کد خبر: ۱۱۵۶۴۱
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۰
دانشمندان در تلاشند تا با پرتاب 50 مینی ماهواره به جو، لایه خارجی ترموسفر را مورد بررسی و مطالعه قرار دهند.
 دانشمندان در تلاشند تا با پرتاب 50 مینی ماهواره به جو، لایه خارجی ترموسفر را مورد بررسی و مطالعه قرار دهند.

گروهی از دانشمندان بین‌المللی آماده می‌شوند تا با پرتاب 50 مینی ماهواره موسوم به «کیوب‌ست» (CubeSat) به ترموسفر، لایه خارجی جو را که اطلاعات کمی نسبت به آن دارند، مورد مطالعه قرار دهند.

شناخت بیش‌تر ترموسفر که بین 200 تا 380 کیلومتری از سطح زمین قرار گرفته است، از آنجا حائز اهمیت است که نقش محافظتی از ساکنان کره زمین در برابر شرایط سخت فضا دارد.

دانشمندان به جای ارسال 50 مینی ماهواره از کره زمین به ترموسفر، این کار را از ایستگاه بین‌المللی فضایی انجام می‌دهند و این اقدام، اطلاعات خوبی را از خارج جو در اختیار آنها قرار خواهد داد.

مطالعه و بررسی از لایه از جو که بین کره زمین و فضا قرار گرفته بسیار دشوار است. این لایه، لایه‌ای است که بخش اعظم اشعه ماوراءبنفش و اشعه ایکس خورشید با زمین برخورد می‌کند و شفق‌ها و خطراتی را ایجاد می‌کند که می‌تواند روی شبکه‌ها و ارتباطات تأثیرگذار باشد.

به گفته گروه تحقیقاتی از دانشگاه «نیوساوت‌ولز» استرالیا، این 50 مینی ماهواره بخشی از پروژه بین‌المللی موسوم به QB-50 است که از محققان 28 کشور از جمله اروپا، ژاپن، آمریکا و استرالیا تشکیل شده است. «کیوب‌ستز» ماهواره‌های کوچکی هستند که 10 سانتی‌متر از هر طرف را اندازه گیری می‌کند و هر کدام حدود یک کیلوگرم وزن دارد.

سه ماهواره استرالیایی به نام‌های UNSW-Ec0، INSPIRE-2w و SUSat نیز در این پرتاب حضور دارند. ماهواره UNSW-Ec0 ترکیب اتمی جو، INSPIRE-2w به عنوان یک پروژه مشترک بین دانشگاه سیدنی، دانشگاه UNSW و دانشگاه ملی استرالیا دمای الکترونی و چگالی پلاسما را در این منطقه بررسی می‌کنند و ماهواره SUSat نیز توسط دانشگاه آدلاید ساخته شده است.

این پرهزینه‌ترین اکتشافی است که تاکنون روی قسمت تحتانی ترموسفر صورت گرفته است و اندازه‌گیری‌هایی که از این طریق انجام می‌شود در نوع خود بی‌نظیر است.

به گزارش آنا به نقل از Sciencealert، عملیات این ماهواره‌ها در مطالعه این نقطه کم‌تر شناخته‌شده جو پیش از بازگشت به مدار و نابود شدن، بین سه تا نه ماه به طول می‌انجامد و حتی ممکن است تا یک سال ادامه یابد.

ارسال این کیوب‌ست‌ها به خارج جو نسبت به ماهواره‌های بزرگ‌تر هزینه‌های کم‌تری دارد و همین امر محققان را برای استفاده از آنها در اکتشافات خود بیش‌تر ترغیب می‌کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین