کد خبر: ۹۱۷۶۲
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۶
ساعد موچشی عنوان کرد: در این کاوش‌ها آثاری از سکونت عصر آهن مربوط به سه هزار سال پیش نیز نمایان شده که نشان از مورد استفاده قرار گرفتن این ناحیه در دوره یاد شده دارد.
کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه باستانی سرچم در نزدیکی روستای روآر از توابع شهرستان سروآباد کردستان به کشف بقایای یک روستای6 هزارساله منجر شد.

امیر ساعدموچشی سرپرست کاوش در محوطه باستانی سرچم با اعلام این خبر تصریح کرد: این روستای کهن مربوط به دوره‌ای است که باستان شناسان آن‌را دوره مس‌سنگی می‌خوانند.

به گفته وی، در کاوش های به عمل آمده در این محوطه آثاری شامل سفال، ظرف سنگی، ابزار سنگی، بقایای استخوان حیوانات و بقایای معماری کشف شده است.

  ساعدموچشی تصریح کرد: سفال‌های به دست آمده در سرچم شامل نمونه‌هایی با پوشش قرمز، نخودی و سفال‌هایی با تزیین فشاری انگشتی و منقوش هندسی اند که به سنت سفال دالما و تعداد محدودی نیز به سنت سه گابی تعلق دارند.

به گفته کاوشگر این مکان، تا پیش از شناسایی محوطه سرچم اطلاعاتی از سکونت‌های دوره مس و سنگ میانی در منطقه اورامان وجود نداشت وتاکنون روستایی با این قدمت در منطقه اورامان شناسایی نشده بود.

این باستان شناس افزود: کاوش‌های اخیر می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره نحوه معیشت، سنت‌های فرهنگی و ارتباطات آن‌ها را در اختیار پژوهشگران قرار دهد.

ساعد موچشی عنوان کرد: در این کاوش‌ها آثاری از سکونت عصر آهن مربوط به سه هزار سال پیش نیز نمایان شده که نشان از مورد استفاده قرار گرفتن این ناحیه در دوره یاد شده دارد.

او تصریح کرد: کاوش اخیر بخشی از مجموعه کاوش‌های باستان‌شناسی گسترده‌ای است که به هدایت فریدون بیگلری در منطقه اورامان، خصوصاً در دره رودخانه سیروان در حال انجام است .

او افزود: این کاوش‌ها در طول یک سال گذشته باعث شناسایی مکان‌های متعددی از دوره‌های پارینه‌سنگی، مس‌سنگی، عصر آهن و ادوار اسلامی‌شده که نشان‌دهنده غنای باستان‌شناسی این بخش از استان کردستان است که تا پیش از آغاز این کاوش‌ها اطلاعات اندکی از پیشینه کهن آن وجود داشت.

مجوز کاوش در محوطه باستانی سرچم توسط ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.

منبع: برنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین