کد خبر: ۹۲۰۵۹
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۹
عربستان با اعلام برنامه ریاضت اقتصادی خود به منظور جلوگیری از ورشكستگی این كشور، درصدد كاستن از میزان وابستگی اش به نفت و درآمدهای نفتی است.
 عربستان با اعلام برنامه ریاضت اقتصادی خود به منظور جلوگیری از ورشكستگی این كشور، درصدد كاستن از میزان وابستگی اش به نفت و درآمدهای نفتی است.

به گزارش شبكه خبری اسپوتنیك، محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان در گفت وگویی كه بلومبرگ با وی انجام داد، گفت كه برنامه جدید اصلاحات اقتصادی در كشورش به ریاض امكان می دهد درآمدهای مازاد خود را تا سال 2020 تا 100 میلیارد دلار در سال افزایش دهد.

پیشتر گزارش ها از تبعات كاهش بهای نفت در عربستان سعودی حكایت داشت.

روزنامه آلمانی «دویچه ویرشافت ناخریشتن» در گزارشی نوشت كه درآمدهای ارزی بانك مركزی عربستان به میزان بیشتری كاهش یافته و حال آنكه مردم این كشور به كاهش هزینه ها روی آورده اند.

«فهد ناظر» تحلیل گر سیاسی سابق سفارت عربستان در واشنگتن در مورد برنامه ریاضت مالی ریاض گفت كه نباید به این برنامه به عنوان طرحی برای نجات كشور از فروپاشی مالی نگاه كرد، بلكه باید آن را راهی برای تغییر و تحول در اقتصاد عربستان دانست.

وی افزود: سعودی ها و به ویژه سیاست گذاران به هیچ وجه این برنامه را در زمره یك برنامه ریاضتی طبقه بندی نمی كنند. عنوان رسمی این برنامه، برنامه تغییر ملی است و هدف از اجرای آن، كاهش میزان وابستگی اقتصاد عربستان به درآمدها و عایدی های نفتی است.

ناظر در مورد اقتصاد عربستان و احتمال وابستگی آن به چیزی غیر از نفت گفت: نفت تقریبا 40 درصد از تولید ناخالص داخلی سعودی را تشكیل می دهد، اما بخش پتروشیمی كه تا حدودی مرتبط با نفت است اما به لحاظ فنی در زمره بخش نفتی در عربستان قرار نمی گیرد، وضعیت امیدوار كننده ای دارد.

به گفته تحلیل گران، جانشین ولیعهد عربستان در مصاحبه خود با صراحت خوشایندی در مورد اقتصاد كشورش سخن گفت.

محمد بن سلمان از وجود نفت در عربستان ابراز خرسندی كرد و گفت: همچنان نقشی مهم در این زمینه خواهیم داشت، اما این بخش نمی تواند موتور اقتصاد سعودی برای آینده باشد.

براساس این گزارش، جمعیت عربستان از سال 1970 چند برابر شده و از 5 میلیون نفر در آن سال به بیش از 22 میلیون نفر در حال حاضر رسیده است.

به اعتقاد تحلیل گران، تقاضا برای كار بیشتر در عربستان، همیشگی است و این كشور باید از پس مشكلات اقتصادی بزرگی برآید.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین