کد خبر: ۱۲۷۸۵۵
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۴
وزیر علوم با بیان اینکه عمر بسیاری از رشته‌ها به پایان رسیده که در این میان مقاومت‌هایی برای ماندگاری این رشته‌ها در دانشگاه‌ها وجود دارد، گفت: البته جلوی بسیاری از این رشته‌ها گرفته شده است؛ اما باید تدبیری اساسی در این زمینه اندیشیده شود.
 وزیر علوم با بیان اینکه انجمن‌های علمی می‌توانند در زمینه‌های مختلفی با وزارت علوم همکاری کنند، گفت: تعداد دانشجو و دانشگاه در کشور باید حد و حدودی داشته باشد؛ ولی متاسفانه در حال حاضر بیش از 2880 واحد آموزش عالی در کشور فعالیت می‌کنند.

دکتر فرهادی امروز در چهارمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور که در دانشگاه خاتم برگزار شد، با بیان اینکه حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش‌بنیان اجتناب‌ناپذیر است، اظهار کرد: بهترین راه برای دستیابی به اقتصاد دانش‌بنیان توجه به اشتغال، کارآفرینی و رفع بیکاری است که البته این مسائل بحث روز وزارت علوم نیز است.

وزیر علوم افزود: واقعیت این است که باید بپذیریم که توجه به علم، دانش و آگاهی بیش از پیش مورد نیاز است و لازم است در این حوزه سرمایه‌گذاری مناسبی صورت پذیرد و همچنین باید بودجه مناسبی به این حوزه اختصاص داده شود که به نظر می‌رسد نیاز است مسؤولان توجیه شوند که اولویت‌گذاری کنند و سرمایه‌گذاری در زمینه آموزش، علم، فناوری و نوآوری را مورد توجه قرار دهند.

وی با بیان اینکه نقش انجمن‌ها در این مسائل بسیار برجسته است، گفت: 356 انجمن علمی فعال تاییدشده (غیرپزشکی) داریم که طیف وسیعی از متخصصان در این انجمن‌ها حضور دارند که البته اقدامات خوبی نیز انجام می‌دهند.

فرهادی در ادامه با بیان اینکه در کشور تعداد دانشجو و دانشگاه بسیار زیاد است که باید در این زمینه حد و حدود را حفظ کنیم، افزود: در حال حاضر بیش از دو هزار و 880 واحد آموزش عالی در کشور داریم که قریب به پنج میلیون دانشجو در این واحدها در حال تحصیل هستند. از این تعداد 96 هزار نفر در دوره دکتری و بیش از 350 هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می‌کنند. از این رو با توجه به این تعداد دانشجو، اگر پایان‌نامه‌ها مساله‌محور شوند، نتیجه در خور توجهی به دست می‌آید.

فرهادی ادامه داد: همانگونه که رئیس‌جمهور اعلام کرد از امسال یک میلیون فارغ‌التحصیل بیکار خواهیم داشت که برای این مساله باید فکری شود و البته مسیر گذر از این موضوع دستیابی به رشد هشت درصدی در اقتصاد است که طبق برنامه‌ها امسال باید پنج درصد از این رشد اقتصادی محقق شود.

وزیر علوم با اشاره به اینکه اگر به رشد هشت درصدی اقتصادی برسیم، می‌توانیم حدود 800 هزار شغل ایجاد کنیم، اظهار کرد: انجمن‌های علمی می‌توانند در این زمینه نقش خوبی را ایفا کنند و در مباحثی همچون بازنگری رشته‌های تحصیلی و ارتباط بین دانشگاه و صنعت اقدامات خوبی انجام دهند؛ البته اقداماتی همچون کارورزی در صنعت در آینده به وزارت صنعت ابلاغ می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین در راستای تحقق نوآوری، فناوری و توسعه تحقیق مبتنی بر دانش، تحول ابعاد ساختار مدیریتی و گسترش زیرساخت‌های موردنیاز و به طور کلی در برنامه‌ریزی‌های آموزش عالی انجمن‌ها می‌توانند کمک خوبی به وزارت علوم کنند.

وزیر علوم با بیان اینکه عمر بسیاری از رشته‌ها به پایان رسیده که در این میان مقاومت‌هایی برای ماندگاری این رشته‌ها در دانشگاه‌ها وجود دارد، گفت: البته جلوی بسیاری از این رشته‌ها گرفته شده است؛ اما باید تدبیری اساسی در این زمینه اندیشیده شود.

فرهادی با تاکید بر اینکه انجمن‌های علمی حل معضلات و مشکلات کشور را در دستور کار خود قرار دهند، گفت: برای برون‌رفت از مشکلات اقتصادی و خروج از رکود الزامی است که به مباحث علم و دانش توجه ویژه‌ای شود که البته در این زمینه صحبت‌های زیادی می‌کنند، اما چشم امید ما به شما اندیشمندان و دانشمندان است.

وی تاکید کرد: انجمن‌های علمی باید برای رفع مشکلات کشور اظهارنظر و تحقیق کنند و من می‌گویم که وزارت علوم خانه شماست و شما می‌توانید به وزارت علوم کمک زیادی کنید.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین