|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
کد خبر: ۱۱۸۶۸۵
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۰
دانشمندان وزارت دفاع آمریکا نگران هستند که این کشور در رقابت توسعه‌ی هوش مصنوعی شکست بخورد.
 دانشمندان وزارت دفاع آمریکا نگران هستند که این کشور در رقابت توسعه‌ی هوش مصنوعی شکست بخورد.

دانشمندان وزارت دفاع آمریکا در حال بررسی خطرها و فواید سامانه‌های خودمختار در سال‌های آینده هستند. بر اساس بررسی این افراد، سامانه‌های خودمختار، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی می‌توانند انقلابی را در روش‌های جاسوسی از دشمن‌ها، دفاع از نیروها یا رساندن سریع‌تر تجهیزات به نیروهای خطر مقدم ایجاد کنند؛ در مقابل هوش‌های مصنوعی تجاری و دانشگاهی با سرعتی پیشرفت می‌کنند که ارتش نمی‌تواند خود را با آن هماهنگ بکند. در گزارش منتشرشده از تحقیقات دانشمندان آمده است: «آمریکا باید یک اقدام ضروری را برای پیدا کردن روش مقابله با عملکرد هوش مصنوعی فعال، پیدا کند.»

در گزارش مذکور اشتباهات ارتش در توسعه جنگ‌افزارهای الکترونیکی و سایبری ذکر شده است. بر همین اساس تمرکز پنتاگون روی توسعه‌ی سلاح‌ها، روش‌ها، نقشه‌ها و به‌کارگیری ترفندهایی برای فریب دشمنان در زمان حمله بوده و این موضوع باعث نادیده گرفتن آسیب‌پذیری تجهیزات شده است.

دانشمندان در گزارش خود نوشته‌اند: «به روشنی مشخص است به‌احتمال زیاد بعضی از کشورها در حال ایجاد فناوری تخصصی برای استفاده در جنگ‌افزارهای سایبری و الکترونیکی علیه آمریکا هستند. با وجود این بیشتر تمرکز آمریکا روی توسعه‌ی قابلیت‌های حمله‌ی سایبری قرار دارد و به بهبود توانایی‌های دفاعی برای مقابله با حملات توجهی نشان نمی‌دهد. متأسفانه غفلت وزارت دفاع در این زمینه هزینه‌های بسیار زیادی را تنها برای ساخت وصله‌های آسیب‌پذیری‌ سیستم‌ها به آن‌ها تحمیل می‌کند.»

مطالعات یادشده در زمینه‌ی هوش مصنوعی نیز صدق می‌کند. در ادامه‌ی گزارش به‌عنوان روشی برای مقابله با تهدید آمده است: «معاون اطلاعات وزیر دفاع1 باید اولویت‌های جدیدی را برای جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل سامانه‌های خودمختار خارجی ایجاد کند.»

موضوع ذکر شده بیان می‌کند باید توانایی‌های چین، روسیه و دیگر کشورها بررسی شود تا قابلیت‌هایی که به‌زودی در زمینه‌ی کار با هوش مصنوعی به دست می‌آورند مشخص شود.

به‌طور هم‌زمان، دفتر فراگیری فناوری و لجستیک وزارت دفاع2 باید جامعه‌ای از محققان را برای انجام آزمایش و کشف سناریوهایی برای مقابله با فناوری‌های خودمختار و جایگزینی آن‌ها ایجاد کنند؛ به عبارت دیگر، باید اقدام به تمرین مبارزه با هوش مصنوعی دشمن بشود. این جامعه باید اختیارات گسترده‌ای را برای تحقیق در زمینه‌ی پهپاد، نرم‌افزار و الگوریتم‌های یادگیری ماشینی تجاری داشته باشند.

دانشمندان وزارت دفاع گفتند: «این جامعه نه‌تنها روش‌های جدیدی را برای استفاده از سامانه‌های خودمختار، غیر خودمختار و مقابله با توان تجهیزات خودمختار دشمن ایجاد می‌کند؛ بلکه مزایا و آسیب‌پذیری‌های فناوری‌های تجاری آمریکا و دشمنان را شناسایی می‌کنند.»

تمرکز زیاد روی فناوری اطلاعات، آسیب‌پذیری‌های جدیدی را ایجاد کرده است. نام مطالعه‌ی انجام شده «فرصتی برای محدود کردن یا شکست استفاده از سامانه‌های خودمختار دشمنان علیه نیروی آمریکا» است.

در ادامه‌ی گزارش آمده است: «به‌عنوان مثال اختلال در داده‌های ورودی به حسگرها، به عنوان قوانینی منطقی برای فریب دشمنان استفاده می‌شوند.»

در بیشتر مواقع، مغز انسان‌ها بسیار بهتر از برنامه‌های تولید شده توسط آن‌ها، اختلالات ایجاد شده در سیگنال‌ها را تشخیص می‌دهد. مطالعه‌ی مکرر روی اهمیت تصمیم‌گیری‌های انسانی صورت گرفته است؛ اما پتانسیل بسیاری برای یادگیری نرم‌افزارها و سامانه‌های خودمختار بدون کمک انسان‌ها وجود دارد. آیا کنترل یک هدایت یک توپخانه ‌توسط سامانه‌های یادگیری مستقل بی‌خطر است؟ گزارش بیان می‌کند که وزارت دفاع هنوز نمی‌تواند به این سؤال پاسخ مشخصی بدهد.

در گزارش مذکور نوشته شده است: «روش‌های آزمایش پردازش‌ها و تکنیک‌های کنونی برای بررسی نرم‌افزارها در زمینه‌های یادگیری و سازگاری کافی نیستند. کلید روش بهتر آزمایش، به‌خصوص در محیط‌های مجازی، استفاده از نسل بعدی هوش مصنوعی خواهد بود.»

آمریکا با فشار اخلاقی خاصی برای توسعه و استفاده از سامانه‌های خودمختار روبه‌رو است. ارتش برای محدود کردن سلاح‌های خودمختار با فشارهای داخلی و خارجی مواجه است در حالی که این موضوع در مورد چین و روسیه کمتر صدق می‌کند. به عنوان مثال روسیه در حال آزمایش ربات‌های خودمختار زمینی (نمونه‌ی خودمختار از تانک «Armata T-143») به عنوان نگهبانان جدید سایت‌های موشکی خود است.

به گزارش سایبربان، در بخشی از گزارش آمده است: «در حالی که آمریکا توسط مشکلات سیاسی بسیاری احاطه شده، استفاده از سامانه‌های خودمختار توسط دشمن‌های بالقوه با محدودیت‌های کمتری همراه است؛ بنابراین انتظار اشتغال سامانه‌های خودمختار در آمریکا، تصویر شفافی از آینده‌ی کارمندان ارائه نمی دهد.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین