وی ادامه داد: در حال حاضر ما باید پیگیر(مذاکرات) باشیم و گامهای اولیه توافق را از ناحیه اتحادیه اروپا که تحریمهای سختی را تحمیل کرده، پیگیری کنیم. ما آمادهایم تحریمها علیه مسایل مختلف از جمله پتروشیمی، معادن سنگهای گران قیمت و دیگر چیزها را در توافقنامه اول امضاء شده، متوقف کنیم. همچنین آمادهایم قانون مناسبی را در ضمن مجموعه اتحادیه اروپا برای تضمین اجرایی شدن این توافقنامه وضع کنیم اما ما منتظر اجرای این مساله تا زمان وفای به عهد طرف ایرانی و تثبیت تعهداتش از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواهیم بود چرا که قرار است بازرسان آژانس هشتم و نهم دسامبر (17 و 18 آذر) از رآکتور آب سنگین اراک بازدید کنند.
مان افزود: بعد از اطمینان از تعهد طرف ایرانی و ارائه گزارش به ما از سوی آژانس و تاکید بر اجرای تعهدات بر اساس توافقات میان ما ، همه چیز با سرعت زیادی رو به جلو حرکت خواهد کرد و هیات وزیران اتحادیه اروپا به منظور موافقت با قانون مناسبی برای لغو تحریمها نشستی را برگزار خواهند کرد. نمیتوانم بگویم که همه اینها چه زمانی محقق خواهد شد و چقدر زمان خواهد برد چرا که ما جدول زمانی مشخصی را تعیین نکردیم ولی با طرف ایرانی برای تعیین زمانهای بعدی دیدارها طی هفتههای آینده در تماسیم.
سخنگوی اشتون در پاسخ به این سوال که آیا گزارش آژانس آغاز لغو تحریمهای اتحادیه اروپا خواهد بود، گفت: باید گامهای طرفین ایرانی و گروههای بینالمللی یک همزمانی داشته باشد از این رو تماسهای پیدر پی و متعددی وجود خواهد داشت تا اطمینان حاصل شود که هر یک از طرفین به تعهدات مورد امضاء خود، عمل میکند. در رابطه با اتحادیه اروپا کارها به سرعت انجام خواهد شد. معتقدم آمریکا هم گامها را دنبال خواهد کرد. در رابطه با خود ما هم باید بگویم تحریمهایی که اتحادیه اعمال کرده است پیچیده نیست بلکه روشن است همچنین تعامل با آن و تلاش برای از بین بردن آن بر اساس توافقنامه امضاء شده، بسیار آسان خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا طی شش ماه آینده ملاقاتهای دیگری انجام خواهد شد؟ اظهار کرد: طی شش ماه آینده چندین بار با یکدیگر ملاقات خواهیم کرد و طی آن برای توافق نهایی با ایران نیز گفتوگو خواهیم کرد.
مان درباره جدیت ایران و غرب در توجه به اجرای توافقنامه ژنو بیان کرد: توافقنامه اول روند کلی توافقنامه نهایی را مشخص کرده است و تنها گام اولیهای را که اجرای آن الان آغاز شده، مشخص نکرده است. معتقدم ایران جدی است و ما دلیلی برای فکر کردن به عکس آن نداریم. اگر به نتیجه مثبتی که طی نشست ژنو 2 حاصل شده، نگاه کنیم درمییابیم که امروز طرفها به یکدیگر اعتماد دارند و در آینده هم بر آن تکیه دارند امری که ما را به سوی یک توافق نهایی از امروز تا یک سال سوق می دهد.
وی ادامه داد: این توافق دارای بندهای مشخصی است و مسایل دیگری هم هست که بیان نشده است و این چیزی است که باعث شده تفسیرهای متعددی بر آن انجام شود. ما در حال حاضر تنها به بیان واضحات میپردازیم اما باید بدانیم که ماهیت این توافق دشوار است و زمانی که مذاکرات به نقطه مهمی میرسد نیازمند فداکاری همه طرفها است تا از لحظات و مراحل دشوار عبور کنیم همچنین هر تیمی نیاز دارد تا با مراجعه به کشورش به بررسی خطوط قرمزش و فراهم کردن زمینههای لازم برای طرح ایدههای جدید بپردازد. این آن چیزی بود که حاصل شده اما مهم نتیجه نهایی است بر این اساس ما امروز میتوانیم پایههای استواری را برای مذاکرات آینده و توافقات فراگیر و نهایی ایجاد کنیم.