کد خبر: ۹۲۶۲۸
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۵
در حالی كه قرار است با تصمیم اعضای مجمع عمومی فدراسیون فوتبال در روز 11 اردیبهشت ماه انتخابات برای تعیین رئیس فدراسیون فوتبال برگزار شود، اما سكوت معناداری با توجه به اینكه اساسنامه این فدراسیون هنوز به تصویب هیات دولت نرسیده است در بین فدراسیون نشین ها حاكم است.
 در حالی كه قرار است با تصمیم اعضای مجمع عمومی فدراسیون فوتبال در روز 11 اردیبهشت ماه انتخابات برای تعیین رئیس فدراسیون فوتبال برگزار شود، اما سكوت معناداری با توجه به اینكه اساسنامه این فدراسیون هنوز به تصویب هیات دولت نرسیده است در بین فدراسیون نشین ها حاكم است.

انتخابات فدراسیون فوتبال قرار بود در دی ماه سال گذشته برگزار شود اما اعضای مجمع فدراسیون تصمیم گرفتند تا این انتخابات را به تعویق انداخته و در روز 11 اردیبهشت ماه برگزار كنند.

براساس تقویم انتخاباتی كه توسط فدراسیون فوتبال اعلام شد، قرار بود تا نامزدهای ریاست فدراسیون طی روزهای 11 تا 22 اسفندماه سال 1384 با حضور در فدراسیون فوتبال و تكمیل فرم های مورد نیاز، ثبت نام كنند.

براساس اساسنامه فدراسیون فوتبال، هر نامزد ریاست فدراسیون باید دست كم 10 امضا از اعضای مجمع فدراسیون فوتبال داشته باشند. با توجه به اینكه اعضای مجمع فدراسیون فوتبال 77 نفر هستند، در بهترین حالت تنها 7 نفر می توانستند نامزد ریاست این فدراسیون پرحاشیه و جذاب شوند.

همچنین از آنجایی كه هر نامزد ریاست باید نواب خود را نیز معرفی كند، افرادی نیز كه قصد دارند در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال عضو شوند باید دست كم 5 امضا از اعضای مجمع را داشته باشند.

در مهلت قانونی ثبت نام برای ریاست فدراسیون، مهدی تاج رئیس سازمان لیگ فوتبال، عزیزالله محمدی رئیس اتحادیه باشگاه های فوتبال ایران، شهاب الدین عزیزی خادم عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال و مصطفی آجرلو مدیرعامل اسبق باشگاه پاس چهار داوطلب نشستن بر كرسی ساختمان سئول شدند.

براساس تقویم زمان بندی انتخابات فدراسیون فوتبال، كمیته ای سه نفره متشكل از علیرضا اسدی دبیركل فدراسیون فوتبال، امیر فرشاد سپهر مسئول حقوقی فدراسیون فوتبال و حسین عبدی افتخاری نماینده وزارت ورزش و جوانان باید صلاحیت های كلی نامزدهای ریاست را ظرف 5 روز تائید می كردند. این كمیته سپس افرادی كه صلاحیت آنها را تائید كرده بود، باید برای بررسی های بیشتر به نهادی بالاتر كه وزارت ورزش و جوانان است، معرفی می كرد.

همچنین در صورتی كه فردی صلاحیتش توسط كمیته سه نفره رد شود، می تواند به كمیته استیناف فدراسیون فوتبال اعتراض كند كه رئیس فدراسیون فوتبال نیز از جمله اعضای آن است.

اما پس از آنكه محرز شد اساسنامه فدراسیون فوتبال در سال 1386 به تصویب هیات وزیران نرسیده است، موضوع برگزاری انتخابات به كلافی سر درگم تبدیل شده است كه باز كردن گره هایش، بسیار پیچیده به نظر می رسد.

سازمان بازرسی كل كشور خواستار تصویب اساسنامه فدراسیون فوتبال در هیات وزیران شده است تا اركان و اقدامات این فدراسیون قانونی شود. از سوی دیگر در سال 1390 اساسنامه فدراسیون فوتبال دچار اصلاحاتی شد كه این اصلاحات نیز به تصویب فیفا رسید و روند انتخابات كنونی فدراسیون براساس این اساسنامه اصلاحی جلو رفته است. نكته مهم آن است كه آیا هیات دولت اساسنامه سال 1390 را تصویب خواهد كرد یا اساسنامه سال 1386را؟

علی كفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال اعلام كرده یكی از خواسته های فدراسیون فوتبال آن است كه انتخابات این فدراسیون در روز 11 اردیبهشت ماه برگزار شود و سپس روند تصویب اساسنامه آن در هیات وزیران آغاز شود كه به نظر می رسد این درخواست مورد موافقت قرار گرفته باشد.

از دیگر ابهامات موجود درباره انتخابات فدراسیون فوتبال آن است كه اگر اساسنامه این فدراسیون تا روز 11 اردیبهشت ماه به تصویب هیات دولت نرسد و همچنین از سوی فیفا تایید نشود، سرانجام انتخابات چه خواهد شد؟ آیا مجمع فدراسیونی كه اساسنامه آن قانونی نیست می تواند درباره به تعویق انداختن انتخابات تصمیم گیری كند یا نه؟ اگر مجمع فدراسیون نتواند درباره انتخابات تصمیم بگیرد، آیا وزارت ورزش می تواند سرپرستی برای فدراسیون فوتبال تعیین كند یا رئیس و هیات رئیسه كنونی دوباره به كار خود ادامه خواهند داد؟
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین