کد خبر: ۹۳۴۹۳
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۳
روزنامه های رسالت، جوان، وطن امروز ، کیهان و سیاست روز در اقدامی هماهنگ عبارت "تقریبا هیچ " را با اشاره به اظهارات منتسب به سیف منتشر کردند تا بر نا کار آمدی برجام تاکید داشته باشند.
روزنامه های زنجیره ای مخالف برجام در اقدامی هماهنگ تیتر نخست روز یکشنبه خود را با عبارتی مشابه به اظهارات سیف  اختصاص دادند که در مصاحبه با بلومبرگ در خصوص دارایی های آزاد شده ایران گفته بود"  تاکنون ایران  تقریبا چیزی از این توافق که در 16 ژانویه اجرایی شد به دست نیاورده است."


روزنامه های رسالت، جوان، وطن امروز ، کیهان و سیاست روز در اقدامی هماهنگ عبارت  "تقریبا هیچ " را با اشاره به اظهارات منتسب به سیف منتشر کردند تا بر  نا کار آمدی برجام تاکید داشته باشند.

اقدام  این رسانه ها  در حالی صورت می گیرد که توپخانه مخالفان از چندی قبل به شدت بر علیه دستاوردهای مذاکرات هسته ای فعال شده است. زمزمه های مخالفت با برجام و حمله به دولت طی روزهای گذشته به قدری شدت گرفته که حتی سعید جلیلی مذاکره کننده ارشد اسبق در امور هسته ای نیز طی اظهاراتی تاکید کرد که اگر رئیس جمهور بود  برجام را امضاء نمی کرد.

جو ضد برجامی از کجا آغاز شد؟

جو  "ضد برجامی " پس از آن شدت گرفت  که برخی رسانه ها، جنگ روانی در خصوص عدم اتصال بانک های ایرانی به سوئیفت را در دستور کار خود قرار دادند . 

محمد نهاوندیان پیش از این از قطعیت اتصال بانک های ایرانی به سوئیفت خبر داده و با تاکید بر زمان بر بودن این پروسه گفته بود هم اکنون  شماری از حواله های بانکی در حال رد و بدل شدن است و بانک مرکزی  ایران  به شماری از بانک های مرکزی از جمله بانک مرکزی ایتالیا وصل شده است.

نهاوندیان که خود از فعالان اقتصادی و آشنا به مسائل بانکی است تاکید کرد که به علت قطع چند ساله ارتباط بانک های ایرانی و خارجی، طبعا کار زمان بر است زیرا دو بنگاه اقتصادی پس از سال ها باید یکدیگر را بیابند .

ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی نیز اواخر سال گذشته در پاسخ به ادعاهای موجود گفت سوئیفت حتی در 9 بانک رفع تحریم شده نیز فعال شده است. 

با ادامه یافتن جو سازی ها ، نهاوندیان قاطع تر صحبت کرد و در جایی گفت: نمی‌دانم چرا بعضی‌ها نمی‌خواهند واقعیت را مشاهده کنند شاید از آنجایی که علاقمند بوده‌اند تحریم‌ها برداشته نشود و سوئیفت برقرار نگردد اکنون که این موارد انجام شده همچنان مایلند حرف‌های گذشته خود را تکرار کنند. این در حالی است که 25 بانک و موسسه مالی ایران از جمله بانک سپه به سوئیفت وصل شده است.

بر خلاف آنچه رسانه های مخالف می گفتند شواهد نشان می داد که مبادلات با اروپا آغاز شده و حتی بیمه های صادراتی ، به ویژه در دو کشور ایتالیا و فرانسه نیز فعالیت خود با ایران را از سر گرفته اند.

با این حال، این تحولات مخالفان ذره بین به دست را که مدام به دنبال بهانه ای برای ناکار آمد نشان دادن برجام بودند قانع نمی کرد تا اینکه آنها به سراغ پروژه بعدی رفتند.

پروژه بعدی، سفر سیف به امریکا 

مساله اینجا بود که دسترسی به  حجم وسیع پول های آزاد شده ایران با مشکلاتی روبرو شده بود از جمله اینکه امریکایی ها اجازه دسترسی ایران به دلار را نمی دهند و بانک های اروپایی نیز به خاطر شرایط بوجود آمده سردرگم  و نگران شده بودند .

اینجا بود که یک بار دیگر سر و کله مخالفان برجام پیدا شد تا با غوغا سالاری تلاش کنند دستاوردهای برجام را ناچیز جلوه دهند.

برای حل مشکل ایجاد شده ولی الله سیف که برای شرکت در نشست بهاره صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی به واشنگتن سفر کرده بود فرصت را غنیمت شمرد و در واشنگتن دیپلماسی اقتصادی با مسئولان امریکایی را آغاز کرد.

او حتی کوشید به امریکایی ها هشدار دهد که مانع تراشی ها ممکن است به فروپاشی برجام منجر شود. وی از دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا خواست دستورالعمل‌هایی صادر کند تا بانک‌های اروپایی برای همکاری با ایران انعطاف بیشتری نشان دهند . سیف می گوید یکی از نیازهایی که ما داریم مربوط به تبدیل ارزها برای پرداخت پول مبادلات تجاری است و این امر نیازمند دسترسی به سیستم مالی آمریکاست.

آدام زوبین، معاون امور اطلاعات مالی و تروریسم وزارت خزانه داری آمریکا اظهار کرده که به نظر می‌رسد بانک‌های غیرآمریکایی از  محدود شدن گستره  تحریم‌های آمریکا در ارتباط با دارایی‌های ایرانی آگاه نیستند  و همین نا آگاهی منجر به ترس آنها در مراوده مالی با ایران شده است.

نکته قابل تامل اینجاست که مخالفان برجام به جای آنکه در راستای منافع ملی تلاش کنند که دولت در دیپلماسی خود برای رسیدن به مطالبات کشور موفق شود مدام بر طبل نا امیدی می کوبند در حالیکه چنین رویه هایی خلاف امنیت ملی بحساب می آید.
منبع: انتخاب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین