کد خبر: ۹۴۲۴
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۸
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: نخبگان جامعه با تدبیرسازی خود به دولت در این بخش کمک کنند تا کشور از این وضعیت خارج شود زیرا دولت به دنبال نخبه‌سازی نیست و به دنبال نخبه‌پروری است.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در افتتاحیه چهارمین جشنواره و نمایشگاه علم تا عمل که صبح امروز در مصلای امام‌خمینی(ره) برگزار شد، گفت: یکی از مسائلی که اقتصاد کشور و بخش‌های مختلف را تحت تاثیر قرار داده، اتکای بیش از حد اقتصاد به نفت است.

وی افزود: کم شدن تکیه اقتصاد کشور به نفت از جمله سیاست‌های اساسی است که مقام معظم رهبری به آن تاکید کرده‌اند و در برنامه‌های 5 ساله بعد از جنگ به آن تاکید شده است.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: یکی از راه‌های خارج شدن از این وضعیت و کاهش درآمدهای نفتی حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان است و به طور قطع از این طریق می‌توان از وضعیت موجود فاصله گرفت.

جهانگیری با بیان اینکه قطعا در حال حاضر کشور از نظر اقتصادی در شرایط خوبی نیست، گفت: این حرفی است که همه کسانی که نیم‌نگاهی به وضعیت اقتصادی کشور نیز دارند آن را بیان می‌کنند.

وی با اشاره به دلایل این موضوع اضافه کرد: اینکه چرا چنین شرایطی پیش روی کشور است، دلایل مختلفی دارد که بخشی از آن به دلیل تحریم‌های ظالمانه‌ای است که علیه کشور ایران اعمال شده و ما را از برخی امکانات و تجهیزات دور نگه داشته است.

معاون اول رئیس‌جمهور سیاست‌های غیرعملی، غیرکارشناسانه  و شتاب‌زده را از دیگر دلایل این وضعیت اعلام کرد و گفت: باید با سیاست‌های درست و مناسب، رشد اقتصادی، نرخ تورم، وضعیت بیکاری و سرمایه‌گذاری را در حد مطلوب و مناسبی قرار داد.

جهانگیری به آمار و ارقام سال 91 اشاره کرد و گفت: آمار و ارقام سال 91 وضعیت نگران‌کننده‌ای را نشان می‌دهد و به خصوص در حوزه اشتغال طبق آماری که مرکز آمار اعلام کرده در برخی از شاخصه‌های بیکاری مانند نسبت بیکاری سن جوان بین 15 تا 24 سال که متوسط بیکاری آن در کل دنیا عدد 2 است و کشور ما از مرز این عدد عبور کرده است.

وی ادامه داد: این وضعیت کشور دولت را به این امر وا می‌دارد که راهکارهای مناسبی را برای خارج شدن از این وضعیت در نظر بگیرد که یکی دیپلماسی خارجی و تعامل با دنیاست، فکر می‌کنیم در چارچوب‌هایی که مقام معظم رهبری تائید و تاکید کرده‌اند که بر اساس حکمت، مصلحت و عزت به پیش برویم و تحریم‌های ظالمانه‌ای را که به کشور تحمیل می‌شود را از بین برد.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: امیدواریم گروهی که در این بخش مسئولیت را پذیرفته‌، با قدرت و قابلیت این مسیر را به پیش ببرند و ما در این زمینه خیلی دغدغه نداریم. هر چند که عده‌ای نمی‌خواهند کشور از این وضعیت خارج شود و در این فضا نیز جای سخن گفتن درباره اینکه چه گروهی در داخل و خارج نمی‌خواهد کشور از این وضعیت خارج شود نیست.

جهانگیری سیاست‌های اقتصادی دولت را راهکار دوم در این زمینه اعلام کرد و گفت: سیاست‌های اقتصادی باید متکی به علم و سیاست‌های علمی باشد. سیاست‌های شتاب‌زده ممکن است برخی از مسئولان را چند روزی به محدودیت برساند اما آثار مخرب آن سال‌های سال گریبان مردم را می‌گیرد، لذا این دولت در نظر دارد تا جای ممکن سیاست‌های مناسب و علمی را در زمینه ایجاد اشتغال به کار گیرد تا رفاه نسبی مردم منجر شود.

وی اضافه کرد: دولت با پشتیبانی ملت و به خصوص نخبگان تلاش می‌کند شرایط اقتصادی کشور را به وضعیت مطلوب برساند تا جایی که مردم دیگر خیلی درباره مسائل اقتصادی دغدغه نداشته باشند. امیدواریم در مرحله اول با بازگرداندن ثبات به اقتصاد، اقتصاد را از حالت شوک‌زدگی خارج کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور یادآور شد: باید وضعیت را به جایی رساند که مردم به نظرات مسئولان اقتصادی و سازما‌ن‌‌های اقتصادی کشور اعتماد کنند و این‌گونه نباشد که وقتی مسئول یا سازمانی از کاهش تورم قیمت سخن می‌گوید، مردم نگران افزایش محصولات باشند.

جهانگیری افزود: در مرحله بعد باید شاخص‌های منفی را متوقف و به سمت مثبت حرکت داد، به طوری که در شهریورماه میزان تورم از مرز 40 درصد عبور کرده و اگر بتوانیم در همین نقطه آن را متوقف کنیم قطعا گام‌های بعدی را بهتر می‌توانیم برداریم.

وی افزود: در گام بعد می‌توان فضایی را ایجاد کرد که زمینه توسعه علم و فناوری در کشور ایجاد شود و ایران از این نظر در وضعیت مطلوبی قرار گیرد و چرخه کامل تبدیل ایده به کالای قابل عرضه به بازار برقرار شود.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: باید شرکت‌های دانش‌بنیان به خصوص در مسائل مورد نیاز کشور در دستور کار قرار گیرند و این‌گونه نیست که این شرکت‌ها الزاما خود باید سرمایه‌گذار باشند زیرا در دنیا شرکت‌هایی وجود دارند که وظیفه آنها معرفی ایده به سرمایه‌گذاران به منظور انبوه‌سازی آن محصول و ایده است که این امر در کشور ما نیز شدنی است.

جهانگیری با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند جایگاه ایران را در نظام جهانی ارتقا دهند، گفت: این شرکت‌ها می‌توانند اشتغال مورد نیاز نسل تحصیل‌کرده را تامین کنند.

وی با بیان اینکه رئیس‌جمهور در جلسات هیئت دولت همواره به استفاده از نظر نخبگان در تمام سطوح کشور تاکید دارد، ادامه داد: دولت با حمایت از نخبگان معتقد است  که می‌تواند گشایشی در کارها و مسائل کشور ایجاد کند و در این مسیر شرکت‌های دانش‌بنیان نقش مهمی را دارند.

معاون اول رئیس‌جمهور در پایان خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید در این مقطع در نظر دارد به کمک نخبگان امید را به جامعه بازگرداند. نخبگان جامعه با تدبیرسازی خود به دولت در این بخش کمک کنند تا کشور از این وضعیت خارج شود زیرا دولت به دنبال نخبه‌سازی نیست و به دنبال نخبه‌پروری است و وظیفه خود می‌داند از نخبگان و برگزیدگان حمایت کند.
منبع: تسنیم
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۶
ادیب
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
3
0
100روزتون تمام شد .اب .برق گاز .خودرو.لبنیات همه چیز گرانتر شد .حالا بهانه درست کردید شما مردم را چی فزض کردید .کی نمیگذارد .کی نمیگذارد از وضعیت کنونی اقتصاد خارج شوید ..بهانه ها شروع شد .مثل مرد رو خرفتون بایستید و ناتوانیتون را گردن دیگران نندازید .اینها نشانها والارم های بدی است.
وحید
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
2
0
بله کم آوردین دنباله بهانه هستید .بهانه نیاز نیست از همون اول هم بی کفایتی این دولت محرز بود
سید
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
0
1
جنابان وحیدوادیب وامثالهم ظاهرامراین است که واقعآجناب احمدی نژاد چیزی ته دیگ نگذاشته وکفگیربه ته دیگ خورده واگر این دولت موفق بشود طی مدتی حداقل جلوی بعض رانت ها واختلاسها وارتشاها رابگیرد ووحدت درجامعه ایجادکند که هرروز به بهانه ای برایشان مشکل درست نکنندتامسولین به فکرچاره کارباشند ونیروها فقط دردفع همدیگرتلف نشودشایدنتوان قدری جلوی تحریم رابگیرند وجلوی زورگوئی مستکبران رابامنطق بگیرند بلکه صادرات نفت شروع شود واوضاع اقتصادی تاحدی اصلاح شود ؛اینشاءالله امیدی هست که جلوی نوسانات قیمتها گرفته شود وگرنه هیچ کس نمیتواند معجزه کند که بادست خالی اینهمه نابسامانی راسامان دهدوگرنه باعرض معذرت این بیانات شما همان است که اززبان دشمنان این نظام وانقلاب برمیآید
پاسخ ها
علی
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
نه چون آقای روحانی اهداف خوبی رو واسه دولت گفت باید یکشبه هم به همش برسه!!!
ادیب
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
1
0
جناب سید بزرگوار خدمتتون عرض کنم که میشد شما بفرمایید از اول انقلاب تا حالا کی وکجا توانسته اند جلوی نوسانات بازار را بگیرند.غیر از جان ادمها یه چیزی را نام ببر که قیمتش ارزان شده باشه.مردم ایران مردم خوبی هستند .جنگ را تمام کردن همیشه در خدمت نظام بودند و هیچ جا کم نگذاشتند .اما کی وکجا مسئولین بدادمردم رسیدند .فقط حرف فقط وعده ..سید جان فکر کنم الحمدلله اوضاع شما خیلی خوبه وهمه چیز بر وفق مراده چون نفستون از جای گرم میاد.اما خدمت شما عرض کنم با این کلیدی که حالا به داس تبدیل شده تو چهار سال اول که فقط از وزیر عوض میشه تا کارمند چون یه مدت انطرفی ها حال کردند حالا نوبت اینها است .بد نیست شما حرف زدن ترکان را ببینی .ایشون میگویند مدیران دولت قبلی نمیتونند راس باشند.حالا فرقی نمیکنه توانمند باشه یا نباشه مهم اینه که حالا نوبت ترکانه .اقا سید فکر میکنی ترکان چند تا سمت داشته باشه.حالا سئوال اینه ما تو این هفتاد میلیون جمعیت ادمی توانمندتر از ایشون نداریم .پس چرا اینطوره..؟مشکل کشور ما اینه.با عرض معذرت باید بگم این بیانات شما همان خوشخیالی است
محسن
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
0
0
با سلام . می گویند این دولت دولت آزمون و خطا نیست . ولی میبینیم که آقایان هم تصمیمات اشتباه میگیرند و اصلا هم با هم تفاهم ندارند مخصوصا تیم اقتصادی دولت که مهمترین تیم دولت است . مثلا آقای سیف رئیس بانک مرکزی می گویند در مورد افزایش نرخ سود بانکی نرخ سود اوراق مشارکت باید افزایش پیدا کند نه نرخ سپرده گزاری مدت دار . حالا به نظر شما نظر درستی است ؟ به نظر اینجانب خیر چرا ؟ چون اگه نرخ سود سپرده های مدت دار بالا برود که طبق قانون باید تا آلان با لا می رفته است که بنا به دلایلی نرفته است !!! به نفع بانک و سپرده گزار و چرخه تولید و اقتصاد می باشد ولی اگر نرخ سود اوراق مشارکت بالا برود چون مدت دار نمی باشد و به نام و هر موقعی که خریدار آن احساس کند سرمایه اش در بازار کاذب بیشتر سود می کند فوری آن را به پول تبدیل کرده ویا به بانک بر می گرداند و به لطمه خوردن تولید و اقتصاد می انجامد . به نظر من اگر نرخ سود سپرده ها کمی بیشتر از اوراق مشارکت باشد تا مردم تشویق به سپرده گزاریهای بلند مدت شوند روش صحیح تری میباشد .
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین