کد خبر: ۹۵۴۵۴
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۲
سحر فلاحی اظهار کرد: برای پیشگیری از دیابت بارداری نخستین نکته این است که بانوانی که قصد بارداری دارند قبل از حاملگی در صورتی که اضافه وزن دارند آن را درمان کنند.
کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: نوزادانی که با وزن کمتر از 2500 گرم به دنیا می‌آیند در آینده احتمال اینکه دچار پروزنی شوند، نسبت به کودکانی که در هنگام تولد وزن طبیعی دارند، بیشتر است.

 سحر فلاحی اظهار کرد: برای پیشگیری از دیابت بارداری نخستین نکته این است که بانوانی که قصد بارداری دارند قبل از حاملگی در صورتی که اضافه وزن دارند آن را درمان کنند.

وی با اشاره به اینکه حتی افرادی که دچار اضافه وزن هستند، نباید خودسرانه وزن کم کنند و رژیم بگیرند، افزود: حین بارداری وزن مادر افزایش می‌یابد. بنابراین حتما باید قبل از آن وزن کنترل شود، ضمنا خود وزن گیری در دوران حاملگی موجب دیابت می‌شود. بنابراین سه ماهه اول بارداری مادر نیاز به افزایش وزن ندارد و جنین تنها به مواد مغذی احتیاج دارد.

فلاحی بیان کرد: نیازهای تغذیه‌ای مادر حین بارداری نسبت به قبل از آن کاملا متفاوت است و بسته به یک یا چندقلو بودن نیازهای تغذیه‌ای متفاوت است. بنابراین سه ماهه نخست آهن، اسید فولیک و یکسری ویتامین ها نیاز است اما به انرژی احتیاجی نیست.

این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: در سه ماهه نخست مادر باید از تمام مواد مغذی استفاده کند. دوران بارداری از مهمترین دوران زندگی مادر است و وضعیت تغذیه وی می تواند در جنین، آینده نوزاد و کودک تاثیر بسزایی بگذارد.

فلاحی افزود: اگر مادری قبل از بارداری وزن مناسبی ندارد، باید طبق برنامه به وزن مناسب برسد تا جنین دچار سوء تغذیه نشود؛ چراکه نوزادانی که با وزن کمتر از 2500 گرم به دنیا می آیند در آینده احتمال اینکه دچار پروزنی و بیماری های غیرواگیر مانند دیابت شوند، نسبت به کودکانی که در هنگام تولد وزن طبیعی دارند، بیشتر است.

وی یادآور شد: توصیه می شود مادران باردار از همه گروه‌های غذایی حتما استفاده کنند، گروه‌های اصلی موادغذایی عبارتند از نان و غلات، سبزیجات، میوه‌ها، گوشت‌ها و کربوهیدرات‌ها.

این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: از ماه چهارم به بعد در صورتیکه تغذیه مناسب باشد، تنها نیاز به مکمل مولتی ویتامین است و دیگر نیازی به مکمل هایی نظیر کلسیم نیست. اگر مادر قبل یا حین بارداری دچار کم خونی نباشد، همان مکمل مولتی ویتامین نیاز وی را تامین خواهد کرد. البته این در صورتی است که مادر برنامه غذایی مناسبی داشته باشد.

فلاحی ادامه داد: دیابتی ها یکسری میوه‌ها را کمتر باید مصرف کنند از جمله موز، طالبی، خربزه، هندوانه، انبه، انجیر و انگور. همچنین میوه‌هایی که کمتر قندخون را بالا می‌برند عبارتند از سیب و گیلاس.

وی یادآور شد: ویتامین D در دوران بارداری بسیار مهم است و باید تامین شود البته سر خود نباید مکمل‌های کلسیم و ویتامین‌ها استفاده شوند. حبوبات باید حتما در برنامه غذایی خانم‌های باردار گنجانده شود.

این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: مغز بادام خام کنترل قند خون را به همراه دارد. ضمنا غذاهای چرب و شیرین را هیچ مادری در دوران بارداری نیاز ندارد و بسیاری از دم کرده‌های گیاهی احتمال سقط را افزایش می‌دهند. بنابراین مادران باید حتما توجه کنند.

فلاحی افزود: مشکلات تهوع صبحگاهی ممکن است وجود داشته باشد که بهتر است مادر بلافاصله از رختخواب بلند نشود. همچنین برای کاهش تهوع غذاهای نفاخ کمتر استفاده شود. یبوست در خانم‌های باردار شایع است که باید فعالیت بدنی داشته و از غذاهای سنگین و نفاخ پرهیز کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سوزش سر دل به دلیل فشاری است که جنین به دستگاه گوارش وارد می کند. از این رو مادر باید تعداد دفعات غذا خوردن را زیاد ولی حجم آن را کم کند. به جای استفاده از قند و شکر از توت خشک و خرما با احتیاط استفاده شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین