|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۶
کد خبر: ۱۱۳۶۲۹
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۸
بهروز بنیادی می‌گوید: در حال حاضر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی وزارت بهداشت بیش از سه هزار و 600 میلیارد تومان از تامین اجتماعی طلب دارند. مطالبات بیمارستان‌ها از سازمان بیمه سلامت نیز از رقم شش هزار و 600 میلیارد تومان گذشته است.
 بهروز بنیادی می‌گوید: در حال حاضر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی وزارت بهداشت بیش از سه هزار و 600 میلیارد تومان از تامین اجتماعی طلب دارند. مطالبات بیمارستان‌ها از سازمان بیمه سلامت نیز از رقم شش هزار و 600 میلیارد تومان گذشته است.

به گزارش اقتصادنیوز، بهروز بنیادی، نماینده و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که خود از پزشکان متخصص است، با انتقاد از زیرساخت‌های نامناسب و فرسوده و مشکلات اقتصادی بسیار زیاد مراکز پزشکی و بیمارستان‌ها اظهار کرد: «در حال حاضر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی وزارت بهداشت بیش از سه هزار و 600 میلیارد تومان از تامین اجتماعی طلب دارند. مطالبات بیمارستان‌ها از سازمان بیمه سلامت نیز از رقم شش هزار و 600 میلیارد تومان گذشته است. اداره بیمارستان‌ها به شدت مشکل شده و ادامه این وضع امکان‌پذیر نیست.»

او در ادامه این اظهاراتش که در گفت‌وگو با مجله «تجارت فردا» مطرح شد، عنوان کرد: «بیمار در بیمارستانی بستری می‌شود که برای تامین مخارج پرسنل خود مشکل دارد. حقوق کارکنان این بیمارستان به تعویق افتاده و پزشکان از بیمارستان طلبکارند. همین بیمارستان از سازمان‌های بیمه‌ای طلبکار است اما دستش به جایی نمی‌رسد. بعد همین دولت بدهکار برای نظام پزشکی طلبکار سیاستگذاری می‌کند.»

بنیادی سپس با اشاره به کمبود بیش از 12 هزار تخت بیمارستانی در تهران گفت: «عجیب نیست اگر می‌بینید مقابل برخی بیمارستان‌ها صف تشکیل شده و یک فرد بیمار برای بستری شدن باید چند روز و در برخی بیماری‌ها باید چند هفته و چند ماه در صف بماند تا درد خود را درمان کند، همین فشار بیش از اندازه به ساختار معیوب فعلی، باعث کاهش کیفیت خدمات ارائه‌شده می‌شود و محدودیت‌های موجود، در مراکز درمانی و پزشکی، نارضایتی بیماران مراجعه‌کننده را به دنبال خواهد داشت. برخی بیمارستان‌های کشور عمر 50ساله دارند و امروز مناسب درمان و بهبود بیماران نیستند. از آن طرف سیاستگذاری‌های نادرست و ساختار نامناسب نظام سلامت در کشور، مانع از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این حوزه شده و در نتیجه باید انبوه تقاضای موجود را همین بیمارستان‌های معیوب پاسخ دهند. مشخص است که هیچ کس از این چرخه احساس رضایت نمی‌کند؛ نه بیمار و نه پزشک.»

گذشته از سایر تبعات مثبت و منفی طرح تحول سلامت، مسأله «مطالبات بیش از شش هزار و 600 میلیارد تومانی بیمارستان‌ها از سازمان بیمه سلامت» در شرایطی مطرح می‌شود که کارشناسان پیش‌تر درباره احتمال وقوع آن هشدار داده و این نگرانی را ابراز کرده بودند که دولت چگونه قرار است منابع لازم برای اجرای گام به گام طرح تحول سلامت را تامین کند و اینکه آیا طرح تحول سلامت قرار است آثاری مشابه مسکن مهر ایجاد کند که در آن طرح نیز دولت دهم در ایفای تعهداتش با مشکلاتی مواجه شده بود؟ با توجه به اینکه دولت یازدهم از طرح مسکن مهر که اجرای آن از دوره احمدی‌نژاد آغاز شده بود، ناراضی بود و آن را از عوامل اصلی ایجاد تورم بیش از 40 درصدی می‌دانست که دولت یازدهم در آغاز کار آن را تحویل گرفت و به‌سختی تک‌رقمی کرد، چرا اجرای طرح تحول سلامت را آغاز کرد تا امروز دچار چنین بدهی‌هایی شود؟

در همین رابطه 16 مردادماه محمدجواد کبیر، مدیر عامل سازمان بیمه سلامت، با اشاره به بدهی بیمه سلامت به موسسات در راستای طرح تحول نظام سلامت گفت: تا کنون بیش از  دو هزار و 300 میلیارد تومان از منابع امسال برای پرداخت معوقات سال ۹۴ پرداخت شده است. آن طور که تسنیم گزارش داده،‌ او همچنین عنوان کرد: تا امروز دو هزار و 300 میلیارد تومان از منابع سال جاری برای پرداخت معوقات سال 94 استفاده کردیم و اگر دولت تامین منابع نداشته باشد، توان پرداخت نداریم.

در این وضعیت پرسشی که پیش روی دولت قرار دارد این است که قصد دارد برای تأمین منابع چه سیاست‌هایی در پیش گیرد؟ آیا این طرح دولت را وادار می‌کند برای تأمین هزینه‌های آن به چاپ اسکناس روی بیاورد؟ آن هم در شرایطی که در این زمینه تجربه ناموفق دولت قبل در طرح مسکن مهر را پشت سر دارد. عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم، سال 92 عنوان کرده بود: «براساس گزارش محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی، بیش از 40 درصد افزایش پایه پولی کشور ناشی از طرح مسکن مهر است، یعنی حدود 40 درصد تورم بیش از 40 درصدی فعلی ناشی از این حوزه است.» او همچنین اردیبهشت ماه سال 94 گفت: « از ابتدای طرح مسکن مهر تاکنون 44 هزار ميليارد تومان تسهيلات بانکی پرداخت شده که از اين ميزان حدود 10 درصد مربوط به دوره ما بوده و 90 درصد تسهيلات در دولت قبلی توزيع و هزينه شده است.» مسکن مهر، طرحی است که همچنان دولتمردان دولت یازدهم از نبود بودجه برای ایفای تعهدات دولتی در این طرح گلایه می‌کنند و با وجود این، طرح‌ نظام سلامت مانند طرح مسکن مهر در دولت یازدهم بدهی‌های جدیدی را به بار آورده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین