|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۹
کد خبر: ۱۳۲۹۱۴
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۴
رئیس کانون کارگران ساختمانی گفت: 95 درصد از کارگران قراردادهای موقت دارند که این امر امنیت شغلی کارگران را به مخاطره می اندازد.
 رئیس کانون کارگران ساختمانی گفت: 95 درصد از کارگران قراردادهای موقت دارند که این امر امنیت شغلی کارگران را به مخاطره می اندازد.

در منطقه قم، اکبر شوکت شنبه شب در جمع خبرنگاران با اشاره به 29 آبان سالروز تصویب قانون کار عنوان کرد: با توجه به اهمیت توجه به حقوق کارگران، قانون کار در چنین روزی به تضویب رسید این قانون در جهت حمایت از جامعه کارگری می باشد هرچند عدم تعریف مشخصی از قانون کار موجب اجحاف در حق این قشر ضعیف می گردد.

عضو کانون خانواده های کارگران ایرانی بیان کرد: قانون کار در وقع در راستای حمایت از نیروی مولد و نیروی کار می باشد اما برخی فکر می کنند این قانون در جهت تولید در کشور خلل ایجاد می کند در حالی که قانون کار ربطی به تولید ندارد و در حمایت از کارگران است و مانع از استثمار کارگران می شود.

وی تصریح کرد:متاسفانه وجود قراردادهای چند ماهه خود اجحافی در حق کارگران است و طبق قانون در جایی که کار مستمر وجود دارد باید قرار دادهای طولانی مدت منعقد شود در قانون حتی تعدیل نیرو نیز مورد پیش بینی قرار گرفته است .

شوکت اظهار کرد: دولت باید تبصره ای برای اصلاح قانون کار ارائه نماید چرا که می بینیم در حدود 95 درصد از کارگران کشور قرار داد های موقت دارند و این امر امنیت شغلی آن ها را به مخاطره می اندازد.

وی تصریح کرد: برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها باید به سمت ارتقای سطح کیفی زندگی کارگران برود امروز با وضعیت معیشتی جامعه وقتی حقوق زیر 2 میلیون و 100 هزار تومان زیر خط فقر است پس حقوق کارگری به میزان 812 هزار تومان زیر خط فلاکت محسوب می شود.

عضو هیات امنای تامین اجتماعی متذکر شد: یکی از خلاء هایی که وجود دارد عدم حضور تشکل های کارگری در تصمیمات می باشد در صورتی که این تشکل ها از مشکلات و دغدغه های جامعه کارگری مطلع می باشند.

وی اظهار کرد: اگر در تصویب قوانین، توجه ویژه ای به قشر کارگر شود می توان به بهره وری بالایی دست یافت در این باره ما راهکارهایی در جهت حمایت از جامعه کارگری داریم که یکی از آن ها حذف پیمانکار در اجرای پروژه ها و جایگزین شدن تعاونی های کارگری و تعلق گرفتن حقوق کامل به کارگران است.

شوکت عنوان کرد:در انجام پروژه ها، پیمانکاران چند برابر دستمزد کارگران را در مناقصات از آن خود می کنند در حالی که اگر این امر ساماندهی شود می تواند بخش زیادی از مشکلات معیشتی کارگران را رفع نماید باید توجه داشت که 30 درصد از مشاغل کارگری در بنگاههای اقتصادی و بخش های دولتی در ارتباط با پیمانکاری انجام می شود که رقمی قابل توجه است.

وی همچنین در مورد اهمیت حفظ ایمنی محیط کار بیان داشت:روزانه مرگ 5 کارگر در کشور بر اثر حوادث ناشی از کار شامل 3 نفر در فعالیت های ساختمانی و 2 نفر در بخش صنعتی خود بیان کننده سخت و دشوار بودن شغل کارگری دارد در این ارتباط طبق آمار اعلام شده روزانه 150 میلیارد تومان هزینه حوادث ناشی از کار به کشور تحمیل می شود که رقمی قابل توجه می باشد.

رئیس کانون کارگران ساختمانی کشور بیان کرد:خوشبختانه با آموزش و سخت گیری مبنی بر صدور کارت مهارت تحول خوبی در کاهش حوادث ناشی از کار در قم داشتیم به طوری که از رتبه های اول و دوم در حوادث ناشی از کار در 10 سال گذشته به رتبه 12 رسیده ایم.

وی گفت:برخی از بیماری ها نیز در روند تولید گریبان کارگران را می گیرد که در این باره روزانه تا 25 نفر بر اثر بیماری های ناشی از کار سخت جان می سپارند در این میان 33 درصد از بیماری های ناشی از کار بعد از بازنشستگی و رد قالب بیماری ریوی بروز می کند.

شوکت عنوان کرد:در برنامه ششم توسعه انتظار ما از مسئولان توجه به قانون کار و تسهیل شرایط برای کارگران می باشد.

وی خاطرنشان کرد: دولت در طرح تحول سلامت باید به بیمه تامین اجتماعی و جلوگیری از افزایش بدهی ها توجه ویژه ای داشته باشد تا هزینه های این طرح از قبال کارگران پرداخت نشود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین