|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۷
کد خبر: ۱۵۱۶۶۴
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۰
در سال ۹۵ رقم کالای مکشوفه قاچاق به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده، که بیشترین کشفیات متعلق به وزارت اطلاعات بوده چراکه عمده تمرکز این نهاد در حوزه کشف ارز قاچاق است.
 در سال ۹۵ رقم کالای مکشوفه قاچاق به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده، که بیشترین کشفیات متعلق به وزارت اطلاعات بوده چراکه عمده تمرکز این نهاد در حوزه کشف ارز قاچاق است.

به نقل از سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا، در سال ۹۵ رقم کالای مکشوفه قاچاق به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده، که بیشترین کشفیات متعلق به وزارت اطلاعات بوده چراکه عمده تمرکز این نهاد در حوزه کشف ارز قاچاق است.

 قاسم خورشیدی درخصوص آخرین جزییات روند مبارزه با قاچاق کالا گفت: در حالی که در سال 94 ارزش کالاهای مکشوفه قاچاق 5 هزار میلیارد تومان بود این رقم در سال 95 به رقم بی سابقه بیش از 10 هزار میلیارد تومان رسید.

وی با بیان اینکه در سال 95 نیروی انتظامی 955 هزار پرونده قاچاق در دستگاه قضایی تشکیل داد گفت: سازمان حمایت از مصرف کننده با 14 هزار، گمرک با هزار و 400 و وزارت اطلاعات با 200 پرونده در رتبه های بعدی قرار دارند.

 خورشیدی افزود: از نظر ارزش بالاترین ارزش کشفیات مربوط به پرونده های وزارت اطلاعات است که عمدتاً کشف ارز قاچاق بود و بیش از 6 هزار میلیارد تومان برآورد می شود.

وی گفت: ارزش کشفیات کالای قاچاق نیروی انتظامی نیز بالغ بر 3 هزار میلیارد تومان در سال 95 است.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: همچنین سازمان حمایت از مصرف کننده نیز با  300 میلیارد تومان و گمرگ با 200 میلیارد تومان در رده های بعدی ارزش گذاری کشفیات کالای قاچاق در سال 95 قرار دارد.

وی گفت: در این پرونده ها در مجموع بیش از 833 هزار نفر به عنوان مظنون دستگیر شده اند و پرونده برای آنها تشکیل شده است.

خورشیدی افزود: در سال 95 هزار و 200 باند سازمان یافته قاچاق کشف و متلاشی شد که نسبت به سال 944 بیش از 90 درصد رشد نشان می دهد.

نبود گمرک مهمترین اشکال اساسی مناطق آزاد

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: اشکال اساسی در مناطق آزاد وجود نداشتن گمرک در ورودی این مناطق است.

 وی افزود: بنابراین گمرک نمی تواند آمار ورودی کالا به این مناطق را به صورت مستقیم دریافت و ثبت و ضبط کند.

 وی اضافه کرد: به همین دلیل دولت مصوب کرده است که گمرک در ورودی مناطق آزاد هم حضور داشته باشد نه فقط در خروجی ها.

 خورشیدی ادامه داد: بنابراین با نصب گمرک در ورودی مناطق آزاد شرایط تحت کنترل قرار می گیرد و گمرک می تواند بفهمد دقیقا چه حجم کالایی وارد این مناطق، و چه حجمی خارج می شود.

 سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه قرار شده زیرساخت های لازم نصب گمرک در ورودی مناطق انجام شود گفت: در شرایط کنونی اتهامات زیادی متوجه مناطق آزاد است که سبب تسهیل قاچاق از این مناطق به سرزمین اصلی است.

 وی افزود: چون گمرک در ورودی این مناطق حضور ندارد هیچ کدام از این اتهامات را نمی توان راستی آزمایی و بر اساس آن قضاوت دقیق کرد ولی با استقرار گمرک در این ورودی ها پیش بینی ما این است که ساماندهی بهتری برای حمل و نقل کالا در این مناطق صورت خواهد گرفت.

 خورشیدی گفت: در برخی از مناطق آزاد مثل کیش، گمرک در حال تحویل گرفتن ورودی است ولی در برخی دیگر هنوز در حال نصب تجهیزات و زیرساخت ها هستند.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: امیدواریم در شش ماهه نخست سال 966 عملا گمرک در ورودی همه مناطق آزاد هفت گانه کشور مستقر شده باشد.

کشف 80 تن میوه قاچاق

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به تشدید بازرسی ها در ایام موسوم به شب عید به خصوص از میدان های میوه و تره بار گفت: در روزهای گذشته بیش از 80 تن میوه قاچاق در استان هرمزگان کشف و ضبط شد.

وی افزود: همچنین بالغ بر 7 تن میوه قاچاق در استان سیستان و بلوچستان و 55 تن نیز در استان تهران کشف و ضبط شده است.

 وی گفت: بازرسی ها به صورت میدانی و بدون توجه به زمان و مکان همچنان با شدت ادامه خواهد داشت.

خورشیدی افزود: همچنین در هفته گذشته سه دستگاه کامیون در آذربایجان غربی با 3500 دستگاه تجهیزات ماهواره ای و 110 تن لباس قاچاق با ارزش بالغ بر 400 میلیون تومان کشف و ضبط شده است.

قاچاق گازوئیل و بنزین به صفر نزدیک می شود

 سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: قاچاق گازوئیل و بنزین به صفر نزدیک شده است.

سخنگوی ستاد مبارزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه ما پیش از این وارد کننده گازوئیل بوده اما نخستین بار در تاریخ صنعت نفت کشورمان توانسته ایم به رکورد میانگین صادرات بیش از 400 هزار شبکه فرآورده های نفتی پالایشگاهی دست یابیم، افزود: عمده این صادرات گازوئیل و بعد از آن نفت کوره، نفت سفید و گاز مایع است.

 وی با بیان اینکه یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی جلوگیری از خام فروشی است، گفت: در واقع صادرات فرآورده های پالایشگاهی در راستای اجرای فرمان مقام معظم رهبری و اقتصاد مقاومتی است.

 خورشیدی افزود: با اقدامات هماهنگ دستگاه های ذیربط بدون آنکه پالایشگاه جدیدی به مجموعه پالایشگاه های موجود کشور اضافه شود توانسته ایم به این رکورد صادراتی دست یابیم.

 وی گفت: با مجموعه کارهایی که وزارت نفت و وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاه ها انجام داده اند توانسته ایم به این موفقیت برسیم.

 سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: البته عقب ماندگی جدی وزارت کشور در بخش حمل و نقل درون شهری وجود دارد و اگر اندک قاچاق سوخت و فرآورده های یارانه ای هم داریم به دلیل عقب ماندگی وزارت کشور از تکالیف خود است.

وی گفت: وزارت کشور اگر این تکالیف را براساس مصوبه دولت تا شهریور 955 تمام می کرد می توانستیم جلوی این اندک قاچاق سوخت را بگیریم اما متأسفانه در این زمینه عقب ماندگی جدی دارند و نتوانسته اند این وظیفه را در حوزه ساماندهی حمل و نقل درون شهری انجام دهند.

 خورشیدی افزود: بنابر این هنوز مقداری انحراف در شبکه در حوزه فرآورده های نفتی داریم که انتظار داریم با اقدامات خوب وزارت کشور و سازمان شهرداری ها این کار انجام شود و حمل و نقل درون شهری سامان بگیرد.

 وی ادامه داد: بر این اساس ما خواهیم توانست تخصیص سوخت بر مبنای پیمایش را به بخش حمل و نقل درون شهری هم تعمیم دهیم.

 سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: با این اقدامات ان شاءالله سال آینده می توانیم اعلام کنیم که قاچاق فرآورده های نفتی یارانه ای به صفر خواهد رسید.

وی با بیان اینکه در سال جاری کاهش قابل ملاحظه ای در این حوزه داشته ایم گفت: حداقل 400 تا 5000 میلیون دلار کاهش حجم قاچاق فرآورده های نفتی یارانه ای در سال 95 نسبت به 94 بوده است.

خورشیدی افزود: در حالی که ما سال 92 وارد کننده گازوئیل بودیم الان روزانه ظرفیت میانگین 300 میلیون لیتر صادرات گازوئیل در کشور وجود دارد و تقریباً قاچاق گازوئیل به صفر نزدیک شده است.

 وی گفت: البته به صفر رساندن قاچاق گازوئیل مشروط بر این است که برخی طرح های اجرایی از جمله ساماندهی حمل و نقل درون شهری که از تکالیف وزارت کشور است انجام شود.

 سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: همچنین انتظار داریم با پیش راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس واردات بنزین به کشور تمام شود.

 وی گفت: الان با ساز و کار قیمت جلوی قاچاق بنزین را گرفته ایم و قیمت هزار تومانی بنزین صرفه چندانی برای قاچاق ندارد و بنابر این قاچاق بنزین نیز متمایل به صفر و حداقلی شده است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین