کد خبر: ۹۴۱۹۷
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۰
روزنامه گاردین روز پنجشنبه در گزارشی با اشاره به استقبال سرد از باراك اوباما در جریان سفرش به ریاض عنوان كرد كه این مساله نشانگر جو بی‌اعتمادی میان عربستان و آمریكا است.
روزنامه گاردین روز پنجشنبه در گزارشی با اشاره به استقبال سرد از باراك اوباما در جریان سفرش به ریاض عنوان كرد كه این مساله نشانگر جو بی‌اعتمادی میان عربستان و آمریكا است.

این روزنامه نوشت: ورود رییس‌جمهور آمریكا در روز چهارشنبه گذشته به عربستان در میان استقبالی سرد و دیدارش با ملك سلمان پادشاه سعودی، بیانگر تنش‌هایی است كه به ‌واسطه سیاست‌های واشنگتن در قبال ایران و جنگ سوریه عمیق‌تر شده است.

گاردین افزود: باراك اوباما به‌رغم برخی التهابات در مناسبات آمریكا و عربستان بر سر آشوب‌ها در خاورمیانه، پایین بودن بهای نفت در بازارهای جهانی و عدم قطعیت‌های سیاسی و اقتصادی، وارد ریاض شد.

این روزنامه با اشاره به استقبال شاهزاده فیصل بن بندر آل سعود فرماندار ریاض از رئیس‌جمهور آمریكا نوشت : ورود اوباما آن‌گونه كه هنگام ورود سران كشورها معمول است، به‌صورت زنده از تلویزیون عربستان سعودی پخش نشد.

گاردین افزود: این در حالی است كه پیش‌تر تصاویری از استقبال ملك سلمان بن عبدالعزیز به همراه دیگر مقامات بلندپایه عربستان از مقامات دیگر كشورها ، در آستانه برگزاری نشست روز پنجشنبه شش كشور عضو شورای همكاری خلیج‌فارس كه قرار است اوباما در آن سخنرانی كند، از تلویزیون عربستان پخش‌ شده بود.

این روزنامه نوشت: ملك سلمان از اوباما در كاخ العوجا در ریاض استقبال كرد، جایی كه این دو مقام با یكدیگر عكس گرفتند و پیش از برگزاری نشست دوساعته با یكدیگر سخنانی رسمی داشتند.

گاردین افزود: تصاویر رسمی نشانگر دست دادن اوباما با محمد بن سلمان معاون ولیعهد و وزیر دفاع عربستان است. محمد بن سلمان تجسم سیاست جدید و قاطع عربستان در قبال یمن و نیز معمار اصلاحات اقتصادی این كشور به‌واسطه كاهش درآمد نفتی شمرده می‌شود.

این روزنامه با اشاره به تشدید تدابیر امنیتی به هنگام ورود رییس ‌جمهور آمریكا به عربستان سعودی، نوشت: اوباما برای چهارمین و مطمئناً آخرین بار از زمان به قدرت رسیدنش و در بحبوحه اظهارنظرهای گسترده درارتباط با وجود مشكلاتی در رابطه بین دو كشور، به عربستان سفر كرد.

گاردین بابیان اینكه تاریخچه روابط دو آمریكا و عربستان به دهه 1940 برمی‌گردد و این رابطه براساس خرید نفت و حمایت‌های راهبردی آمریكا از ریاض بوده است، افزود: اختلافات بین دو كشور به‌ویژه بر سر سیاست واشنگتن در قبال تهران و جنگ در سوریه تشدید شده است.

این روزنامه نوشت: سخنان اخیر اوباما در مورد اینكه عربستان و ایران بایستی به‌ عنوان دو همسایه به هم نزدیك شوند، سبب عصبانیت ریاض و منجر به انتقادهای آشكار و گسترده از «چرخش» آمریكا به‌سوی جمهوری اسلامی متعاقب دستیابی به توافق هسته‌ای تابستان گذشته، شد.

این روزنامه افزود: مصطفی علانی یك تحلیل‌گر امنیتی خلیج‌فارس و نزدیك به دولت سعودی می‌گوید كه یك عدم اطمینان عمیق در میان رهبری عربستان نسبت به اوباما وجود دارد.

گاردین با اشاره به تأكید مقامات آمریكایی بر مبارزه با داعش در سوریه و عراق اضافه كرد: به رغم این، مساله حقوق بشر از حساس‌ترین موضوعات محسوب می‌شود و سیاست‌مداران و گروه‌های مختلف از رئیس‌جمهور آمریكا خواسته بودند در جریان سفرش به ریاض، موضوعاتی از جمله زندانی بودن رائف بدوی بلاگر سعودی و وكیلش و نیز فعال مدنی 'ولید ابوالخیر ' را مطرح كند.

گاردین نوشت : هنوز مشخص نیست آیا اوباما و ملك سلمان درباره این گزارش گفت‌وگو كرده‌اند كه ریاض تهدید كرده است در صورتی ‌كه لایحه‌ای در كنگره تصویب شود كه براساس آن می‌توان عربستان را به سبب ایفای هرگونه نقش در حادثه 11 سپتامبر تحت پیگرد قرار داد، دارایی‌های خود را در آمریكا خواهد فروخت.

به نوشته گاردین، این درحالی است كه اوباما با این لایحه مخالف است زیرا تصویب آن سبب خواهد شد شهروندان دیگر كشورها نیز بتوانند آمریكا را تحت پیگرد قرار دهند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین