|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۹
»
کد خبر: ۱۳۹۹۶
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۲۱
به منظور شرکت در شانزدهمین نشست شورای وزیران کشورهای عضو گروه دی 8 ظریف بامداد فردا (پنجشنبه) به اسلام‌آباد سفر می‌کند.
شانزدهمین نشست شورای وزیران کشورهای عضو گروه دی 8، پنج‌شنبه (28 آذرماه) در اسلام‌آباد آغاز به کار می‌کند.

قرار است ظریف در حاشیه این نشست با مقامات پاکستان و سایر مقامات شرکت کننده در این اجلاس دیدار و گفت‌وگو کند.

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در این باره گفت: وزیر امور خارجه کشورمان روز پنج‌شنبه برای شرکت در شانزدهمین نشست شورای وزیران D 8 عازم اسلا‌م‌آباد می‌شود. این اجلاس به ریاست پاکستان خواهد بود که این کشور تا سال 2014 ریاست آن را بر عهده دارد. وزیر امور خارجه کشورمان علاوه بر گفت‌وگو با همتایان و مقامات پاکستانی با همتایان خود از کشورهای مختلف دیدار خواهد کرد.

وی ادامه داد: اجلاس D8 یک سازمان منطقه‌یی و فرامنطقه‌یی اسلامی است که به منظور تحکیم مناسبات اقتصادی جهان اسلام و هم‌چنین حضور موثر کشورهای اسلامی در اقتصاد جهانی فعالیت می‌کند. امیدوار هستیم این سازمان منطقه‌یی در اقتصاد کشورهای اسلامی و جهان فعالیت بیشتری داشته و نتایج خوبی به همراه داشته باشد.

شورای وزیران رکن سیاسی و تصمیم گیر دی 8 است که با حضور وزیران خارجه هشت کشور، سالی یک‌بار تشکیل جلسه می‌دهد.

دی 8 از جمله پیمان‌های بین المللی فرامنطقه‌یی محسوب می شود که به منظور ایجاد روابط مستحکم اقتصادی بین کشورهای در حال توسعه اسلامی و تقویت نفوذ این کشورها در بازارهای جهانی تشکیل شده است.

تقویت و ارتقای جایگاه کشورهای در حال توسعه در اقتصاد جهانی، ایجاد فرصت های جدید در روابط تجاری و اقتصادی در سطح منطقه یی و بین المللی، افزایش مشارکت در تصمیم گیری در سطح بین المللی، ارتقاء سطح زندگی و رفاه عمومی مردم کشورهای عضو از مهمترین اهداف سازمان است.

مبادلات تجاری اعضای این سازمان با دنیا بیش از 750 میلیارد دلار در سال 2007 (با قابلیت افزایش 1.2 تریلیون دلار در دهه آینده) بوده است.

مبادلات تجاری و مناسبات اقتصادی درون سازمانی (میان اعضاء ) افزون بر 68 میلیارد دلار یعنی 5 درصد کل تجارت جهانی کشورهای عضو سازمان دی 8 است و طبق نقشه 10 ساله راه تا سال 2018 باید به 15 تا20 درصد تجارت جهانی ( معادل 571.5) برسد .

پاکستان ریاست سازمان دی 8 را تا سال 2014 برعهده دارد.

ایران، ترکیه، مصر، پاکستان، اندونزی، مالزی، بنگلادش و نیجریه اعضای " دی 8 " هستند.

ایدة تشکیل این سازمان به عنوان یک اتحادیه اقتصادی فرامنطقه‌ای، متشکل از هشت کشور مسلمان درحال توسعه شامل کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه برای اولین بار از سوی نجم الدین اربکان، رهبر حزب اسلام گرای رفاه و نخست وزیر وقت ترکیه، با هدف تقویت همکاری‌های اقتصادی میان این کشورها و در جریان کنفرانسی با عنوان "همکاری برای توسعه" (اکتبر 1996 – ترکیه) با حضور وزرای امور خارجه این کشورها مطرح و با استقبال آنان مواجه شد.

25 خردادماه 1376 این سازمان رسما با برگزاری اولین اجلاس سران در استانبول آغاز به کار کرد.

تقویت و ارتقاء جایگاه کشورهای درحال توسعه در اقتصاد جهانی، ایجاد فرصت‌های جدید در روابط تجاری و اقتصادی در سطح منطقه‌ای و بین المللی، افزایش مشارکت در تصمیم‌گیری در سطح بین‌المللی، ارتقاء سطح زندگی و رفاه عمومی مردم کشورهای عضو از مهم‌ترین اهداف سازمان است.

زمینه های همکاری میان کشورهای این سازمان شامل بخش‌های مختلف اقتصادی نظیر تجارت، صنعت، بانکداری و بیمه( بیمه‌اسلامی، تکافل)، خصوصی‌سازی،ارتباطات و اطلاع رسانی، علوم و تکنولوژی، توسعه روستایی ومناطق محروم،انرژی، کشاورزی، گردشگری، بهداشت وسلامت، فرهنگی و ورزشی، دریاها، شیلات و آبزیان، همکاری در زمینه صنعت غذای حلال، حمل و نقل و شرکت‌های هواپیمایی است.

ایران در اولین، پنجمین، ششمین و هشتمین اجلاس در سطح رئیس جمهور، در دومین اجلاس در سطح معاون اول رئیس جمهور و در سومین اجلاس در سطح وزیر شرکت کرده است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین