|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۸
کد خبر: ۹۵۶۹۲
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۴
سال 95 سالی که انتظار مردم دیده شدن اولین نشانه ها از دستاوردهای ملموس توافق هسته ای است، با توپخانه رسانه ای منتقدان دولت تدبیر و امید علیه برجام آغاز شد؛ هرچند در صداقت برخی از این افراد و جریان ها باید تردید کرد؛ چراکه به سختی می توان باور کرد برخی که دست کم 6 سال تحریم و انزوا را تحمل کرده بودند، سه ماه صبر کردن برای دیدن آثار برجام را تاب نیاورند.

برجام و حضور استاندارد ایران در بازارهای بین المللی
فارغ از دغدغه ها و حاشیه سازی های سیاسی، آثار برجام روز به روز نمایان تر می شود؛ کافی است به طور مثال نگاهی به نوع فعالیت های سازمان ملی استاندارد ایران پس از برجام بیندازیم؛ سازمانی که در سال های گذشته به دلیل رویکرد عجیب دولت سابق وارد حاشیه های متعدد سیاسی شده و از فعالیت اصلی خود فاصله گرفته بود، این روزها به دور از جنجال های سیاسی، به دنبال بهره برداری بهینه از فضای جدید ایجادشده است؛ رییس سازمان ملی استاندارد همراه رییس جمهور مسافر ترکیه شد تا با امضای قراردادی با همتای ترک خود، فعالیت مشترک تخصصی را کلید بزند. مشابه این همکاری، البته در ماه های گذشته و در سایه فضای ایجادشده پس از توافق ژنو نیز رقم خورده بود؛ از جمله با کشور چین، عراق، غنا و ...
فارغ از آن، سازمان ملی استاندارد رسما وارد حوزه های وسیع تری شده است؛ از جمله در قراردادها خارجی. نقش استاندارد در قرارداد پژو و ایران خودرو، اوج ورود این سازمان به حوزه جدید بود. به گفته نیره پیروزبخت، رییس سازمان ملی استاندارد، "این سازمان در مذاکرات اولیه قرارداد پژو با ایران خودروحضور نداشت اما بعد از سفر فرانسه و امضای توافق نامه بلافاصله هماهنگی هایی با این سازمان آغاز شد تا استانداردها و مقرراتی که از نظر سازمان ملی استاندارد الزامی است، رعایت شود و به اطلاع پژو برسد که باید تمام این مقررات را رعایت کند."

افزایش رتبه استانداردی ایران در دنیا
در همین مدت زمان کوتاه سپری شده از توافق هسته ای و پیش از آن، توافق موقت ژنو، دستاوردهای ملموسی برای استاندارد ایران حاصل شده است. با اجرایی شدن برجام عضویت ایران در بسیاری از کمیته ها مانند مجمع آسیا و اقیانوسیه پذیرفته شد و رتبه استانداردی کشور از 31 در میان 161 کشور به 27 رسیده است. در حال حاضر گواهینامه های استاندارد ایران مورد پذیرش 32 کشور است و ایران رهبری کدکس غذایی را که 18 کشور در آن عضویت دارند در اختیار گرفته است.
پیروزبخت سیاست استاندارد در دوران پس از توافق هسته ای را به طور خلاصه این چنین تشریح می کند: "در فضای پسابرجام به دنبال حضور همه جانبه در بازارهای بین المللی هستیم و باید استاندارد را که در شرایط تحریم از وضعیت مناسبی برخوردار نبود، ارتقاء دهیم."
به گفته او استاندارد در این مدت از حوزه داخلی نیز غافل نیست. چنانکه حضور استاندارد در اسناد بالادستی و نیز توافق های دوجانبه و چندجانبه با ارگان های داخلی چشمگیرتر شده؛ پیروزبخت می‌گوید: "ما در حوزه ملی با اسناد بالادستی مثل سند چشم انداز، برنامه ششم توسعه و سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی مواجهیم و برای این منظور همکاری هایی را با بخش های مختلف از جمله معاونت علمی و ‌فنآوری ریاست جمهوری برای تدوین استاندارها در حوزه محصولات دانش بنیان شروع کرده ایم."

استاندارد؛ زیرساخت اقتصاد مقاومتی
اگر "برجام" یک فرصت ویژه برای سازمان ملی استاندارد است تا حوزه فعالیت های خود را به بهترین شکل ممکن، بین المللی کرده و از طرفی، به بازسازی، تجهیز و به روز شدن خود مطابق امکانات روز دنیا بپردازد، بی تردید باید راه استفاده از این فرصت را در اقتصاد مقاومتی جستجو کرد.
اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب، بی تردید به زیرساختی از جنس استاندارد نیاز دارد تا هم اجرای بهینه آن و هم نتیجه بخش بودنش تضمین شود. نمی توان اتکا به توان درونی داشت بدون آنکه حداقل ها و استانداردهای مورد نیاز هر جحوزه را رعایت نکرد.
این نکته را سازمان ملی استاندارد خیلی زود و در سال 93 مورد توجه قرار داد چنانکه با دستور رییس این سازمان در اولین اقدام پس از ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، کارگروه ویژه این موضوع در سازمان ملی استاندارد تشکیل شد.
اکنون که سال 95 نیز از سوی رهبر معظم انقلاب، سال "اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل" نام گذاری شده، ارزش این تصمیم بیش از پیش مشخص می شود. در نتیجه تشکیل کارگروه فوق، در ابلاغیه های داخلی این سازمان، به صراحت "افزایش کیفیت زندگی مردم" مورد توجه قرار گرفته است. به نظر می رسد اکنون که فرصت برجام نیز پدید آمده، راه رسیدن به هدف مذکور هموارتر شده است.
پیروزبخت با یادآوری تصمیم دو سال پیش سازمان استاندارد می گوید: "این سازمان از 2 سال پیش که موضوع اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد ، برنامه های خود را در این خصوص تقدیم دولت کرد و شعار امسال مقام معظم رهبری ما را مکلف می دارد که نسبت به برنامه های تعریف شده اقدام و عمل صورت گیرد."
او پلی هم به توافق هسته ای زده و با اشاره به موفقیت جمهوری اسلامی ایران در برجام می گوید: "نتیجه برجام باعث شد تا حدودی مشکلات اقتصادی از بین رود و آینده روشنی را پیش رو داشته باشیم."
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین