|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۹
کد خبر: ۹۴۴۹۷
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۸
آیت‌الله سیدمحمدعلی ایازی با گلایه از جنبه تخریبی برنامه‌های مذهبی صداوسیما اظهار داشت: برخی سخنان اثر تخریبی دارند؛ تخریب‌کنندگی آن هم تخریب عقاید است؛ یعنی مسائلی در این برنامه‌ها مطرح است که هیچ پایه و اساسی در دین ندارد، اما پخش می‌شوند.
عضو ارشد مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم گفت: اینکه صداوسیما از ظرفیت حوزه استفاده نمی‌کند، به نگاه جناحی صداوسیما ارتباط دارد.

آیت‌الله سیدمحمدعلی ایازی  با گلایه از جنبه تخریبی برنامه‌های مذهبی صداوسیما اظهار داشت: برخی سخنان اثر تخریبی دارند؛ تخریب‌کنندگی آن هم تخریب عقاید است؛ یعنی مسائلی در این برنامه‌ها مطرح است که هیچ پایه و اساسی در دین ندارد، اما پخش می‌شوند.

این مفسر قرآن کریم اضافه کرد: به دو دلیل این نوع برنامه‌های مذهبی صداوسیما، خیلی خطرناک‌تر از برنامه‌هایی است که شاید ما هر روزه در مساجد و... شاهد آن هستیم؛ به دلیل اینکه اولا چون دایره شعاع مخاطبان آن بیشتر است و شنوندگان و بینندگان بیشتری با آن روبرو می‌شوند؛ مثلا اگر در یک مجلس و محفل محدودی کسانی حرفی را مطرح کنند، آن حرف در یک فضای محدودی می‌ماند، اما وقتی صحبت نادرست و تخریب‌کننده‌ای در وسعت زیاد منتشر شود، چنین مطالب تخریب‌کننده‌ای به اسم مطالب دینی، توسعه پیدا می‌کند.

آیت‌الله ایازی با بیان اینکه خطر دوم پخش این نوع برنامه‌ها این است که به خرافات مشروعیت می‌دهد، تصریح کرد: سابقا در برخی محافل از این مسائل غلو، خرافه، تحریف و... وجود داشت اما در‌‌‌ همان محفل می‌ماند، اما امروز وقتی یک رسانه در وسعت زیاد آنها را منتشر می‌کند، به نوعی به آن خرافه‌ها مشروعیت می‌بخشد؛ و قهراً به مردمی که این افکار را باور ندارند، می‌گویند دین همین است که ما مطرح می‌کنیم؛ یعنی فرقی نمی‌گذارند بین دینی که صداوسیما ترویج می‌کنند و آن دینی که واقعیت است.

او در پاسخ به این سؤال که چرا از بسیاری ظرفیت‌ حوزه علمیه قم برای بیان حقایق دینی استفاده نمی‌کند؟ گفت: اینکه صداوسیما از ظرفیت حوزه استفاده نمی‌شود، به نگاه جناحی صداوسیما ارتباط دارد.

این استاد حوزه علمیه قم افزود: واقعیت این است که صداوسیما یک دستگاه عام و ملی که بخواهد زبان همه اقشار و طبقات جامعه باشد؛ نیست و مثلا برای دعوت از کار‌شناسان دینی در برنامه‌ها گزینش می‌کنند و حاضر نیستند کسانی که مروج فکر مطلوب خودشان نباشند را دعوت کنند لذا با تسویه‌ و شخصیت‌سازی در برنامه‌های خود دو کار می‌کنند؛ هم فکر مورد نظر خودشان را ترویج می‌کنند و هم شخصیت‌سازی‌هایی که می‌خواهند را انجام می‌دهند و هم افراد دلخواه خود را به عناوین مختلف کار‌شناس دینی و... به مردم معرفی می‌کنند.

آیت‌الله ایازی گفت: کتابی با عنوان «ره افسانه» در دو جلد نوشته‌ام؛ در بخشی از این کتاب، تحقیقات میدانی درباره کار رسانه و نقش رسانه در ترویج خرافات شده و البته اشاره شده که صداوسیما در این چند سال اخیر چقدر خرافات را ترویج کرده است؛ همچنین تأکید شده که بعضی مسائل خرافات نیستند، اما وقتی از جایگاه خودش خارج شد، باید نسبت به آن تذکر داد؛ یعنی چیزی که شعار است بیاید تبدیل به اصل شود؛ مثلا چیزی که نمره ۱ دارد، اما ما نمره ۲۰ را به آن بدهیم یا برعکس، آن مسئله را از جای خودش خارج کرده‌ایم.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین