|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۳
کد خبر: ۹۲۳۲۸
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۸
ظریف در فرودگاه استانبول مورد استقبال سید عباس عراقچی معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه و مقامات محلی قرار گرفت.
«محمد جواد ظریف» وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران دوشنبه شب برای شركت در نشست سازمان همكاری اسلامی در استانبول وارد تركیه شد.

 ظریف در فرودگاه استانبول مورد استقبال سید عباس عراقچی معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه و مقامات محلی قرار گرفت.

نشست وزیران امور خارجه كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی كه مهم ترین نهاد اجرایی این سازمان بزرگ است، امروز (سه شنبه) با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه برگزار می شود.

در نشست كارشناسی سازمان همكاری اسلامی كه روزهای یكشنبه و دوشنبه برگزار شد هیاتی از مقام های بلندپایه جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی سید عباس عراقچی معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه به منظور بررسی دستور كار اجلاس سران شركت كرد.

نشست وزیران امور خارجه كشورهای عضو نیز پس از اجلاس كارشناسان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه (24 و 25 فروردین) برگزار می شود.

سیزدهمین نشست سران سازمان همكاری اسلامی روزهای پنجشنبه و جمعه (26 و 27 فروردین) در استانبول برگزار می شود.

حسین جابری انصاری سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست با خبرنگاران درباره حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در این نشست گفت كه در این باره ریاست جمهوری اطلاع رسانی خواهد كرد.

طبق اعلام قبلی بیش از 30 تن از سران كشورها و دولت ها در این اجلاس به میزبانی رجب طیب اردوغان رییس جمهوری تركیه شركت خواهند كرد.

نشست سران سازمان همكاری اسلامی كه بر اساس

 برآورد سال 2011، جمعیتی حدود یك میلیارد و 600 میلیون نفر را پوشش می دهد، هر سه سال یكبار برگزار می شود. اجلاس قبلی در فوریه 2013 به میزبانی مصر برگزار شد. دبیرخانه دائمی این نهاد در شهر جده عربستان قرار دارد.

سازمان همكاری اسلامی اعلام كرده است كه در نشست استانبول رهبران كشورهای اسلامی، تصمیم ها و اقدام های عملی در راستای تلاش مشترك اسلامی و تحكیم نقش سازمان همكاری های اسلامی در دو سطح منطقه و جهان اتخاذ خواهند كرد.

از جمله این اقدامات عملی می توان به تصویب چشم انداز راهبرد 10ساله جدید (2015 تا 2025) سازمان همكاری اسلامی اشاره كرد كه شامل اولویت های مشخصی در زمینه برقراری امنیت و ثبات، مبارزه با تروریسم و افراطی گری، رعایت حقوق بشر،‌ حمایت از توسعه و‌ كاهش میزان فقر می شود.

این كنفرانس كه با شعار «یكپارچگی و همبستگی برای عدالت و امنیت» برگزار می شود، وضعیت جاری در سوریه،‌ یمن،‌ لیبی،‌ افغانستان، سومالی،‌ مالی،‌ جامو و‌ كشمیر،‌ درگیری های میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان و سایر كشورهای ناامن اسلامی را مورد بحث و بررسی قرار خواهد داد.

سازمان همكاری اسلامی، دومین سازمان بین دولتی پس از سازمان ملل متحد است كه 57 كشور در آن عضویت دارند و در سال1970 نشست اولین كنفرانس اسلامی وزیران امور خارجه سازمان همكاری اسلامی در جده برگزار شد.

منشور یا قانون اساسی سازمان كنفرانس اسلامی طبق ماده 102 منشور سازمان ملل متحد در اول فوریه 1974 به ثبت رسید.


منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین