|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۶
کد خبر: ۹۲۶۰۴
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۳
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی زوایای مصوبه حذف یارانه پردرآمدها در مجلس را تشریح کرد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی زوایای مصوبه حذف یارانه پردرآمدها در مجلس را تشریح کرد.

محمدرضا پورابراهیمی اظهار کرد: قانون هدفمندی یارانه‌ها کاملا مسیر و راه تصمیم گیری را مشخص کرده و بند هفت این قانون می گوید منابع ناشی از اجرای هدفمندی باید به صورت نقدینگی و بیشترین مبلغ برای اقشار کم درآمد و پایین ترین مبلغ به پردرآمدها پرداخت شود.

وی افزود: متاسفانه در دولت قبل از این قانون عدول شد و این مسئله رعایت نشد و در دولت فعلی نیز همان رویه ادامه دارد و همه مردم یارانه را به صورت مساوی دریافت می کنند.

پورابراهیمی تصریح کرد: طی سه سال گذشته که با دولت یازدهم کار کرده ایم، توافق کردیم با روش منطقی و کارشناسی، یارانه دهک های پردرآمد به جای پرداخت نقدی، جایگزین در بخش های مرتبط با تولید و ... باشد و دولت در چارچوب مشخصی کار را انجام دهد که این امر در بودجه سال 93 مصوب شد اما در پایان سال هیچ اقدامی برای کاهش پرداخت نقدی هدفمندی انجام نگرفت، در حالی که کارشناسان اقتصادی دولت کنونی، قبل از مسوولیتشان، مجموعه منتقد به پرداخت یارانه نقدی بودند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با اشاره به اینکه در سال 94 به دولت گفتیم مستقیما 3 هزار میلیارد تومان از یارانه پردرآمدها حذف و منابع برای بخش های مختلف آزاد شود، بیان کرد: طی یک سال اخیر با شرایط سخت اقتصادی مواجه شدیم و رکود اقتصادی کاملا وجود دارد و صحبت های اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر تعطیلی واحدها و دغدغه خانواده ها درباره اشتغال جوانان، مسائلی است که باید مورد اقدام اساسی قرار بگیرد و کمیسیون تلفیق تصمیم گرفت به استناد قانون، حذف یارانه پردرآمدها را تصویب کند.

وی با اشاره به اینکه 70 درصد جامعه همچنان یارانه را دریافت می کنند، ادامه داد: 30 درصد از جمعیت کشور که درآمدبالایی دارند، نیازی به دریافت یارانه ندارند و طبق آمار مرکز آمار ایران، متوسط درآمد سالانه هر خانوار در دهک های پردرآمد تقریبا حدود 104 میلیون تومان و مجموع درآمد دهک های پایین متوسط هفت میلیون تومان در سال است.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه با توجه به دامنه تصمیم برای این بخش نیاز بود که دهک های بعدی محاسبه شوند، اظهار کرد: متوسط هزینه های کمترین و بیشترین میزان درآمد خانوارها در سال، در نظر گرفته و این امکان فراهم شد بگوییم کسانی که متوسط دریافتی بالای 50 میلیون در سال دارند، در سه دهک اول قرار می گیرند و با دیگر معیارهایی از جمله اینکه عضو هیئت علمی دانشگاه باشند، قضات، تجار و ... بتوانیم تصمیم بگیریم و اعلام شد، یارانه نقدی خانوارهایی که متوسط درآمد آنها از 35 میلیون تومان در سال بیشتر می شود، حذف شوند.

وی تاکید کرد: هدف کمیسیون تلفیق این بود یارانه آزاد شده و به سمت اشتغال جوانان برود و صرفا به امر تولید و اشتغال پرداخت شود و مجلس اجازه مصرف این عدد را در جای دیگر به دولت نداده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در کمیسیون تلفیق در زمان بررسی این موضوع، نماینده دولت موافق بود و اعلام کردند این رویه را ادامه می دهیم و هر ماه و هر سال تعدادی را به حذفیات دریافت یارانه اضافه می کنیم و وزیر رفاه روز گذشته اعلام کرد بیش از سه میلیون نفر حذف شده اند.

وی افزود: معتقدیم مخالفت دولت در صحن علنی با مصوبه حذف یارانه پردرآمدها، با نگاه کارشناسی نبود زیرا نگاه کارشناسی این موضوع را به نفع کشور و دولت می داند و این کار بسیار به دولت کمک می‌کند.

پورابراهیمی پرداخت یارانه نقدی را مصیبت عظما توصیف کرد و گفت: مجلس هدف کمک و همراهی به دولت را دارد و اینکه هدفمندی یارانه ها مدیریت شده و شب عزا به جشن و سرور تبدیل شود و انتظار داریم که دولت با اقدام مجلس که جسارت کرده و هزینه های اجتماعی این کار را پذیرفته، همراهی کند.

وی بیان کرد: مردم پذیرفته اند که حذف یارانه پردرآمدها کار به مراتب بهتری است و 12 هزار میلیارد تومان منابعی که از این محل آزاد می شود، تاثیر بسیاری در اوضاع اقتصادی خانوار ها و اشتغال جوانان دارد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس اظهار کرد: مکنونات قلبی دولت، موافق این مصوبه است زیرا مشکلات دولت را کاهش می دهد اما در بیان کلمه شاید به دلیل اجتناب از تبعات اجتماعی شاهد هستیم که دولت موضع متفاوتی مطرح می کند.

وی افزود: ما با نگاه مثبت به این موضوع برای حل مشکلات اقتصادی نگاه می کنیم و 70 درصد جمعیت یارانه را طبق روال قبل دریافت می کنند و 30 درصد پردرآمد حذف می شوند.

پورابراهیمی تصریح کرد: با گرفتن عدد 60 میلیون تومان درآمد سالانه برای اقشار پردرآمد و 3.44 نفر جمعیت هر خانوار، یارانه دریافتی هر خانواده 180 هزار تومان در ماه و نزدیک 2 میلیون و 200 هزار تومان سالانه است که معادل دو و نیم درصد درآمد سالانه آنهاست و حذف یارانه، تاثیری در وضعیت اقتصادی آنها ندارد و فقط دو درصد درآمد آنها کم می شود، اما برای خانواده روستایی که هفت میلیون تومان در سال درآمد دارد، عدد 2 میلیون تومان، 30 درصد درآمد آنها را تشکیل می دهد.

وی تاکید کرد: می گوییم به دلیل اینکه یارانه نقدی برای پردرآمدها تاثیر ندارد، می شود با حذف آن و اختصاص به بخش های تولید و ... کار اقتصاد کشور را راه انداخت.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین