کد خبر: ۹۸۱۸۶
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۶
وی درپایان به مردم توصیه کرد: به هیچ عنوان داروهای مورد نیاز را از منابعی غیر از داروخانه تهیه نکنند. همچنین بهتر است داروهای خاص و حیاتی از داروخانه‌هایی تهیه شود که حجم تبادل دارو در آنها زیاد است.
رئیس انجمن آترواسکلروز ایران با اشاره به اینکه مردم به هیچ عنوان داروهای مورد نیاز را از منابعی غیر از داروخانه تهیه نکنند، گفت: با افزایش آمار تقلب در داروهای بدنسازی و محصولات آرایشی بهداشتی مواجه هستیم.

مسعود قاسمی در آستانه روز مبارزه با قاچاق دارو و داروهای تقلبی با تاکید بر اهمیت توجه به موضوع داروهای تقلبی در کشور افزود: این روزها داروهای تقلبی موضوع بسیار بزرگ و پیچیده ای در جهان به شمار می‌آیند که نیازمند رسیدگی و توجه بسیار است. چرا که داروهای تقلبی با جان مردم بازی می‌کنند.

رئیس انجمن آترواسکلروز ایران با اشاره به دسته بندی داروهای تقلبی تصریح کرد: دسته‌ای از داروها برای بیماران اهمیت حیاتی دارند. استفاده از داروی تقلبی و حتی داروی بی اثر به‌جای این داروها می‌تواند بیمار را در شرایط وخیمی قرار دهد. اما دسته ای دیگر داروهای مصرفی هستند که مصرف نوع تقلبی آنها در طولانی مدت باعث بروز عوارض ناشی از عدم مصرف دارو خواهد شد و سلامت بیمار را به خطر می‌اندازد. از میان این قبیل داروها می‌توان به داروهای چربی خون اشاره کرد.

وی افزود: اما در مورد گروه دیگری از داروها که جنبه دارویی آنها کمرنگ تر است مانند ویتامین‌ها و پمادها ممکن است بیمار حتی متوجه نشود که از نمونه تقلبی استفاده می‌کند.

این متخصص قلب و عروق عنوان کرد: شکل و جعبه داروهای تقلبی آنقدر شبیه نوع اصلی آن است که بیمار را به اشتباه می‌اندازد. در واقع صنعت داروهای تقلبی در همه دنیا وجود دارد. برای مثال این صنعت در کشورهای آمریکای شمالی و اروپایی بسیار کمتر و در کشورهای جنگ  زده ای مانند افغانستان و پاکستان بیشتر است. در کشور ما نیز با وجود مشکلاتی مانند تهیه مواد اولیه مطلوب و کمبود برخی از داروها به دلیل تحریم،‌ باز هم در زمینه داروهای حیاتی با مشکل چندانی مواجه نیستیم.

به گفته قاسمی، در گذشته در زمینه داروهای حیاتی بسیار مشکل داشتیم اما امروزه با نظارت‌های انجام شده تقلب در این داروها بسیار کم شده است. درحالیکه با افزایش آمار تقلب در داروهای بدنسازی و محصولات آرایشی بهداشتی مواجه هستیم. به همین دلیل هرچه سیستم نظارت بر تولید، بسته بندی و توزیع قوی‌تر شود خطر کمتری بیمار را تهدید خواهد کرد.

وی درپایان به مردم توصیه کرد: به هیچ عنوان داروهای مورد نیاز را از منابعی غیر از داروخانه تهیه نکنند. همچنین بهتر است داروهای خاص و حیاتی از داروخانه‌هایی تهیه شود که حجم تبادل دارو در آنها زیاد است.

گفتنی است، بررسی آخرین وضعیت داروهای تقلبی و قاچاق در ایران، همزمان با هفتمین همایش انجمن داروسازی بالینی ایران و با همکاری یک شرکت اروپایی و مراکز علمی، دانشگاهی و پژوهشی، از پنجم تا هفتم خرداد 95 در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار می‌شود.


منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین