کد خبر: ۹۴۰۹
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۷
بعد از اینکه وزیر صنعت در جلسه مطبوعاتی خود اعلام کرد که مردم منتظر کاهش قیمت خودرو نباشند و حتی زمزمه افزایش قیمت‌ها را هم سرداد، مدیران عامل ایران خودرو وسایپا هم بیکار ننشستند و از احتمال افزایش قیمت برخی خودروها خبر دادند.
به تبع این اتفاقات مردم ترغیب به خرید شده و قیمت‌ها تا حدودی در بازارافزایش یافت. در این خصوص رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو کشور از افزایش قیمت خودروهای داخلی در بازار آزاد خبر داده است. «حسن زمانی‌افشار» در گفت‌وگو با ایسنا، از افزایش دو میلیونی پراید فول و همچنین افزایش یک‌میلیونی تیبا خبر داده و افزایش قیمت محصولات ایران خودرو را نیز بین پنج تا شش درصد اعلام کرده است.

به گفته او، قیمت پراید فول با رشد دو میلیون تومانی از 16 میلیون و 300 هزار تومان به 18 میلیون و 300 هزار تومان و قیمت تیبا نیز با افزایش یک میلیون تومانی از 20 میلیون و 200 هزار تومان به 21 میلیون و 200 هزار تومان افزایش یافته است. همچنین قیمت پرشیا با رشد دو میلیون تومانی از 33 میلیون و 700 هزار تومان به 35 میلیون و 800 هزار تومان رسیده است. قیمت تندر 90 مدل E2 نیز حدود یک میلیون تومان یعنی از 35 میلیون و 800 هزار تومان به 36 میلیون و 800 تومان رسیده است. البته به گفته رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو کشور، برخلاف خودروهای داخلی هیچ افزایش قیمتی در خودروهای وارداتی در هفته گذشته وجود نداشته است.

افزایش قیمت و تاخیرهای طولانی در تحویل خودرو

با توجه به اینکه قدرت خرید مردم در حد قیمت‌های فعلی بازارنیست در نتیجه با وجود رشد قیمت‌ها، بازار همچنان در رکود به سر می‌برد. شرکت‌های خودروساز هم تعهدات عقب افتاده خود را عمل نکرده و همچنان تحویل محصولات‌شان با تاخیر انجام می‌گیرد. گفته می‌شود خودروسازان تا آخر آذر فرصت دارند به تعهدات عقب‌مانده خود عمل کنند.

در این خصوص «محسن صالحی‌نیا» معاون اقتصادی و امور صنایع وزیر صنعت در گفت‌وگویی با فارس با بیان اینکه مهلتی برای خودروسازان در این مورد تعیین نشده است، گفته: خودروسازان سعی دارند با افزایش تیراژ تولید، تحویل خودروها را به مشتریان تسریع بخشند. در حال حاضر شرکت ایران خودرو در تحویل برخی خودروها مانند رانا و پژو 206 با تاخیر عمل می‌کند و علاوه بر این، تحویل تندر 90 نیز با مشکل روبه‌رو است. به گفته این مسئول، ظاهرا مشکل خودروسازان با شرکت رنوپارس در زمینه تحویل قطعات برطرف شده و طبق اعلام مسئولان ایران‌خودرو، تولید تندر 90 از هفته گذشته روندی افزایشی گرفته و قراراست به روزانه 50 دستگاه برسد. همچنین تحویل برخی محصولات سایپا از قبیل «مگان» با مشکل روبه رو است.

معاون وزیر صنعت همچنین در پاسخ به این سوال فارس که چرا در شرایطی که قیمت خودرو بالاست، شما و وزیر صنعت تلاش کردید بازار خودرو را تحریک کنید و مردم را به خرید خودرو با قیمت‌های بالا تشویق کنید؟ گفت:‌ دیدگاه من این بود که قیمت خودرو کاهش نمی‌یابد و با توجه به اینکه این موضوع، سوال بسیاری از مردم بود، به آن پاسخ دادیم.وی افزود:‌ منطق این است که در شرایط فعلی، قیمت خودرو امکان کاهش ندارد و با توجه به قیمت‌های تعیین شده خودرو توسط شورای رقابت، باید هزینه 2-3درصدی اضافه شده به هزینه تولید خودرو را نیز در نظر گرفت.

این معاون وزیر صنعت معتقد است که ما با اعلام اینکه امکان کاهش قیمت در خودرو وجود ندارد، واقعیت را به مردم گفته‌ایم اما این مشکل به مرور زمان و با افزایش تیراژ تولید برطرف خواهد شد. البته با گذشت چند روز از صحبت‌های نعمت زاده هنوز بازار خودرو به تکاپو نرسیده و کمتر مشتری در این بازار وجود دارد. به اعتقاد فعالان بازار خودرو صحبت‌های وزیر نگرانی را در نزد مشتریان به وجود آورد و حتی خبرهای ضدونقیض شرکت‌های خودروساز مبنی بر افزایش ۳۰ درصدی قیمت‌ها نیز بر حجم نگرانی‌ها افزوده است.

منبع:روزنامه تهران امروز
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین