|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۲
کد خبر: ۱۰۱۹۶
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۰
در‌ماه محرم و مراسم عزاداری تاسوعا و عاشورا طبخ غذای نذری در میان بسیاری از خانواده‌های ایرانی و ارائه این غذا به مردم مرسوم است.
در سال‌های اخیر نیز تعدادی از رستوران‌ها به‌ویژه در روز عاشورای حسینی مبادرت به طبخ غذای نذری می‌کنند اما مسئله‌ای که در این میان از اهمیت برخوردار است نحوه تهیه و توزیع غذاهای نذری است که حتما باید با رعایت موازین بهداشتی صورت گیرد، به‌عنوان مثال می‌توان به نحوه تهیه چای اشاره کرد که حتما باید در سماورهای ضد‌عفونی شده و با استفاده از آب شهری کاملا جوشانده شده انجام گیرد و در استکان‌هایی که با مایع ظرفشویی شسته‌شده،

سرو شود تا احتمال بروز بیماری‌های واگیردار در میان مردم کاهش یابد، نکته دیگری که در این میان از اهمیت برخوردار است این است که حتما پس از ذبح قربانی، گوشت گوسفند یا گوساله قربانی شده باید شسته شده و پیش از طبخ عاری از هرگونه آلودگی و سموم بیرونی شود. علاوه براین محل خون ریخته شده حیوان قربانی شده نیز باید توسط آب و جارو شسته شود تا از بروز انواع بیماری‌های عفونی در میان مردم و عابران رهگذر جلوگیری شود. رعایت بهداشت و تمیزبودن محیط طبخ از زمین محل قراردادن گاز برای طبخ نذورات تا دیگ‌های بزرگی که برای طبخ مورد استفاده قرار می‌گیرد ضروری است.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز در گفت‌وگویی به تشریح موارد بهداشتی و تغذیه‌ای و محیطی که باید در زمان طبخ غذای نذری رعایت شود پرداخته است.به گزارش وب‌سایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر کاظم ندافی گفت: عدم‌رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، مساجد، تکایا و هیئت‌ها احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با غذا به‌ویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای را افزایش می‌دهد.

دکتر کاظم ندافی ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری سیدالشهدا، توصیه کرد که هرگونه پخت وپز باید در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی انجام شود و همه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و بهداشت فردی را در هنگام ارائه خدمت رعایت کنند. وی با بیان اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، گفت: از مواد غذایی مشمول بسته‌بندی که مورد تأیید وزارت بهداشت است، استفاده شود.

ندافی با توصیه استفاده از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا، برنج و مصرف روی سفره‌ها، اظهار داشت: در تهیه غذا از روغن‌های دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود. وی تأکید کرد:

از ظروف مناسب در آشپزی استفاده و در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع‌کننده غذا روی سفره‌ها خودداری شود. رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به‌مدت طولانی (حداکثر 2ساعت) باید خودداری و درصورت الزام به نگهداری بیشتر از 2ساعت، مواد غذایی پخته باید زیر 4درجه سانتیگراد یا در بالای 63درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز) نگهداری کرد تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر 63درجه نرسد.

وی ادامه داد: مواد غذایی خام و پخته‌شده در مجاورت هم در داخل یخچال یا سردخانه نباید نگهداری شود و درصورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم‌سازی‌ الزامی است و توصیه می‌شود از سالاد و سبزی بسته بندی‌شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود. رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت همچنین با اشاره به مضرات ناشی از استعمال دخانیات بر عدم‌ استفاده از دخانیات در محل‌های مسقف و جمع‌آوری زیر سیگاری‌ها تأکید کرد.

منبع: همشهری
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین