|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۹
کد خبر: ۹۵۸۹۷
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۸
این دستگاه جدید قابل حمل که Nima نام دارد، توسط تعدادی از متخصصان در سانفرانسیسکو تولید شده و می تواند مواد غذایی دارای گلوتن را تشخیص و نتیجه را ظرف چند دقیقه ارائه دهد.
متخصصان موفق به ایجاد یک دستگاه جدید شدند که به اندازه کافی کوچک بوده و به راحتی در جیب یا کیف پول جا می‌شود و می‌تواند غذا خوردن در بیرون از منزل را برای افراد حساس به گلوتن، به یک تجربه ساده و امن تبدیل کند.

 برای افراد مبتلا به آلرژی گلوتن یا بیماری سلیاک، ایده غذا خوردن در رستوران‌ها می‌تواند وحشتناک باشد زیرا آنها به دلیل حساسیت به غذاهای موجود در منوی رستوران‌ها ناچارند که وعده های غذایی خود را هر کجا که می‌روند با خود ببرند.

این دستگاه جدید قابل حمل که Nima نام دارد، توسط تعدادی از متخصصان در سانفرانسیسکو تولید شده و می تواند مواد غذایی دارای گلوتن را تشخیص و نتیجه را ظرف چند دقیقه ارائه دهد.

برای بسیاری از افرادی که دارای مشکلات غذایی هستند، غذا خوردن در بیرون از منزل امری دشوار است. اما این محصول جدید آنها را قادر می‌سازد تا مجددا و با آسودگی خاطر به غذا خوردن در بیرون از منزل روی آورند.

آمارها نشان می‌دهد که یک نفر از هر 133 نفر آمریکایی، یا در حدود یک درصد از جمعیت این کشور، به بیماری سلیاک، (یک بیماری خود ایمنی ارثی که در آن خوردن گلوتن می‌تواند سبب آسیب شدید به روده کوچک شود) مبتلا هستند. در حال حاضر هیچ دارو و درمانی برای بیماری سلیاک وجود ندارد.

به گفته محققان، در حال حاضر تنها راه جلوگیری از ابتلا به این بیماری، داشتن یک رژیم غذایی عاری از گلوتن (پروتئین موجود در گندم، چاودار و جو) است.

استفاده از دستگاه Nima به افراد کمک می‌کند تا غذاهای دارای گلوتن را تشخیص دهند. آنها به سادگی می‌توانند یک تکه کوچک از وعده غذایی خود را در داخل یک کپسول یک بار مصرف گذاشته و آن را ببندند و داخل یونیت اصلی حسگر این دستگاه قرار دهند. این دستگاه دارای یک صفحه نمایش است که بر روی آن تعبیه شده است. پس از گذشت 2 تا 3 دقیقه، اگر یک صورتک خندان بر روی صفحه نمایش این دستگاه ظاهر شود یعنی غذای موردنظر عاری از گلوتن است و اگر صورتک اخم بر روی نمایشگر ظاهر شود، نتیجه برای وجود پروتئین مثبت است.

این دستگاه می تواند طیف وسیعی از غذاها، مانند انواع سوپ‌ها و سس‌ها و غذاهای جامد مانند غذاهای پخته شده و سرخ شده را مورد آزمایش قرار دهد.

اما Nima به خودی خود یک دستگاه مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا(FDA) نبوده و برای استفاده های پزشکی یا تشخیصی در نظر گرفته نشده است. این دستگاه نمی‌تواند به درمان افرادی که به گلوتن حساسیت دارند کمک کند اما در عوض می‌تواند به عنوان یک ابزار برای گرفتن اطلاعات بیشتر در مورد مواد غذایی در رستوران‌ها به کار گرفته شود.

این دستگاه کوچک از دقت بسیار بالایی برخوردار بوده و پس از انجام حدود 2000 آزمایش بر روی طیف گسترده‌ای از غذاهای مختلف، سازندگان این دستگاه توانستند دقت 99.5 درصدی آن را اثبات کنند. همچنین نتایج ارائه شده توسط این دستگاه در دو آزمایشگاه مختلف مورد تایید قرار گرفته است.

در حال حاضر سازندگان این دستگاه آن را برای معرفی و پیش فروش بر روی سایت کیک استارتر قرار داده‌اند و اگر همه چیز طبق برنامه‌ریزی پیش برود، این محصول تا اواسط سال 2016 روانه بازار خواهد شد.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین