|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۸
کد خبر: ۹۴۵۳۶
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۳
معاون کل نهاد ریاست جمهوری با باین اینکه نباید اجازه داد صنعت خودرو در کشور تضعیف شود، گفت: به نظر می‌رسد سیاست‌های عمومی دولت دقیق بوده است و بر عکس، کسانی در اواخر دوره‌های قبل، این صنعت را با مخاطراتی مواجه کرده بودند.
معاون کل نهاد ریاست جمهوری گفت: کسانی که امروز به عنوان عالم و اندیشمند وارد صحنه شده‌اند و از برجام انتقاد می‌کنند آن روزی که قطع‌نامه‌ها علیه ایران صادر می‌شد کجا بودند؟

مرتضی بانک صبح امروز (یکشنبه) طی سخنانی در جریان بازدید از گروه خودروسازی سایپا و در جمع مدیران این شرکت اظهار کرد: برای کسانی که علاقه‌مندند این پیروزی بزرگ ملت ایران در صحنه سیاسی و اقتصادی دنیا را به ضعف تبدیل کنند، متاسف هستم. جای تعجب دارد که عده‌ای از نیروهای داخلی همچنان رفتارشان مطابق با کسانی است که با توسعه و رشد این کشور مخالف هستند.

وی ادامه داد: چگونه است که این موفقیت‌های بزرگ را در صحنه سیاسی که با حفظ همه منافع ملی و دستاوردهای کشور بوده به عنوان نقطه ضعف معرفی می‌کنند. باید پرسید از شما کسانی که باعث تحلیل این قطع‌نامه‌ها شدند کجا بودید؟ این صدا و سیما کدام میزگرد را تشکیل داد که حداقل آن‌ها را نقد کند. آنهایی که می‌پرسند سیاست‌هایشان به قطع‌نامه منجر می‌شود و وقتی قطع‌نامه‌ها بر اساس باورها و تحلیل‌های غلط شان علیه این کشور صادر شد گفتند کاغذ پاره است، امروز کجا هستند؟

بانک ادامه داد: این آقایانی که امروز به عنوان عالم و اندیشمند وارد صحنه شدند و از برجام انتقاد می‌کنند آن روزها کجا بودند؟ آیا در تریبون‌های نماز جمعه در آن زمان به این موضوعات پرداخته‌اند که حالا امروز از این تریبون‌ها که هدفشان تضعیف دولت است، برای نقد برجام استفاده می‌شود؟

وی هم‌چنین تاکید کرد: موفقیت برجام توسط این دولت انجام شد و سیاست داخلی همین دولت انتخابات موفقیت‌آمیزی داشت و قطعا در اقتصاد هم سیاست‌های دولت موفق می‌شوند و آن‌هایی که جز به تقابل با خارج فکر نمی‌کنند نگران این هستند که با موفقیت اقتصادی دولت حنای‌شان دیگر رنگی نداشته باشد.

معاون کل نهاد ریاست جمهوری در ادامه یادآور شد: تنها سه ماه است که برجام مصوب شده و باید پرسید آیا 36 ماه تخریب اقتصاد کشور که در آن دولت، با قطع‌نامه‌ها علیه ایران ایجاد شد در این مدت بازسازی می‌شود؟ آیا توفیق اقتصادی به ضرر کشور است؟ وقتی عده‌ای فقط درباره تقابل با جهان صحبت می‌کنند معلوم است که سرمایه‌گذاران خارجی به کشور نمی‌آیند و حتی سرمایه گذاران داخلی نیز تحریک می‌شوند که وارد صحنه نشوند.

کسانی که به دولت انتقاد می‌کنند که سیاست هایش بر اساس اقتصاد مقاومتی نیست. زمانی که با حرفهای‌شان اجازه سرمایه‌گذاری در کشور را نمی‌دهند آیا این رفتارشان تخریب اقتصاد مقاومتی به حساب نمی‌آید؟ البته این تبلیغات منفی که به نظر کور می‌آید تاثیرگذار نخواهد بود چرا که برنامه‌های اقتصادی دولت با وجود نقایص زیادی که در کشور وجود دارد منطقی و اصولی است.

وی با بیان اینکه رشد 5 درصدی که دولت پیش‌بینی کرده قابل تحقق است، افزود: همین افزایش صادرات نفت و رشد اقتصادی را نمی‌بینند و فراموش کرده‌اند که با نفت 120 دلاری و 45 درصد تورم و رشد منفی دولت را تحویل داد‌ه‌اند. آنقدر با موضوعات سیاسی برخورد می‌کنند که می‌گویند کاهش قیمت هم حاصل برجام است و می‌خواهند همه عناصر را در نظر بگیرند که بگویند برجام موفق نبوده. باید به آن‌ها گفت که آن طرف بایستید و مثل اسرائیل رفتار کنید چرا می‌گویید من نیروی داخلی هستم و برای تخریب جریان سیاسی مقابل خود تحلیل‌های من‌درآوردی می‌کنید.

بانک هم‌چنین اظهار کرد: افزایش قدرت خرید مردم با هدف فعال سازی واحدهای صنعتی و حفظ و کاهش تورم و مشارکت سیستم‌های مالی و پولی برای آینده کشور از برنامه‌های دولت است تا با افزایش قدرت خرید مردم تولیدات داخلی مصرف شود و واحدهای صنعتی بتوانند با تمام ظرفیت کار کنند. ضمن اینکه دولت برای حدود 7 الی 8 هزار واحد صنعتی هدفگذاری کرده تا آن‌ها را فعال کند.

معاون کل نهاد ریاست جمهوری اضافه کرد: دولت تدبیر و امید توجه ویژه‌ای به کشور دارد که بتواند نیاز داخلی و حتی خارجی را تامین کند و هدف‌گذاری دولت عبور از یک بحران بسیار نگران کننده که امکان داشت شرایط کشور را به بن بست بکشاند بود. امروز شاهد این موفقیت هستیم و اگر بخواهیم اقتصاد کشور را بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری که بر اقتصاد مقاومتی یعنی درون زا و برون گرا بودن تاکید دارند توجه داشته باشیم یکی از مهمترین این بخش‌ها که در این اقتصاد می‌تواند موثر باشد صنعت خودرو است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تشکر از کارگران، متخصصان و مدیران شرکت سایپا افزود:‌ افزایش سهام این شرکت نتیجه مدیریت و نگاه تخصصی است که مدیران با سابقه در صنعت خودرو با تکیه بر متخصصین، برنامه‌های آینده نگر و توسعه محور صنعت خودرو را احیا کرده‌اند.

معاون کل نهاد ریاست جمهوری هم‌چنین خاطر نشان کرد: متاسفانه صنعت خودرو را به دلیل برخی سیاست‌ها که بعضا احساس می‌شد به ضرر منافع ملی بوده به سمتی بردند که این صنعت ملی تبدیل به یک صنعت ضعیف شود تا پس از آن به سرمایه شخصی تبدیل شود. درست است که سیاست دولت باید در جهت خصوصی باشد اما نه اینکه یک صنعت ملی را تضعیف کنیم. خوشبختانه مدیران صنعت خودرو این صنعت تضعیف شده را دوباره به یک صنعت قدرتمند و تاثیرگذار تبدیل کردند.

بانک ادامه داد: بعضی دوستان بعضا اظهاراتی می‌کنند که شاید تا حدودی معتبر باشد. اما وقتی نقد می‌کنند که چرا بیش از پیش از صنعت خودرو حمایت می‌شود به نظر می‌رسد به جوانب مختلف این موضوع توجه ندارند و صرفا به تولید توجه می‌کنند. صنعت خودرو می‌تواند با در خدمت گرفتن نیروهای تخصصی اقتصاد کشور را در منطقه و دنیا مطرح کند و ارزش افزوده را در دانشگاه‌ها بالا ببرد. این صنعت هر روز دچار تحول می‌شود و به سادگی نمی‌توان از کنار‌ آن عبور کرد. البته حتما باید به سمت تجاری شدن و اداره شدن به صورت خصوصی پیش برود اما از طرفی حتما باید چتر حمایتی برای آن به وجود بیاید.

معاون کل نهاد ریاست جمهوری با باین اینکه نباید اجازه داد صنعت خودرو در کشور تضعیف شود، گفت: به نظر می‌رسد سیاست‌های عمومی دولت دقیق بوده است و بر عکس، کسانی در اواخر دوره‌های قبل، این صنعت را با مخاطراتی مواجه کرده بودند. من از دیدن آزمایشگاه‌های تخصصی و وجود متخصصین کارآمد در سایپا خوشحال شدم و توصیه‌ام این است که به بخش تحقیق و پژوهش و برندسازی و نگاه به آینده با بهره‌بری از فکر و اندیشه متخصصان اعتماد شود، چون اقتصاد مقاومتی یعنی همین که به سرمایه بزرگ داخلی که داریم نگاه و از آن استفاده کنیم و اجازه دهیم اندیشه‌های علمی و تخصصی بروز پیدا کند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین