|
|
امروز: جمعه ۰۱ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۰
کد خبر: ۹۲۶۱۹
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۱
شعبه های رای گیری در سراسر سوریه و بویژه پایتخت در روز چهارشنبه با استقبال پرشور مردم این كشور روبه رو شد.
شعبه های رای گیری در سراسر سوریه و بویژه پایتخت در روز چهارشنبه با استقبال پرشور مردم این كشور روبه رو شد.

رسانه های خبری از صبح امروز (چهارشنبه) درحالی شاهد حضور گسترده مردم سوریه در شعبه های رای گیری بودند، كه بحران این كشور وارد پنجمین سال خود شده است.

شهروندان سوری این انتخابات را صرفا یك انتخابات عادی برای برگزیدن نمایندگان خود در مجلس نمی دانند، بلكه آن را پاسخی به همه توطئه ها برای سرنگونی حكومت و ویران كردن كشور تلقی می كنند.

بیش از 35 هیات رسانه ای از كشورهای مختلف، انتخابات مجلس نمایندگان سوریه را پوشش می دهند، اما در این میان خبری از رسانه های غربی و عربی به اصطلاح حامی و خواستار مردمسالاری مشاهده نمی شود.

حضور گسترده مردم تعجب خبرنگاران و گزارشگران خارجی را برانگیخت و هیات های رسانه ای از استقبال مردم اظهار شگفتی كردند.

همه اقشار ملت سوریه با هر دین و عقیده و از هر طایفه و نژادی امروز در شعبه های رای گیری شهر دمشق حضور یافتند و رای خود را به صندوق ها ریختند.

بسیاری از خانواده های شهدا با در دست داشتن تصاویر شهدای خود به مراكز رای گیری مراجعه می كنند.

حضور مجروحان بحران اخیر نیز در میان رای دهندگان چشمگیر است.

همچنین شعبه ها و صندوق های سیار برای رای دادن نیروهای مسلح و مدافعان مردمی در مناطق ماموریت آنها اختصاص یافته است.

با توجه به حضور گسترده مردم در برخی از شعبه ها و مراكز رای گیری، در میان مسئولان زمزمه هایی درخصوص احتمال تمدید زمان رای گیری شنیده می شود.

براساس گزارش رسانه های خبری، مردم در دیگر استان های سوریه نیز حضور گسترده ای در انتخابات داشته اند و احتمال می رود در ساعت های آینده این حضور افزایش یابد.

البته هنوز هیچ اظهارنظر رسمی از سوی كمیته عالی انتخابات در این زمینه نشده است.

انتخابات مجلس سوریه هر 4 سال یكبار به صورت مستقل و براساس رای شهروندان برگزار می شود.

مجلس سوریه از 250 نماینده شامل 127 نماینده بخش كارگران و كشاورزان و 123 نماینده دیگر گروه ها تشكیل شده است.

انتخابات مجلس سوریه در 15 حوزه انتخابیه در 14 استان برگزار می شود و به جز حلب كه دو حوزه انتخابیه دارد، همه استان های این كشور، یك حوزه انتخابیه را تشكیل می دهند.

آخرین انتخاباتی كه در سوریه برگزار شد، انتخابات مجلس در سال 2012 بود كه در جریان آن 12 هزار شعبه اخذ رای برپا شد و 14 میلیون و 800 هزار رای دهنده در آن شركت كردند.

این چهارمین انتخابات در دوران بحران سوریه است كه طی آن نزدیك به 3 هزار و 500 نامزد برای ورود به مجلس با هم رقابت می كنند.

تعداد نمایندگان مجلس سوریه در قانون اساسی این كشور مشخص نشده و این موضوع را برعهده رئیس جمهوری گذاشته است.

تعداد نمایندگان مجلس سوریه از سال 1990 تاكنون 250 نفر بوده كه نیمی از آنها براساس قانون اساسی، به كارگران و كشاورزان اختصاص یافته است.

براساس ماده 64 قانون انتخابات سوریه، در همه انتخاب های سراسری، درب شعبه های رای گیری از ساعت 7 صبح باز می شود و ساعت 19 همان روز كار رای گیری پایان می یابد، ولی در این مدت می تواند با مجوز كمیته عالی برگزاری انتخابات، حداكثر تا 5 ساعت در همه یا برخی از شعبه ها تمدید شود.

سوریه از ششم بهمن سال 1389 شمسی تاكنون با بحران بی سابقه ای به دلیل حضور تروریست های خارجی و فعالیت گروه های تروریستی تكفیری مانند داعش روبه رو است.

تروریست ها با حمایت برخی كشورهای منطقه ای و بین المللی٬ بخش هایی از خاك سوریه را به اشغال خود در آورده و طی این مدت مرتكب جنایت های زیادی شده اند.

ارتش سوریه اخیرا پیروزی های چشمگیری در میدان های نبرد داشته و توانسته است برخی مناطق راهبردی و از جمله شهر باستانی تدمر را از كنترل تروریست های داعش آزاد كند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین