|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۴
کد خبر: ۹۹۳۷۲
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۲
روسیه اعلام کرد که در زمان حاضر قصد حضور در اجلاس ماه ژوئن کشورهای عضو سازمان تولید کننده نفت (اوپک) را ندارد در حالیکه پیش از این الکساندر نوواک وزیر انرژی این کشور اعلام کرده بود مسکو هنوز دعوتنامه رسمی برای شرکت در اجلاس وین را دریافت نکرده است.
 روسیه اعلام کرد که در زمان حاضر قصد حضور در اجلاس ماه ژوئن کشورهای عضو سازمان تولید کننده نفت (اوپک) را ندارد در حالیکه پیش از این الکساندر نوواک وزیر انرژی این کشور اعلام کرده بود مسکو هنوز دعوتنامه رسمی برای شرکت در اجلاس وین را دریافت نکرده است.
 
وزیر نفت ونزوئلا اوایل اردیبهشت ماه اعلام کرده بود که از روسیه برای شرکت در نشست اوپک دعوت می‌شود.
 
شبکه تویزیونی«راشا تودی» امروز (شنبه) به نقل از ولادیمیر وارونکوف نماینده این کشور در اوپک اعلام کرد که نمایندگان کمپانی های نفتی و وزارت انرژی روسیه فعلا قصد ندارند در اجلاس ماه ژوئن سازمان اوپک شرکت کنند.  
 
وی افزود: دلیل این تصمیم آن است که داخل اوپک وحدت در مورد میزان استخراج نفت وجود ندارد و مذاکراتی در این زمینه انجام نمی شود که به همین دلیل به سختی می توان گفت همه در اجلاس آینده شرکت خواهند کرد؟ و چشم انداز نشست هم روشن نیست.
 
روسیه به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای تولید و صادر کننده نفت جهان در مذاکرات قطر برای تثبیت میزان تولید با هدف جلوگیری از سقوط بیشتر قیمت ها شرکت کرده بود.
 
کارشناسان نفتی پیش بینی کرده اند که در صورت برگزاری نشست مشترک اوپک و روسیه یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت جهان با روزانه 10 میلیون و 500 هزار بشکه و رسیدن به یک توافق در بخش عرضه، می توان به تقویت قیمت ها یا حداقل جلوگیری از سقوط بیشتر بهای نفت امیدوار بود.
 
درآمدهای نفتی روسیه به دلیل وضعیت کنونی بازارهای جهانی در سه ماهه اول سال 2016 نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی با 38 درصد سقوط و تنزل به 14 میلیارد و 93 میلیون دلار، بیشترین رکورد شکنی منفی را از سال 2004 تاکنون ثبت کرده در حالیکه حجم صادرات نفتی را حداقل چهار درصد افزایش داده است.
 
از سوی دیگر، بخش صادرات گاز روسیه هم همین شرایط را تجربه می کند و دورنمای آن روشن نیست.  
 
مسکو تا پیش از جریان سقوط آزاد بهای نفت که در چهار سال گذشته از بیش 100 دلار تا مرز 30 دلار پایین آمد، تمایل به همکاری با اوپک در تنظیم بازارهای جهانی را نداشت، ولی اکنون پیگیری زیادی در این باره دارد.  
 
روسیه به درآمد ارزی صادرات نیمی از تولیدات نفتی برای ثبات و رشد اقتصادی خود اتکای زیادی دارد.
 
سقوط جهانی بهای نفت در چند سال گذشته بر اقتصاد روسیه که زیر فشار تحریم های آمریکا و غرب قرار دارد، تاثیر منفی گداشته و ارزش روبل پول این کشور ناشی از این و ضعیت و دلایل دیگر در طول دو سال حدود 40 درصد کاهش یافته و از هر 40 روبل مقابل یورو بین 73 تا 75 روبل در نوسان است.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین