کد خبر: ۱۰۷۳۶
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۶
انجمن علمی باستان شناسی ایران برای انعکاس اعتراضات مردمی و به مصادره چوگان از سوی جمهوری آذربایجان نامه ای خطاب به دبیر کل یونسکو تهیه کرده است که هموطنان می توانند به صورت اینترنتی آن را امضا کنند.
انجمن علمی باستان شناسی ایران برای انعکاس اعتراضات مردمی و به مصادره چوگان از سوی جمهوری آذربایجان نامه ای خطاب به دبیر کل یونسکو تهیه کرده است که هموطنان می توانند به صورت اینترنتی آن را امضا کنند.

اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو با هدف بررسی پرونده کشورهای عضو در حوزه میراث ناملموس 11 آذر ماه امسال (2 دسامبر 2013) به میزبانی جمهوری آذربایجان در شهر باکو برگزار می شود و این کشور پرونده ای درباره بازی چوگان به یونسکو ارایه کرده است تا این بازی ایرانی را به نام خود ثبت جهانی کند.

از این رو انجمن باستان شناسی ایران در اقدامی با همکاری فدراسیون چوگان نامه ای خطاب به دبیر کل یونسکو تهیه کرده است تا با این شیوه به مصادره چوگان از سوی جمهوری آذربایجان اعتراض کند.

دوستداران میراث فرهنگی ایران می توانند برای شرکت در این فعالیت مردمی و امضای این نامه به نشانی اینترنتی http://www.ipetitions.com/petition/chogan-is-an-iranian-intangible-heritage مراجعه کنند.

این نامه تا زمان برگزاری این اجلاس در آذرماه در این پایگاه اینترنتی قرار دارد و دوستداران میراث فرهنگی ایران می توانند با وارد کردن نام، آدرس رایانامه و دیدگاه خود در این خصوص، آن را امضا کنند.

انجمن علمی باستان شناسی ایران به نمایندگی از مردم ایران در این نامه مراتب اعتراض شدید خود را نسبت به نامزدی بازی چوگان به عنوان میراث ناملموس از سوی جمهوری آذربایجان به اجلاس آتی کمیته میراث ناملموس یونسکو اعلام کرده و گفته است از اینکه حقوق کشورهای مشترک در این میراث نادیده گرفته شده، رنجیده خاطر است.

آنان همچنین از اینکه جمهوری آذربایجان بازی چوگان را یک بازی آذری در منطقه قره باغ معرفی و در ویدئو تبلیغاتی خود بدون نام بردن از ایران برای اثبات دلایل خود از اشعار فارسی و نقاشی های مینیاتور ایرانی استفاده کردند، اعتراض کرده اند.

این نامه می افزاید، جمهوری آذربایجان برای اثبات ادعای خود مبنی بر آذری بودن بازی چوگان در ویدیوی تبلیغاتی که برای آن ساخته اند، از اشعار فارسی و نقاشی های مینیاتور ایرانی استفاده کرده اند اما حتی یک بار هم نامی از ایران و تاریخچه بسیار کهن این بازی در ایران و دیگر کشورها که در این میراث سهیم هستند، نبرده اند.

جامعه باستان شناسی ایران در عین حال بر تاکید کرد به فرهنگ و تاریج جمهوری آذربایجان احترام می گذارد زیرا که پیشینه تاریخی این کشور با ایران مشترک است.

این سازمان مردم نهاد از دبیر کل یونسکو خواسته است که تا فرآیند رای گیری برای پرونده چوگان را در کمیته بین الدول یونسکو که دوم دسامبر سال جاری میلادی (11 آذر) در شهر باکو برگزار می شود، را به تاخیر بیندازد تا فرصت کافی برای تکمیل پرونده و مشارکت دیگر ملت های سهیم در این میراث فراهم شود.

انجمن علمی باستان شناسی بر این باور است که این میراث فرهنگی مشترک بین ملت ها باید عاملی برای نزدیکی بیشتر جوامع انسانی باشد نه اینکه ابزاری برای برتری بر دیگر کشورها استفاده شود.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین