کد خبر: ۹۱۴۶۳
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۳
نوربخش با اشاره به منش، شخصیت و اخلاق لشگری گفت: لشگری از متواضع‌ترین هنرمندانی بود که من می‌شناختم. او در عین بزرگی شخصیت افتاده‌ای بود و هیچ ادعایی نداشت.
پیکر جواد لشگری - پیشکسوت عرصه موسیقی - صبح امروز 19 فروردین‌ماه با حضور اساتید و هنرمندان از تالار وحدت به سوی قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد.

در ابتدای این مراسم حمیدرضا نوربخش - مدیرعامل خانه موسیقی - اظهار کرد:‌ تقدیر این گونه بود که در روزهای آغازین سال نو جامعه موسیقی ما یک سوگ و هجران و فراق دیگری را تجربه کند. شایسته است درباره جواد لشگری پیشکسوتانی سخن بگویند که چند دهه با او همکار و همراه بوده‌اند و از سال‌های آغازین تأسیس رادیو با او همکاری داشتند. هر سال تعدادی از این اساتید که تعدادشان زیاد هم نیست از بین‌مان می‌روند و ما به سوگ آن‌ها می‌نشینیم. چنین شخصیت‌هایی برای جامعه موسیقی ما برکت و ضرورت هستند.

او افزود: لشگری یکی از پرکارترین هنرمندان موسیقی در چند دهه گذشته بود و آثار بی‌شماری را ساخت، نواخت و تدوین و عرضه کرد که همه آن‌ها جزو ماندگارترین آثار موسیقی ما هستند. آثاری که اگرچه بارها توسط هنرمندان مختلف خوانده شدند اما همچنان طراوت و تازگی خود را حفظ کردند و این یکی از ویژگی‌های هنرمندانی است که آثار ماندگار خلق می‌کنند.

تشییع پیکر جواد لشگری

نوربخش با اشاره به منش، شخصیت و اخلاق لشگری گفت: لشگری از متواضع‌ترین هنرمندانی بود که من می‌شناختم. او در عین بزرگی شخصیت افتاده‌ای بود و هیچ ادعایی نداشت. احساس مسئولیت و تعهدی که در وجود او بود لشگری را ملزم می‌کرد به هر جا که دعوتش می‌کردند برود و حضور پیدا کند. با همه خوش برخورد بود. ویژگی‌های او باید برای همه ما درس باشد، از جمله صداقت در رفتار و گفتارش که باید در جامعه موسیقی ما نهادینه شود. صداقت در رفتار و گفتار و کردار و در همه عرصه‌ها آن چیزی است که جامعه موسیقی ما امروز به آن نیاز دارد.

او ادامه داد:به جوان‌ها عرض می‌کنم که جوهره همه ادیان اخلاق است. آنچه که انسان را به فلاح و رستگاری می‌رساند اخلاق است. متأسفانه ما در این روزها با بی‌اخلاقی‌هایی مواجه هستیم و به امثال جواد لشگری نیاز داریم. نیاز داریم تا باشند و ما از آن‌ها درس اخلاق بیاموزیم. بیاموزیم صادق باشیم، بیاموزیم هدف وسیله را توجیه نمی‌کند و انتقاد باید با اخلاق توأم باشد.

مدیرعامل خانه موسیقی همچنین بیان کرد: به راحتی نهاد بزرگ و مستحکمی مثل خانه موسیقی را که بیش از 15 سال است با همت بزرگانی چون جواد لشگری به وجود آمده مورد هر هجمه و بی‌اخلاقی قرار می‌دهند. خانه موسیقی در و دیوار و خشت و گِل نیست، نهادی است که بزرگانی در آنجا حضور دارند و خانه با نام آن‌ها شناخته می‌شود. ما باید حرمت بزرگان‌مان را نگه داریم و به پیشکسوتان احترام بگذاریم. کسوت و سابقه اهمیت زیادی دارد، امیدوارم همه ما ملزم به رعایت اخلاق باشیم.

سپس بزرگ لشگری - از بستگان مرحوم جواد لشگری - پشت تریبون قرار گرفت و گفت: من و جواد هم‌درس و هم‌مدرسه‌ای بودیم و سال‌های زیادی شب و روزمان را با هم سپری کردیم. ما به مدرسه دارالفنون می‌رفتیم و ساعت چهار که تعطیل می‌شدیم به سرعت خودمان را به منزل استاد صبا می‌رساندیم. جواد همیشه کارش راهنمایی و فعالیت در راه موسیقی بود. وقتی در جریان بیماری او قرار گرفتم با تلفن جویای احوالش بودم.

تشییع پیکر جواد لشگری

در بخش دیگری از این مراسم محمد سریر - رئیس هیأت مدیره خانه موسیقی - گفت: امروز با هنرمندی وداع می‌کنیم که بخش بزرگی از خاطرات شیرین و نغمه‌های چند نسل را خلق کرده است. او هنرمندی خوش قریحه و مهربان بود. شیوه‌اش در ارتباطات با هنرمندان و مردم شیوه‌ای آموزنده است. آثار ماندگار او در نسل‌های دیگر هم باقی خواهد ماند.

سپس سالار عقیلی پشت تریبون قرار گرفت و ضمن تسلیت به جامعه موسیقی ایران اظهار کرد: متأسفانه اساتید موسیقی ما تک تک از شاخه فرو می‌ریزند و هر سال شاهد از دست دادن چند تن از آنان هستیم. من افتخار این را داشتم که از سال‌های گذشته با جواد لشگری و خانواده‌اش آشنا باشم. چند نمونه از کارهای او را با ارکستر ملی ایران و در کنار استاد فخر‌الدینی اجرا کرده‌ام که یکی از آن‌ها را به روح پر فتوح جواد لشگری تقدیم می‌کنم.

عقیلی سپس قطعه‌ای از کارهای لشگری را برای حاضران اجرا کرد.

در پایان این مراسم دختر جواد لشگری متنی را درباره‌ی پدرش برای حاضران قرائت کرد و پیکر این پیشکسوت عرصه موسیقی به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برای خاکسپاری بدرقه شد.

در مراسم تشییع پیکر جواد لشگری چهره‌هایی چون علی مرادخانی (معاون امور هنری وزارت ارشاد)، فرهاد فخر‌الدینی، عبدالحسین مختاباد، علی ترابی، حسین علی‌شاپور، علی رهبری، داود گنجه‌ای، باربد بیات، کامران همت‌پور، فرزین پیروزپی، مرتضی باقرنژاد، بزرگ لشگری، ناصر وحدتی، سالار عقیلی، محمد سریر، شهرام صارمی، سیدعباس سجادی و تعدادی از اعضای ارکستر سمفونیک تهران حضور داشتند.

به گزارش ایسنا، جواد لشگری پیشکسوت عرصه موسیقی و نوازنده ویلن روز 17 فروردین‌ماه بر اثر ایست قلبی درگذشت.

جواد لشگری از جمله هنرمندانی است که خدمات زیادی به موسیقی ایران کرد و آثار زیادی از او در مایه‌های اصیل موسیقی ایرانی باقی مانده است.

او سال ۱۳۰۲ در تهران متولد شد و در جوانی برای فراگیری و نواختن ویلن به ترتیب نزد ابوالحسن صبا و مهدی خالدی و پس از این دو نفر، به کلاس احمد فروتن‌راد رفت و ردیف‌های موسیقی ایرانی و چند کتاب خارجی را نزد او فرا گرفت.

لشگری ابتدا همکاری خود را با رادیو در سال ۱۳۲۶ با نواختن آهنگی به نام «فتنه» که شعر آن از رهی معیری بود، آغاز کرد و از سال ۱۳۲۸ رسما در ارکسترهای مهدی خالدی، مرتضی محجوبی، ابراهیم منصوری و حسین یاحقی شرکت کرد.

همچنین مراسم یادبود او روز شنبه 21 فروردین ماه از ساعت 16 تا 17:30 در مسجد جامع شهرک غرب برگزار می‌شود.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین