|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۶
کد خبر: ۹۸۷۰۲
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۰
در اواخر سال گذشته بود که حسن روحانی، رییس جمهور در ابلاغیه ای قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در مؤسسه استاندارد و اندازه‌شناسی کشورهای اسلامی (سمیک) را برای اجرا ابلاغ کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، ارتقای سطح تجاری ایران در جهان، صرفه جویی در منابع ملی و آغاز فرآیندهای جهانی شدن بیش از پیش اهمیت استانداردسازی در ساختار اقتصادی ایران را مضاعف کرده است. از این رو، روز گذشته صاحبان دانش و فن استانداردسازی در هشتمین همایش روز جهانی اندازه شناسی، حضور داشتند تا ایران نیز به استقبال روز جهانی اندازه شناسی برود، استقبالی که صندلی های سالن مرکز استاندارد پاسخ گوی تعداد مهمانان نبود. این همایش تحت عنوان اندازه شناسی دینامیکی، با حضور متخصصان، فعالان استانداردسازی، آزمایشگاه های همکار، اساتید دانشگاه و جمعی از کارشناسان خارجی در محل استانداردسازی ایران برگزار شد. کنفرانس اندازه شناسی دینامیکی اولین کنفرانس اندازه شناسی در کشور بود که به همت سازمان ملی استاندارد ایران و اندازه شناسی ایران برگزار شد.
این همایش با سخنرانی دکتر خسرو معدنی پور، ریئس سازمان اندازه شناسی ایران آغاز شد. رئیس سازمان ادازه شناسی با اشاره به اهمیت استانداردسازی در برهه کنونی به تبیین نتایج استانداردسازی در صنایع کشور، گفت: «گسترش تجارت در سطح ملی و بین المللی، افزایش مطالبات شهروندان و فرآیندهای پرشتاب جهانی شدن، حرکت به سوی استانداردسازی از گذشته مهمتر شده است. در همین راستا برای نیل به این هدف، سازمان اندازه شناسی با برخی کشورهای صاحب نظر چند تفاهم را امضا کرده است که می تواند نقطه اتصال ایران به سیستم اندازه گیری و کالیبراسیون خواهد بود.»



پس از او، نوبت به نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران رسید تا ایراد سخن کند. پیروزبخت در سخنان ابتدایی خود، نام گذاری روز جهانی استانداردسازی را بسیار زیبا و با مسمی خواند و در ادامه به قدمت 91 ساله سازمان استانداردسازی ایران اشاره کرد و گفت: «شکل گیری این سازمان وامدار دقت نظر و حساسیت مرحوم دکتر حسابی است. پس از تاسیس این سازمان، وزارت خانه های متعددی میزبان مدیریت سازمان استانداردسازی بودند تا سال 1371 که مجلس مصوبه بسیار مهمی در خصوص این سازمان تصویب کرد که به موجب آن، این سازمان وظایف و مسئولیت های بیشتری را بر عهده گرفت.»
او تحریم های ظالمانه را مهمترین عامل بازماندگی ایران از پیشرفت های استانداردسازی در ایران عنوان کرد و افزود: «در سال های اخیر تحریم ها، بخش های زیادی از سازمان از پویایی بازداشت و موجب شد تا رویکردهای سازمان استاندارد محصور بماند و توجه خاصی به زیرساخت های مورد نیاز نشود. در سال های اخیر تحولات چشمگیری در این سازمان به وجود آمده است.»
پیروزبخت در ادامه گفت: «سیاست اقتصاد مقاومتی در توسعه پوشش استاندارد همه محصولات کشور، بر سنگینی وظایف این سازمان افزود و این به معنی آن است که برای مردم ایران زیبنده نیست که تنها 800 کالای تولید داخلی مورد ارزیابی کیفی قرار گیرد و مابقی کالاها از نظر سازمان استاندارد دور بماند. مردم ایران باید از هر کالایی که استفاده می کنند، دغدغه کیفیت و یا استاندارد آن را نداشته باشند.»
پیروزبخت از تعامل خوب و سازنده سازمان استاندارد ملی با وزارت خانه های متعدد موجود خبر داد و در این باره افزود: «در راستای سیاست تحولات سازمان استاندارد، ارتباطات گسترده و تعاملات بسیاری را با دستگاه های متعدد داشته ایم. به طور مثال با وزارت نفت تفاهم نامه های بسیاری در زمینه های استاندارد سازی برقرار گرده ایم. در شرایط فعلی مردم دیگر نگرانی آلودگی بنزین را ندارند چرا که این مشکل را توانستیم همه جانبه کنترل کنیم.»
در ادامه رئیس سازمان ملی استاندارد، اختلافات موجود را عامل اصلی بازماندگی از رشد و توسعه استانداردسازی کشور عنوان کرد و اظهار داشت: «در بند 30 سیاست های کلی برنامه ششم، به دستور رهبری وظیفه نظام استانداردسازی کنترل و مدیریت کیفیت کالاها بر عهده سازمان استاندارد تدوین و تنظیم شد. برای اجرای هر چه بهتر این وظایف باید همه دست به دست هم دهیم. با توجه به اینکه در قانون جدیدی که برای سازمان استانداردسازی تصویب شده است، به جایگاه خوب و شایسته ای در سطوح مدیریتی دست یافته ایم. به طور مثال در وطایف فعلی این سازمان ترویج سامانه های اس آی(SI)، تجهیز آزمایشگاه های انداره شناسی و کالیبراسیون به شمار می اید. یکی از تجارب موفق خود در  کالیبراسیون تجهیزات پزشکی بوده است که برای تحقق  هر چه بهتر طرح تحول سلامت بسیار ضروری و با اهمیت است. در برهه کنونی باید دقت نظر و حساسیت بیشتری بر وظایف خود داشته باشیم و سعس کنیم که از فضاهای پراشوب و فراخ فکنی ها بپرهیزیم. این سازمان اصلا سیاسی نیست بلکه یک نهاد تخصصی صرف است.  رفع تحریم ها و تفاهم نامه های اخیری که سازمان ملی استاندارد با مراکز بین المللی مهمی داشته، نباید تحت تاثیر این درگیری ها از دست برود.»
سخنرانی بعدی نیز حجت الاسلام والمسلمین تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، در سخنان خود به رابطه نگاه اسلام و اندازه شناسی پرداخت و گفت: «جهان امروز بدون دانش اندازه شناسی قادر نخواهد بود به رشد و تعالی خود ادامه دهد. اندازه شناسی در دین مبین اسلام یک بحث بنیادی و مبنایی است.»
مهمان ویژه این کنفرانس مهندس استفان پاتوری، رئیس سازمان اندازه شناسی قانونی(OIML) پس از پایان پخش کلیپ، چهارمین سخنران کنفرانس اندازه شناسی دینامیکی بود. پاتوری در ابتدا با معرفی سوابق تحصیلی و اجرایی خود، گفت: «از سفر به ایران بسیار خشنود هستم و افتخار می کنم که در روز جهانی بزرگداشت اندازه شناسی در کنار شما هستم. سازمان اندازه شناسی قانونی یکی از سازمان های بین المللی است که با عهدنامه های بین دولت ها تنظیم می شود. اعضای این سازمان دولت ها هستند که هر کدام دارای حق رای هستند. در حال حاضر 63 عضو به این سازمان اضافه شده است. این قوانین برای کنترل و انجام فرایندهای اندازه شناسی برای اجرای دولت ها تدوین شده است.» پس از تحلیل ها و شرح وظایف سازمان اندازه شناسی قانونی، سخنان پاتوری به پایان رسید.»
مراسم روز جهانی استاندارد با حضور فعالان و متخصصان این حوزه در حالی برگزار شد که با اولین کنفرانس اندازه شناسی در ایران مقارن بود. حضور نظام های منسجم و مقتدر استاندارد در کشورهای توسعه یافته، یکی از مهمترین عوامل افزایش کیفیت در تولیدات این کشورها بوده است. تعدد سازمان های کنترل کیفیت و استاندارد می تواند در رشد کیفی و افزایش جذب اقبال خریداران به تولیدات داخلی عامل اساسی و تاثیر گذار باشد. بنابراین برگزاری این کنرانس در ایران، نشانه خوبی برای آینده محصولات تولید داخلی است. با این حال توجه به سخنان رئیس سازمان ملی استاندارد در کشور گواهی بر این ادعاست.         

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین