کد خبر: ۹۴۸۷۰
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۹
پيرمرد كه هنگام عقد، مهريه 100 سكه تمام بهار آزادي به همراه 14 مثقال طلا را متعهد شده بود هيچ وقت فكر نمي كرد پايان اين تعهد، ماندن در پشت ميله هاي زندان باشد.
پيرمرد كه هنگام عقد، مهريه 100 سكه تمام بهار آزادي به همراه 14 مثقال طلا را متعهد شده بود هيچ وقت فكر نمي كرد پايان اين تعهد، ماندن در پشت ميله هاي زندان باشد.

 پيرمرد كه هنگام عقد، مهريه 100 سكه تمام بهار آزادي به همراه 14 مثقال طلا را متعهد شده بود هيچ وقت فكر نمي كرد پايان اين تعهد، ماندن در پشت ميله هاي زندان باشد.

در حالي محكومان مالي و بدهكاران مهريه بيشتر متقاضيان كمك از ستاد ديه در كشور هستند بسياري از انان پاي سفره عقد فكر نمي كردند تعهد مهريه سنگين ممكن است بلاي جان آنان شود و روزي سر از زندان در بياورند.

سيد اسد‌الله جولايي رئيس ستاد ديه كشور ، محكومان مالي و بدهكاران مهريه را بيشترين متقاضيان كمك از ستاد ديه در كشور عنوان كرد و گفته بود كه در اين آمار و پس از اين گروه‌ها، افراد زنداني بر اثر حوادث تصادف، زنداني تخلفات غيرعمدي و سپس عمدي هستند.

جولايي توصيه كرده كه جوانان و خانواده‌ها با نگاه به توان مالي و جيب خود مهريه در نظر بگيرند چرا كه مهريه عندالمطالبه است و هر زمان زن اراده كند مي‌ تواند دريافت كند. اما اين بار وضعيت متفاوت است.

زنداني قصه ما ديگر جواني نيست كه ارزوهاي جواني و نيز توانايي هاي جسمي و ذهني و نيز عشق و ارمان خواهي اورا از هول حليم به ديگ اندازد و مهريه بالا را متقبل شده باشد.

«ش.م» فردي 72 ساله است كه بدليل عجز از پرداخت 100 سكه تمام بهار آزادي به همراه 14 مثقال طلا كه در سال 80 در پاي سفره عقد قبول كرده بود، حالا دو سال است كه در زندان به سر مي برد.

مهر ماه سال 1393 بود كه همسر اين مرد مهريه خود را طلب كرد و او به دليل عجز مالي در پرداخت حق همسرش راهي زندان شد.

در مدت 2 سالي كه اين مرد بخت برگشته در زندان بود به خاطر كهولت سن با مشكلات و بيماري بسياري دست و پنجه نرم كرد؛ طوري كه مسئولان زندان و ستاد ديه همانند تلاش براي آزادي ديگر زندانيان جرائم غيرعمد كوشيدند تا بتواند از شاكي رضايت گرفته و او را از زندان آزاد سازند.

همسر اين پيرمرد مهريه را حق طبيعي خود دانست و بر گرفتن آن مصر بود تا اينكه پس از رفت و آمدهاي فراوان ستاد ديه استان و صحبت هاي مكرر با اين خانم، او راضي شد هشت ميليون تومان از كل مهريه را دريافت كند.

مشكل اينجا بود كه زنداني حتي توان پرداخت هشت ميليون تومان را نيز نداشت.

تا اينكه در نهايت يك خير نيك انديش با مراجعه به ستاد ديه ، پرداخت هشت ميليون تومان به منظور آزادي اين پيرمرد را متقبل مي شود.

مديرعامل ستاد ديه استان مازندران در گفت وگو با ايرنا با بيان اينكه 674 زنداني جرائم غيرعمد و غيركلاهبردار در زندان هاي مازندران تحمل حبس مي كنند، گفت: بخش زيادي از اين زندانيان جرائم غيرعمد استان را محكومان مهريه تشكيل مي دهند.

محمدعلي غمگسار افزود: اگر كسي مي داند كه توان پرداخت مبلغ مورد تعهد را ندارد نبايد بپذيرد و تا از داشتن توان مالي خود مطمئن نشده زير بار مهريه سنگين و بالا نرود.

ضرب المثل 'كي مهريه داده كي گرفته' در سال هاي اخير موجب غفلت جواناني كه پاي سفره عقد مي روند، شده است و بسياري از آنان فكر مي كنند اگر درخواست مهريه بالاي خانواده همسر را بپذيرند نيازي به پرداخت آن نيست.

در حالي كه خداوند متعال مهريه را با توجه به شرايط زندگي براي زن قرار داده است و به نوعي حمايت مادي و معنوي براي زن محسوب مي ‌شود و هر وقت زن اراده كند مي تواند اين حق خود را مطالبه كند و همسر نيز ملزم است اين حق او را بپردازد.

مهريه يك طلب مسلم است كه به محض وقوع ازدواج، زن صاحبش مي شود و يك طلب ممتازه است؛ يعني اگر زوج چندين طلبكار داشته باشد نخست بايد مهريه پرداخت شود و سپس به بقيه طلبكاران مي رسد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین