کد خبر: ۹۹۹۴۵
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۰
روزنامه توریسم نوشت: اورست شهرت خود را مدیون عنوان "بلندترین قله دنیا"ست اما واقعیت این است که این طور نیست!
 روزنامه توریسم نوشت: اورست شهرت خود را مدیون عنوان "بلندترین قله دنیا"ست اما واقعیت این است که این طور نیست!

روزنامه نوشت: «بلندترین قله دنیا Chimborazo است. یک آتشفشان چینه‌ای در اکوادور که بخشی از رشته کوه‌های آند است. این قله دورترین نقطه از مرکز زمین است و بنابراین بلندترین نقطه محسوب می‌شود. قله چیمبورازو 6248 متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد که 2600 متر کوتاه‌تر از اورست است اما اگر اندازه‌گیری را از مرکز زمین انجام دهیم همه چیز تغییر می‌کند.

اساساً، از آنجایی که زمین مسطح نیست، در محل خط استوا کمی برآمده‌تر و در نزدیکی قطب‌ها مسطح‌تر است. این بدین معنی است که کوه‌های نزدیک استوا از کوه‌های سایر نقاط مرتفع‌تر هستند و بر حسب اتفاق چیمبورازو بر روی خط استوا قرار دارد؛ در حالی که اورست در 28 درجه شمالی واقع شده است.

بنا بر گزارش‌ها، اورست از مرکز زمین 6382 کیلومتر فاصله دارد. در حالی که چیمبورازو 6384 کیلومتر فاصله دارد. با این که اختلاف بین آنها بسیار ناچیز است اما همین تفاوت ناچیز هم عنوان بلندترین قله را به چیمبورازو منتقل می‌کند.

اما چه چیز باعث می‌شود اورست همچنان به عنوان بلندترین قله شناخته شود؟ دلیل را باید در دشواری صعود به قله جستجو کرد. کوهنوردان معمولا به دنبال دشوارترین صعود هستند که در اورست یافت می‌شود. برای رسیدن به کمپ پایه اورست 10 روز کوهنوردی لازم است و فتح قله هفت هفته طول می‌کشد اما فتح قله چیمبورازو در دو هفته مقدور است. در هر حال هنوز هم اگر محاسبه را از سطح دریا انجام دهیم، اورست بلندترین قله محسوب می‌شود.»

منبع : فرادید
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین