|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۸
کد خبر: ۱۱۶۰۶۸
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
آیت‌الله علم‌الهدی در مقایسه‌ای عجیب بین مشهد و كشور مستقل واتیكان خواسته بود به این شهر مذهبی مستقل از دیگر نقاط كشور در حوزه فرهنگی نگاه شود. اما «مطهری» با اشاره به فدرالی‌نبودن شیوه اداره كشور، از درخواست امام جمعه مشهد انتقاد كرده بود.
شرق نوشت: بر حامیان امام جمعه مشهد افزوده می‌شود. امام جمعه شش شهر دیگر هم به‌نوعی خواستار برگزارنکردن یا محدودیت در برگزاری کنسرت‌های موسیقی در شهرهای خود شده‌اند.
 
این در حالی است كه «سیدرضا اكرمی» رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست‌جمهوری در واكنش به سخنان اخیر آیت‌الله علم‌الهدی مبنی بر محدودیت و ممنوعیت برگزاری كنسرت در مشهد گفته است: «اگر قرار بر رعایت قانون و مفاد تعیین‌شده در مجوز صادرشده باشد، برگزاری کنسرت در شهرهای مذهبی اشکالی ندارد». به دنبال سخنان اخیر امام جمعه مشهد درباره برگزارنشدن كنسرت در این شهر كه گفته بود: «كنسرت می‌خواهی، از مشهد برو» برخی چهره‌های سیاسی مانند «علی مطهری» از لزوم ورودنكردن ائمه جمعه به حوزه‌های اجرائی سخن گفته‌اند.
 
آیت‌الله علم‌الهدی در مقایسه‌ای عجیب بین مشهد و كشور مستقل واتیكان خواسته بود به این شهر مذهبی مستقل از دیگر نقاط كشور در حوزه فرهنگی نگاه شود. اما «مطهری» با اشاره به فدرالی‌نبودن شیوه اداره كشور، از درخواست امام جمعه مشهد انتقاد كرده بود.
 
به گزارش تابناك، «اكرمی» با اشاره به اینكه حرمت مشهد به دلیل مرقد مطهر امام هشتم شیعیان همان‌قدر واجب است که شهرری و شیراز و قم، درعین‌حال گفته است: «اما این دلیل نمی‌شود که شهرهای مذهبی را جزیره‌ای مستقل دانسته و حساب مشهد و قم و... را از شهرهای دیگر کشور جدا بدانیم. دغدغه باید این باشد که کنسرت‌ها با نظارت دقیقی برگزار شوند تا برگزارکنندگان هر کاری را که دلشان می‌خواهد انجام ندهند. این را هم بدانیم که پاک‌کردن صورت مسئله، دردی از ما دوا نمی‌کند. آنهایی که هم‌و‌غمشان برای تعطیلی کنسرت در مشهد است، بروند و ببینند مسافران مشهد با چه شرایطی به لحاظ حجاب و پوشش در این شهر تردد می‌کنند. آن وقت است که متوجه می‌شوند به جای تعطیلی کنسرت، باید به کارهای فرهنگی و مهم‌تر فکر کنند. باید تأکید کرد که رعایت رفتار اسلامی، مشهد و تهران نمی‌شناسد و با وجود تأکید بر حفظ حرمت شهرهای مذهبی، نمی‌توان قانونی متفاوت با شهرهای دیگر وضع کرد». اکرمی با اشاره به نفوذ کلام روحانیون در جامعه گفت: «میزان در مسائل شرعی رساله و قانون است و به همین دلیل، چهره‌های مذهبی باید بدانند که نمی‌توانند انتظار داشته باشند هر چه می‌گویند، توسط عموم ملاک و معیار باشد. پس لازم است در اظهارنظرهایمان دقت کافی داشته باشیم تا دین در این بین آسیب نبیند. اگر مفاد نوشته‌شده در مجوز وزارت ارشاد، تمام و کمال رعایت شود، اجرای کنسرت در شهرهای مذهبی نمی‌تواند نشانه‌ای مبنی بر هتک حرمت قلمداد شود».
 
آیت‌الله اسدالله ایمانی، نماینده ولی‌فقیه در فارس اما در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شیراز با بیان اینكه وزیر ارشاد گفته است كه برگزاری كنسرت‌های موسیقی در مشهد مقدس به‌خاطر احترام به امام رضا(ع) انجام نمی‌شود، گفت: «از آقای وزیر ارشاد سؤال می‌كنم كه اگر برگزاری كنسرت حلال است و جایز و بی‌ضرر، چرا خدمت امام رضا(ع) برگزار نمی‌شود؟ اگر حرام است و ضرر دارد، پس برای همه مسلمانان مضر است و حرام. حرام را توسعه ندهید و گناه را تشویق نكنید».
 
كنسرت كار فرهنگی نیست
حجت‌الاسلام «محمود حسینی» امام جمعه سیرجان هم با انتقاد از اجرای کنسرت‌های مستمر در سیرجان گفت: «عده زیادی از مردم با مراجعه به ما خواستار توقف کنسرت‌ها هستند و شما قضاوت کنید حالا که دهه کرامت و میلاد امام رضاست، آیا شهر باید تبلیغات کنسرتی داشته باشد یا تبلیغات امام‌رضایی؟»
 
او از وزارت ارشاد هم انتقاد کرد و گفت: «نباید صدور مجوز اجرای کنسرت بر عهده این وزارت باشد و این کار مراجع تقلید است که مخالف برگزاری کنسرت‌های مختلط و گناه‌آلود هستند؛ بنابراین من از همین تریبون اعلام می‌کنم کنسرت و اجرای آن کار فرهنگی نیست و حرف دل مردم این شهرستان این است که ما این‌گونه کنسرت نمی‌خواهیم و مخالف اجرای آن به این سبک بی‌برنامه هستیم». حجت‌الاسلام حسن رمضان‌پور خطیب جمعه خواف هم گفت: «نیاز امروز جامعه اسلامی ما برگزاری کنسرت نیست که برخی برای جلوگیری از برگزاری آن در مشهد مقدس جوسازی می‌کنند».
 
حجت‌الاسلام سیدمهدی قریشی امام جمعه ارومیه هم با بیان اینکه محافل مختلطی که برگزار می‌شود و امنیت چنین محافلی توسط مسئولان ایجاد می‌شود، کار شایسته‌ای نیست، افزود: «تنها توجه به مسئله امنیت درست نیست و باید از محتوای برنامه‌ها به‌خوبی خبر داشت و در راستای ایجاد فضای معنوی در مراسم‌ها گام برداشت. مسئولان باید حس معنویت را بین اعضای جامعه روان کنند و از ایجاد بوالهوسی و شهوت‌رانی دوری کنند زیرا هر اقدامی شود، هم خود اعمال از فرد و هم اثرات آن از فرد در نامه عمل وی ثبت می‌شود و در نهایت در روز قیامت باید پاسخ‌گوی خداوند متعال باشد».
 
او با انتقاد از سخنان اخیر وزیر ارشاد و نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در رابطه با لغو کنسرت‌های کذایی در مشهد مقدس گفت: «چرا برخی که علم فقاهت هم ندارند از این حرف‌های پوچ می‌زنند».
 
مشكل ما كنسرت است یا اعتیاد جوانان
حجت‌الاسلام «رضاسالاری» امام‌جمعه عنبرآباد هم خطاب به مسئولان گفت: «هشدار من در رابطه با فرهنگ اسلامی این است که متوجه باشید در رابطه با فرهنگ آب رفته از جوی را نمی‌شود برگرداند. انقلاب اسلامی ما را از فکر فرهنگ‌فروشی درآورد، حال چرا امروز دغدغه برخی از مسئولان نظام اسلامی برگزاری کنسرت شده و آیا برگزارکردن کنسرت یا روی‌آوردن جوانان ما به اعتیاد مشکل اصلی ماست». امام جمعه رامسر هم در خطبه‌های نماز جمعه این شهرستان با اشاره به برگزاری جشن هفته فرهنگی رامسر و کنسرت‌ها گفت: «نباید در برگزاری جشن‌ها و کنسرت‌ها افراط صورت گیرد». حجت‌الاسلام موسوی افزود: «هفته فرهنگی رامسر یکی از برنامه‌های جدیدی است که به صورت متوالی برگزار می‌شود و برای معرفی فرهنگ مردم، آداب و رسوم و فرهنگ رامسر مؤثر است نه برای بیان ظرفیت‌ها، زیرا رامسر در جهان دارای آوازه است». پیش از این نیز امام جمعه تنکابن نسبت به برگزاری پی‌درپی کنسرت‌ها در این شهرستان هشدار داده بود.
 
لغو كنسرت؛ نه ‌فقط مشهد
به گزارش میزان، رئیس کل دادگستری خراسان رضوی گفت: دستگاه قضا با اصل برگزاری کنسرت‌ها مخالف نیست ولی شرط و دغدغه ما همواره این بوده که کنسرت‌ها سالم و بدون مسائل خلاف اخلاق و عفت عمومی برگزار شود. او با رد ادعاهایی که لغو کنسرت‌ها را منوط به اظهارنظرهای شخصی می‌دانند، این اقدام را کاملا قانونی و براساس خواست مردم دانست. او با اینکه در مواردی از کنسرت‌های برگزار‌شده و بررسی حواشی آنها شاهد بودیم که برپایی آن با فضائل اخلاقی همخوانی ندارد، تصریح کرد: با وجود اینکه دادستان از متولیان برگزاری کنسرت‌ها خواسته بود برای برپایی کنسرتی بدون مسائل اخلاقی تعهد بدهند، ولی تاکنون هیچ تضمینی از سوی مجریان برگزاری کنسرت‌ها ارائه نشده است و به همین منظور دادستان بر اساس وظایف قانونی خود و در راستای پیشگیری از اقدامات خلاف قانون و شرع، دستور لغو کنسرت‌ها را صادر کرد.
 
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در رابطه با برگزاری کنسرت در سایر شهرهای این استان گفت: بر اساس ماده ٢٧ قانون آیین دادرسی کیفری دادستان مرکز استان بر اقدامات دادستان‌ها، مقامات قضائی دادسرای شهرستان‌های آن استان و افرادی که وظایف دادستان را در دادگاه بخش برعهده دارند، از حیث این وظایف و نیز حسن اجرای آرای کیفری، نظارت می‌کند؛ پس دستور دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی در رابطه با لغو کنسرت‌ها، به همه شهرها و شهرستان‌ها تسری می‌یابد و این اقدام کاملا مطابق با انجام وظایف قانونی است. او ضمن انتقاد از برخی اظهارنظرها و ایجاد حواشی در رابطه با لغو کنسرت‌ها گفت: متأسفانه برخی از مسئولان به دلیل انجام‌ندادن دقیق وظایف ذاتی و قانونی خود و نبود پاسخ‌گویی به افکار عمومی به فرافکنی اقدام می‌کنند که البته از بار مسئولیت آنها نمی‌کاهد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین