کد خبر: ۱۴۰۴۲
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۹
معاون قضایی دادستان کل کشور با بیان اینکه در حال حاضر یک میلیون و 350 هزار معتاد حرفه‌ای داریم، گفت: با احتساب اینکه هر خانواده دارای پنج عضو باشد می‌توان گفت که در حال حاضر هفت میلیون نفر (10 درصد از جمعیت جامعه) گرفتار مصیبت اعتیاد هستند.

حسین ذبحی در مناظره شب گذشته که با موضوع "علت عدم ریشه کنی مواد مخدر" که از شبکه ملی پخش شد، افزود: اینکه گفته می‌شود مبارزه در سالهای گذشته در سطوح مختلف و در حوزه قضایی، انتظامی، مثبت و نتیجه بخش بوده یا نه؟ باید به این مسائل توجه داشت که اعتیاد نتیجه قاچاق مواد مخدر است و هدف نیز کشاندن افراد به اعتیاد برای نابودی جامعه است.

وی با اشاره به آمار معتادان در سالهای گذشته گفت: در سال 1314 بالغ بر یک و نیم میلیون نفر معتاد در کشور وجود داشت و در سال 1334 نیز تعداد معتادان همین میزان بود، این در حالی است که در اوایل سال 57 حدود دو میلیون معتاد داشتیم که معادل شش درصد جمعیت کشور بود، اما در حال حاضر با جمعیت 75 میلیون نفری، تعداد معتادان یک میلیون و 350 هزار نفر است.

ذبحی افزود: اگر افرادی که به صورت تفننی مواد مخدر مصرف می‌کنند را نیز به این تعداد اضافه کنیم باز هم تعداد معتادان به نسبت قبل از انقلاب کمتر است.

معاون قضایی دادستان کل کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر با شرایط مختلفی مواجه هستیم، گفت: اشکال مواد، متفاوت شده و یک واقعیتی به نام افغانستان در همسایگی ایران وجود دارد که تولیدات خود را افزایش داده است و در گذشته مرزها چنان ناامن بودند که قاچاقچیان به شهرهای مرزی از جمله سیستان و بلوچستان و خراسان حمله می‌کردند و اقداماتی چون گروگانگیری انجام می‌شد، اما امروز انسداد مرزها آنها را ناامید کرده به طوری که از مرزهای زمینی به مرزهای آبی گسیل شده‌اند.

شرایط زندان‌ها از لحاظ پاک بودن مواد مخدر مطلوب است/اکثر زندان‌ها به سمت پاک کردن معتادان می‌روند

وی شرایط زندان‌ها را از لحاظ پاک بودن مواد مخدر نیز مطلوب توصیف کرد و گفت: دیدگاه زندان بانان و مدیریت زندان‌ها که باید آرامش در زندان برقرار باشد اگرچه مواد مخدری هم وجود داشته باشد، تغییر کرده و امروز زندان‌ها به محل تربیت و آموزش و سلامت تبدیل شده‌اند و اکثر زندان‌ها به سمت پاک کردن معتادان می‌روند.

امروز، تولید شیشه تحت کنترل است

معاون قضایی دادستان کل کشور درباره اینکه احمدی مقدم پیش از این عنوان کرده بود قوانین مبازه با مواد مخدر به اندازه کافی بازدارنده نیست گفت: شاید در اوایل کار نقایصی از لحاظ قانونی داشتیم، اما برخورد قضایی و انتظامی در امر مبارزه بسیار موثر و جوابگو بوده، به طوری که کارگاه‌ها و لابراتوارهای شیشه کاهش یافته و به موارد جزئی تبدیل شده و می‌توان گفت امروز تولید شیشه تحت کنترل است.

وی درباره اینکه عنوان شده قاچاقچیان زودتر از پلیس از دادگاه بیرون می‌روند نیز گفت: در دوره قبل از اصلاح قانون مشکل اساسی این بود افراد زیادی با میزان کمی مواد مخدر دستگیر می‌شدند و به زندان‌ها می‌رفتند و شیوع اعتیاد در زندان‌ها آنچنان نگران کننده شد که کارشناسان نیز به این نتیجه رسیدند که زندان جای معتادان نیست، بنابراین با اصلاح قانون در سال 89 مقرر شد این مشکل به صورت ریشه‌ای حل شود که نتیجه آن راه‌اندازی مراکز ماده 15 و 16 قانون نگهداری از معتادان شد.

انتقاد از کافی نبودن تعداد مراکز ماده 15 و 16

ذبحی ادامه داد: اگر موارد قانونی مراکز 15 و 16 به درستی و خوب اجرا شود قطعا شاهد کاهش تقاضا خواهیم بود، اما امروز شاهد هستیم پس از سه ماه از زمان راه‌اندازی این مراکز و ابلاغ قانون هنوز تعداد کافی از این مراکز در اختیار نیست و زمانی که پلیس معتادان متجاحر را دستگیر می‌کند، ظرفیت لازم برای نگهداری در اردوگاه‌ها وجود ندارد.

وی با اشاره به بخشی از سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با مواد مخدر و طرح این عنوان که دست اندرکاران باید این بلای بزرگ و تهدید عظیم را به درستی رصد کنند، گفت: یک دستگاه نمی‌تواند با این پدیده گسترده مبارزه کند.

معاون قضایی دادستان کل کشور ادامه داد: امروز پلیس و قوه قضاییه تلاش خود را به کار بسته است و وزیر سابق کشور که دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر بودند در چندین نوبت اعلام کردند تا زمانی که عمیقا وارد این مسئله نشده بودم نگرانی آن را درک نکرده بودم.

ذبحی با اشاره به اینکه همه دستگاه‌ها نه تنها حضور کافی ندارند و بیش از این به مبارزه نیاز داریم اظهار کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان دستگاه هماهنگ کننده و ناظر بر سایر دستگاه‌هاست و رئیس جمهور رئیس این ستاد محسوب می‌شود. در دوره قبل 11 جلسه برای این امر مهم برگزار شد و چندین جلسه احمدی نژاد جلسه مبارزه با مواد مخدر را تشکیل نداد.

ذبحی درباره اینکه عنوان می‌شود اعتیاد ناشی از فقر فرهنگی است نیز، اظهار کرد: آنهایی که معتادان فقیر نیستند. آیا می‌توان گفت کسانی که برای بیدار ماندن در شب امتحان مواد مصرف می‌کنند فقر فرهنگی و فقر اقتصادی دارند؟ آیا کسانی که در آرایشگاه‌ها برای لاغری و یا سایر موارد از این مواد استفاده می‌کنند فقیرند؟

وی در پایان نیز با طرح این سوال که رسانه ملی تا چه میزان درباره مواد مخدر به جامعه آگاهی داده است، سخنان خود را به پایان رساند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین