کد خبر: ۹۲۳۷۱
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۳
در انتخابات ریاست جمهوری انتخابات در مشهد دو قطبی نبود، لذا عوامل پشت پرده اصولگرا نتوانستد متحد عمل کنند، اما در انتخابات مجلس فضای رقابت دو قطبی شد و نتیجه به نفع اصولگرایان تمام شد.
کمتر از 20 روز به دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی زمان باقی مانده بود که لیست شورای ائتلاف اصولگرایان برای حوزه انتخابیه مشهد و کلات اعلام شد، لیستی که در ابتدا شگفتی تعدادی از گروه‌های درون جریان اصولگرایی را در پی داشت و بعد از آن هم منجر به انشعاباتی درون این جریان شد.

پس از اعلام لیست ائتلاف اصولگرایان، حدود 4 روز بعد جبهه پیروان خط امام و رهبری که از ابتدا بر این نکته که لیست اصولگرایان باید به تایید نماینده ولی فقیه در استان و همچنین تهران برسد تاکید داشت با اعلام لیستی جدا از شورای ائتلاف برای حوزه انتخابیه مشهد و کلات راهش را در این حوزه انتخابیه از شورای ائتلاف اصولگرایان جدا کرد .

اما بعد از برخی اظهار نظرها و عدم حضور لیست مشهد در فهرستی که شورای سراسری ائتلاف اصولگرایان منتشر کرد سرانجام غلامعلی حدادعادل در نشستی خبری اعلام کرد که این شورا لیستی در مشهد ندارد، ولی ساعتی بعد از این نشست خبری او حرفش را نقض کرد و در گفت وگو با یکی از رسانه‌ها لیست شورای ائتلاف اصولگرایان در مشهد را تایید کرد.

رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در خراسان رضوی که حزب متبوعش در جریان انتخابات مجلس شورای اسلامی با انتشار لیستی جداگانه از شورای ائتلاف برای حوزه انتخابیه مشهد و کلات از سوی عده‌ای به عنوان ناقض وحدت اصولگرایان شناخته می شد معتقد است بعضی از عوامل اصولگرا در مشهد ظاهر و باطن کارهایشان متفاوت است.

محسن بنی‌هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه خراسان، تاکید کرد: اصولگرایان باید در مشهد ابتدا حقوق و شخصیت یکدیگر را مورد شناسایی قرار دهند و سپس براساس اصول انقلاب اسلام و مصالح مردم‌ساز کاری را که مورد رضایت اضلاع اصولگرایی است و جنبه تحمیل نداشته باشد را مورد توافق قرار دهند.

متن گفت‌وگوی ایسنا با رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در خراسان رضوی به شرح ذیل است؛

ایسنا: تحلیل شما از نتیجه انتخابات هفتم اسفند ماه در مشهد چه بود و چقدر این نتیجه را قابل پیش‌بینی می‌دانستید؟

بنی‌هاشمی: تصور عمومی بر این بود که رقابت در مشهد سه ضلعی بوده و نتیجه انتخابات ترکیبی از سه گرایش خواهد بود، تصور بیشتر بر این بود که مردم گزینشی رای می‌دهند ولی عملا آنان بیشتر لیستی رای دادند، عوامل پشت صحنه لیست‌ها که برای عموم مردم ناشناخته است نیز احتیاج به بررسی بیشتری دارد.

ایسنا: منظور شما از پشت صحنه لیست‌ها چیست ؟ آیا برخی شخصیت‌های حقوقی هم جز این پشت صحنه محسوب می شوند ؟

بنی‌هاشمی: هر جناحی در انتخابات، عوامل روی صحنه و عوامل پشت صحنه دارد، عوامل روی صحنه معمولا کاندیداها، تشکل‌ها و احزاب هستند و در پشت صحنه معمولا افراد و گروه‌های با نفوذ قرار دارند که در بطن اجتماع دارای نفوذ و تاثیر کلام هستند، افراد و گروه‌های با نفوذ ممکن است شخصیت حقیقی باشند وبعضا هم ممکن است شخصیت حقوقی باشند .

ایسنا: وضعیت اصولگرایان مشهد را در این انتخابات چطور دیدید؟ چرا علی‌رغم شعار وحدت که از ابتدا از سوی این جریان سر داده می‌شد ما شاهد انشعاب درون جریان اصولگرا بودیم؟

بنی‌هاشمی: وحدت احتیاج به محور و داور دارد، این مشکلی بود که از ابتدای گفتگوهای ائتلاف اصولگرایان در مشهد بروز کرد و تا انتها باقی ماند، اگر مجددا بخواهد ائتلاف جدیدی در مشهد ایجاد شود مسلما باید این دو مساله مورد توافق قرار گیرد. در تهران مشکل محور و داور حل شده بود، لذا کار در تهران به سرانجام رسید اگرچه آنان در کسب نتیجه ‌توفیقی نداشتند.

ایسنا: در جریان انتخابات بعضا از سوی برخی رسانه‌ها و افراد این موضوع که جبهه پیروان در جریان انتخابات مجلس شورای اسلامی مشهد عهدشکنی کرد مطرح می‌شد، در این رابطه چه پاسخی دارید؟

بنی هاشمی: در شورای ائتلاف اصولگرایان خراسان رضوی قبل از رای گیری درباره لیست مشهد، جبهه پیروان خواهان حق تحفظ شد و پذیرش نتیجه رای گیری را منوط به نظر تهران کرد و این موضوع قبل از رای گیری صورت جلسه و امضاء شد و مقرر شد پس از رای گیری نتیجه همزمان به تهران و رسانه‌ها اعلام شود، پس از اعلام نتیجه رای‌گیری به تهران، آقای باهنر ریاست جبهه پیروان و آقای حبیبی معاون امور استانهای جبهه پیروان نتیجه رای را نپذیرفتند و چون مذاکرات در تهران به نتیجه ای نرسید جبهه پیروان خراسان رضوی طبق دستور مستقیم آقای باهنر، حبیبی و همچنین حجت الاسلام و المسلمین صادقی کاشمری، رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان اقدام به ارائه لیست جداگانه کرد.

ایسنا: یعنی مرحوم آیت الله طبسی موافق انتشار لیست جداگانه از سوی جبهه پیروان خط امام و رهبری بودند؟

بنی‌هاشمی: بله، مرحوم آیت الله طبسی از ابتدا با ائتلاف موسوم به ائتلاف اصولگرایان موافق نبودند .

ایسنا: پس چرا همان موقع صریحا این موضوع را اعلام نکردید؟

بنی هاشمی‌: در شورای ائتلاف این موضوع را به طور ضمنی بیان کردیم و گفتیم جبهه پیروان لیستی را قبول می کند که به تایید نماینده ولی فقیه در استان برسد ، ولی سایر دوستان قبول نکردند و نهایتا توافق شد که لیست به تایید تهران برسد .

ایسنا: به نظر شما مسکوت گذاشتن این موضوع تضییع حق الناس نبود؟

بنی‌هاشمی: بنای ما بر همگرایی بود و مقداری از کار را به عهده تهران و بزرگان قوم گذاشتیم .

ایسنا: نظر و ارزیابی شما از فرآیند فعالیت ائتلاف اصولگرایان در این انتخابات چه بود؟

بنی‌هاشمی: ائتلاف اصولگرایان در خراسان رضوی در شهرستان‌ها موفق عمل کرد، در یازده حوزه انتخابیه شهرستان خراسان رضوی جبهه پیروان و سایر دوستان اصولگرا مشترک عمل کردند، فقط در مشهد مقداری کار دچار مشکل شد که آن را هم می‌شد تا حدودی دوستانه حل کرد ولی بعضی از رسانه‌ها آگاهانه و یا غیر آگاهانه صادقانه برخورد نکردند.

ایسنا: اگر بخواهید نگاهی آسیب‌شناسانه به جریان اصولگرا در مشهد داشته باشید چه عواملی را در تک صدا نشدن آنان در انتخابات مجلس دهم موثر می‌دانید؟

بنی‌هاشمی: بعضی از عوامل اصولگرا در مشهد ظاهر و باطن کارهایشان متفاوت است، اگر صادقانه همه اصولگرایان حول محور واحدی جمع شوند و داوری آن محور را بپذیرند و برای سایر دوستان اصولگرایشان حقی قائل باشند و آنها را نیز آدم حساب کنند مقداری از مساله حل می‌شود.

ایسنا: به نظر شما اصولگرایان در مشهد چقدر نیازمند یک پالایش درونی و یا حتی تغییر راهبردی هستند؟

بنی‌هاشمی: اصولگرایان باید در مشهد ابتدا حقوق و شخصیت یکدیگر را مورد شناسایی قرار دهند و سپس براساس اصول انقلاب، اسلام و مصالح مردم‌ساز کاری را که مورد رضایت اضلاع اصولگرایی است و جنبه تحمیل نداشته باشد را مورد توافق قرار دهند.

ایسنا: در آن سوی میدان اصلاح‌طلبان را تا چه حد برای رقابت با جناح اصولگرا در مشهد رقیبی جدی دیدید؟

بنی هاشمی: میان اصلاح طلبان مثل سایر جناح ها افرادی با رویکردهای مختلف وجود دارند، تعداد قابل توجه‌ای از اصلاح‌طلبان افرادی انقلابی و وطن دوست هستند و جمعیت قابل ملاحظه‌ای هم در کشور دارند، آنان نیز باید طبق سازوکارهای قانونی در اداره کشور سهیم بوده و برای سرفرازی انقلاب تلاش کنند.

ایسنا: به نظر شما ذائقه مردم مشهد چقدر با سایر شهرها متفاوت است؟ چطور می شود که در انتخابات ریاست جمهوری رای آقای روحانی از مجموع آرای آقایان قالیباف، ولایتی و جلیلی بیشتر می‌شود اما در انتخابات مجلس نتیجه تا این حد تغییر می‌کند؟

بنی هاشمی: در انتخابات ریاست جمهوری انتخابات در مشهد دو قطبی نبود، لذا عوامل پشت پرده اصولگرا نتوانستد متحد عمل کنند، اما در انتخابات مجلس فضای رقابت دو قطبی شد و نتیجه به نفع اصولگرایان تمام شد.

ایسنا: برای انتخابات شوراها چه نظری دارید؟ چقدر فکر می کنید اصولگرایان معتدل و اصلاح طلبان بتوانند کرسی‌های شورای شهر را از آن خود کنند؟

بنی هاشمی: در انتخابات شوراها احتمالا صحنه رقابت با انتخابات مجلس متفاوت خواهد بود و نتیجه آرای شورای شهر آینده احتمالا ترکیبی از همه جناح‌ها باشد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین