|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۷
کد خبر: ۹۵۶۶۶
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر این جمله که «به آمریکایی‌ها بگویید دوره زورگویی‌ها تمام شده»، گفت: شاید بتوانند در کشوری مثل لیبی، دولتش را ساقط کنند، اما اوضاع آشفته لیبی همه دنیا را نا‌امن می‌کند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، عصر امروز در دیدار یان کوبیش، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در امور عراق، با ابراز نگرانی از اوضاع این روزهای عراق و ظلم‌های فراوانی که بر مردم این کشور می‌رود، گفت: در مقطعی، گرفتار استبداد خشن حزب بعث و صدام بودند که علاوه بر ایجاد دشمنی با همسایگان، کشور را به سوی ویرانی برد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی «تدبیر و امید»،رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اشغال کویت را هدفی برای سرپوش گذاشتن بر استقراض‌های فراوان به خاطر حمله به جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: غربی‌ها که علیه صدام به حمایت از کویت برخاسته بودند، علاوه بر نیروهای سه‌گانه عراق، همه زیرساخت‌ها را نابود کردند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با تشریح اوضاع رقت‌انگیز مردم عراق، به ویژه در سال‌های اخیر، گفت: تفرقه‌های قومیتی و مذهبی که در عراق مزمن شده، همیشه این کشور را زجر می‌دهد.

ایشان با ارائه تحلیلی از چرایی و چگونگی شکل‌گیری داعش در عراق و گسترش آنها در برخی شهرهای این کشور، گفت: قبول این اتفاق آسان نیست که یک گروه تروریستی یک سوم خاک کشور عراق را اشغال کرده‌اند و دولت و ملت نتوانند مقابلات کارسازی علیه آنها داشته باشند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، تصمیم‌گیری‌های سران عشایر را برای بسیاری از مسایل عراق مهم دانست و گفت: این روزها احزاب و گروه‌های فراوان هم اضافه شدند که به جای تقویت وحدت عوامل تفرقه را گسترش می‌دهند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با توضیح درباره سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال کشورهای اسلامی و همسایه، گفت: براساس احساسات انسانی و اسلامی از هر جهت که بتوانیم به دولت و ملت عراق کمک می‌کنیم.

ایشان مطالعه همه‌جانبه را ضرورت اصلاح مسایل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دانست و گفت: در شرایطی که ایران گرفتار تحریم‌های ظالمانه است، تا حدودی به همسایگان کمک می‌کنیم.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با بیان ضررهای فراوان اشغال عراق توسط آمریکا، گفت: اگر چه مستبدی چون صدام را ساقط کرد، اما پس از بهم خوردن نظام و ساختار مردم عراق، این کشور را رها کرد و رفت، ولی عوامل نفوذ آنان باقی ماند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان این جمله که «به خاطر مشترکات فرهنگی، اطلاعات ایران از عراق زیاد است»، گفت: اگر جامعه جهانی و سازمان ملل برای حل مشکل عراق صادق و مصمم باشند، ایران آماده همکاری در همه زمینه‌هاست.

ایشان با تأکید بر ضرورت مبارزه اصولی و همه جانبه با پدیده شوم تروریست به عوامل تمایل جوانان کشورهای مختلف به گروه‌های چون داعش پرداخت و گفت: نارضایتی مردم و به خصوص جوانان از استکبار و عوامل استبدادی آنها در کشورهای مختلف، باعث تسهیل سربازگیری از سوی گروه‌های چون داعش می‌شود.

آیت‌‌الله هاشمی رفسنجانی در بیان سوابق حضور استبداد و استعمار در ایران به همکاری‌های رژیم پهلوی و آمریکا در سال‌های مبارزه اشاره کرد و با توضیح درباره مقاطع مهم رویارویی آمریکا با مردم ایران از جمله کودتا علیه دولت ملی مصدق و تشویق عراق به تجاوز به ایران و حمایت‌های بی‌دریغ در طول هشت سال جنگ تحمیلی و در نهایت درگیری رسمی علیه ایران تا حدّ اسقاط هواپیمای ایرباس حامل 290 مسافر،  گفت: پس از فراز و فرودهای فراوان، وقتی به خاطر تصویب برجام فضای گفت‌وگو باز شد، باز بعضی‌ها با خوی استکباری بحث بلوکه‌شدن اموال ایرانی را به بهانه دخالت ایران در چند اتفاق مطرح می‌کنند که از اساس دروغ است و براساس یک تهمت دادگاه‌های آن یک ابرقدرت اموال بلوکه شدن ایران را تاراج می‌کند که اگر چنین باشد، ایران اسناد غیرقابل انکاری از دست داشتن آمریکا در کشته‌شدن مردم و جوانان خویش دارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر این جمله که «به آمریکایی‌ها بگویید دوره زورگویی‌ها  تمام شده»، گفت: شاید بتوانند در کشوری مثل لیبی، دولتش را ساقط کنند، اما اوضاع آشفته لیبی همه دنیا را نا‌امن می‌کند.

آقای یان کوبیش، نیز در این دیدار، گفت‌وگوی حضوری با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را افتخاری برای هر شخصیت، مخصوصاً در عرصه‌های بین‌المللی دیپلماتیک دانست و گفت: از زمانی که در آسیای میانه و قفقاز مشغول مأموریت‌های خویش بودم، همواره نام هاشمی رفسنجانی را به عنوان شخصیت تأثیرگذار در مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی می‌شنیدم.

نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور عراق، با اشاره به نقش و تأثیر کمک‌های دولت و ملت ایران از دولت و ملت عراق، گفت: زمانی که تروریست‌های داعش شهرهای عراق را اشغال، خانه‌ها را ویران و مردم را آواره کرده بودند و به سوی بغداد حرکت می‌کردند، حمایت‌های ایران به کمک مردم عراق آمد.

وی سوابق همکاری مردم دو کشور ایران و عراق را درخشان و طولانی دانست و گفت: می‌دانیم که در مقطع فعلی ایران سرمایه‌گذاری‌های انسانی فراوانی در عراق داشته که برای شرایط امروز آن کشور، ضروری است.

آقای یان کوبیش، امنیت را نیاز ضروری همه عراق دانست و گفت: البته نیروهای عراقی هر روز پیروزی‌های درخشان به دست می‌آورند و داعش را به عقب می‌رانند.

وی اقدامات داعش را بهترین تعریف برای اقدامات تروریستی خواند و گفت: همین امروز در یک اقدام تروریستی در اطراف بغداد، ده‌ها نفر را کشت و مجروح کرد که جنایتی دیگر بر جنایات بی‌شمار آنان بود.

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق، بکار بردن سلاح‌های شیمایی توسط داعش را تهدیدی برای مردم عراق، منطقه و حتی جهان بین‌الملل دانست و گفت: یک بحران انسانی در عراق در حال گسترش است، در حالی که هیچ توانی برای جبران عقب ماندگی‌ها ندارد که این به خاطر کاهش قیمت نفت خام، یک بحران مالی هم شده است.

به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، وی با ارائه آماری تحلیلی از اوضاع اقتصادی، فرهنگی و سیاسی عراق، حفظ تمامیت ارضی و تأکید بر وحدت ملی این کشور، گفت: باید به مردم عراق کمک شود تا با داعش به عنوان دشمن بشریت بجنگد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین