختلف کشور را دربر گرفته طرح توسعه خدمات الکترونیک روستایی را به مرحله اجرا درآورد.

**چیستی خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فن­آوری اطلاعات(USO)

خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فناوری اطلاعات یک الزام قانونی است که به طور معمول بر عهده دولت ها گذاشته می شود تا امکان استفاده از یک سرویس مخابراتی، پستی و فناوری اطلاعات را برای هریک از آحاد کشور، در هر نقطه فراهم کند. این الزام به خاطر این است که دسترسی به خدمات ارتباطی وفناوری اطلاعات برای همه مناطق کشور به خصوص روستاها و نواحی دورافتاده که ارایه خدمات به آنها صرفه اقتصادی کمتری دارد، تضمین شود.

محمود واعظی» دوشنبه پانزدهم آبان ماه امسال هنگام برگزاری دومین همایش ملی خدمات عمومی الزامی «آی سی تی»(فناوری ارتباطات و اطلاعات) در مناطق روستایی اعلام کرد (تا تاریخ برگزاری همایش) بین 24 تا 25 هزار روستا به اینترنت متصل شده اند و در ادامه به تلاش دولت یازدهم برای متصل کردن روستاهای بالای 15 خانوار به اینترنت اشاره کرد.

عضو هیات دولت یازدهم، رساندن اینترنت به روستاها را اولویت نخست دانست و با بزرگ توصیف کردن کار برای مناطق روستایی و کمتر برخوردار، تبلیغاتی و شعاری بودن آن را رد کرد و گفت: تلاش می شود به روستاها خدمتی موثر رسانده شود.

واعظی با ضروری دانستن اتصال روستاها به اینترنت، این امر را فقط برای دیدن تارنماها نمی داند و می گوید: اتصال روستاها به اینترنت زمینه و بستری برای توسعه آموزش، بهداشت و سلامت الکترونیک در این منطقه ها است.

عضو هیات دولت تدبیر وامید، اشتغالزایی در روستاها را منوط به گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات و توسعه فضای مجازی کرده و گفته بود: اتصال روستاها به اینترنت زمینه اشتغال دانش بنیان را در روستاها فراهم خواهد کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از اهداف توسعه فناوری ارتباطی در روستاها را گسترش گردشگری عنوان کرد. شناساندن روستاها و مناطق طبیعی سراسر کشور از طریق فضای مجازی، زمینه های توسعه گردشگری را فراهم خواهد کرد و توسعه اقتصادی نیز به روستاها خواهد رسید و این موضوع مانع از مهاجرت از روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته به شهرها خواهد شد.

«محمود خسروی» هم که مقام مسئول اجرای طرح خدمات ارتباطی روستایی است نیز در همین همایش به وجود 28 درصد نیروهای مولد در روستاها اشاره و بر لزوم دسترسی این تعداد نیروی مولد به اطلاعات و اهمیت موضوع توسعه الکترونیک روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته تاکید کرده بود.

مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دسترسی باند پهن در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته را به عنوان یک خدمت عمومی الزامی معرفی کرد.

مجری طرح توسعه زیرساخت خدمات الکترونیکی، ایجاد زیرساخت ها را وظیفه اصلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان و تاکید کرد: بحث ارایه خدمات و تولید محتوا وظیفه دستگاه های مسئول است.

همچنین «سیدابوالفضل رضوی» معاون مناطق محروم و توسعه روستایی معاون اول رییس جمهوری هم در این همایش، آی سی تی روستایی را فراهم شدن زمینه ای می داند که هر روستایی از هر جای کشور و با هر جمعیت بتواند اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت و اطلاعات خود را عرضه کند.

وی خواستار آن شد تا در ارایه خدمات اینترنتی به روستاها، بین روستاها تفاوتی قایل نشده و همه روستا ها مشمول این خدمات شوند.

وی علت اصلی نرسیدن نرخ رشد اقتصادی به آنچه مصوبه برنامه ها بوده را دخیل نکردن روستاها در فعالیت های اقتصادی عنوان کرد و گفت:باید روستاها که مراکز مولد هستند بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

رضوی از اقدام های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت تدبیر وامید و در توجه به روستاها قدردانی کرد و گفت:60 درصد وعده های داده شده تاکنون محقق شده و امید است این وزارتخانه وعده های خود را برای روستاها 100 درصد محقق کند.

وی با بیان این که جمعیت روستایی کشور 11 میلیون و 50 هزار نفر برآورد شده است و یک میلیون و 34 هزار فارغ التحصیل روستایی داریم، گفت: باید از این پتانسیل ها برای توسعه روستایی بهره گرفت.

دسترسی اینترنت پرسرعت روستایی تا پایان پارسال 18 هزار و 571 روستا را تحت پوشش قرارداده است.

اکنون و در آخرین گزارش ارایه شده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امسال 27 هزار روستای کشور تحت پوشش اینترنت پرسرعت روستایی قرار گرفته است.

پروژه توسعه دسترسی اینترنت پرسرعت روستایی، دسترسی به سرعت حداقل ۵۱۲ کیلوبیت بر ثانیه را برای روستاییان رقم خواهد زد.

**کلام آخر

اتصال روستاهای ایران به اینترنت پرسرعت گام مهمی برای تحقق وعده رییس جمهوری مبنی بر تحقق حقوق شهروندی است. دستگاه های اجرایی می توانند با استفاده از این زیرساخت خدمات خود را به دور افتاده ترین نقاط کشور ارایه کنند.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می تواند به جای فرستادن پزشک در مناطقی که امکان آن فراهم نیست، خدمات پزشکی را بر بستر اینترنت در آن مناطق ارایه دهد و وزارت آموزش و پرورش می تواند با هوشمند سازی متون درسی آنان را در اختیار کودکان مناطقی قرار دهد که امکان فراهم ساختن زیرساخت های آموزشی در آنها مهیا نیست.

اکنون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات زیرساخت های لازم را در اکثر نقاط کشور فراهم کرده و وظیفه سایر دستگاه ها است که با برخورداری از این زیرساخت ها نسبت به ارایه خدمات خود در روستاها و مناطق کمتر برخودار اقدام کنند گامی که هرچه تحقق آن به تاخیرافتد ضررمردم و مهاجرت بیشترروستاییان را به همراه خواهد داشت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین