»
کد خبر: ۱۴۴۵۲
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۰
رئیس جمهور فرانسه در نشست مطبوعاتی خود در ریاض، با بیان اینکه موضع مشترکی با عربستان در خصوص وحدت و استقلال لبنان داریم، تاکید کرد که با کشور میزبان بر سر افزایش همکاری‌های اقتصادی به توافق رسیدیم.
«فرانسوا اولاند» رئیس جمهور فرانسه پس از دیدار با «ملک عبدالله» پادشاه عربستان سعودی، شب گذشته در یک نشست مطبوعاتی حاضر شد و گفت: موضع مشترکی با عربستان در خصوص وحدت و استقلال لبنان داریم.

اولاند در پاسخ به سئوالی درباره نقش ایران در حل بحران سوریه و همگرایی بین تهران و آمریکا گفت: همه می‌دانیم که رئیس جمهور ایران تصریحات زیادی در این زمینه داشته است و بنده با وی در نیویورک صحبت کردم. من به او گفتم که ایران کشور مفیدی است در صورتی که در حل بحران‌ها مشارکت کند و در راستای حل بحران سوریه گام بردارد. شما می‌دانید که بر اساس این موضع ایران، به توافقی مرحله‌ای درباره برنامه هسته‌ای ایران دست یافتیم.

وی افزود: فرانسه با همه کشورها از جمله ایران گفت‌وگو می‌کند و این همان کاری است که من انجام داده‌ام. آنچه ما می‌خواهیم این است که به گام‌های عملی دست پیدا کنیم و نباید به صحبت‌ها اکتفا کنیم. و با امضای توافقنامه ژنو از ایران می‌خواهیم که به بندهای این توافقنامه احترام بگذارد. هیچ گاه تحریم‌ها را از ایران بر نخواهیم داشت مگر اینکه از پایبندی ایران به این توافقنامه مطمئن شویم.

وی اجرای بندهای توافقنامه ژنو و وجود ضمانت‌هایی مبنی بر عدم تلاش ایران به منظور دستیابی به سلاح اتمی را از دیگر لازمه‌های رفع تحریم‌های غربی علیه تهران برشمرد و افزود: ما همواره آمادگی انجام هر مأموریتی را داریم ولی بایستی شرکائی داشته باشیم که در همان جهت گام بردارند. تا امور لازم برای آرامش منطقه اجرا شوند. این موضوع اصل مهمی برای فرانسه به شمار می‌‌رود.

رئیس جمهور فرانسه با تأکید بر آنچه لزوم عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌نامد؛ در بخش دیگری از سخنانش ‌گفت: از نقشه راه دوره انتقالی در مصر حمایت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه همکاری مشترک دائمی با عربستان سعودی در زمینه نظامی داریم؛ افزود: همکاری دفاعی بین پاریس و ریاض با هدف ایجاد امنیت و آرامش در منطقه صورت می‌گیرد و ضد (منافع) هیچ کشوری نیست.

اولاند برگزاری کنفرانس ژنو 2 را به منظور دستیابی به راه حلی برای بحران سوریه ضروری خواند و افزود: سفر بنده به ریاض علاوه بر موضوع (همکاری) اقتصادی، پرونده‌های سیاسی دیگری را نیز شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه تلاش‌های عربستان سعودی در مبارزه با تندرویی‌ها در سوریه را ستایش می‌کنیم؛ مدعی شد که ما و عربستان سعودی می‌دانیم که «بشار اسد» از سلاح شیمیایی در سوریه استفاده کرده است و در بخش دیگری از سخنانش گفت: بحران سوریه به خاطر پیامدهایی که بر لبنان و همه منطقه دارد؛ باید به پایان برسد.
منبع: فارس
در همین زمینه بخوانید
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین