کد خبر: ۹۱۴۴۰
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۶
وی با طرح این سؤال که آیا تنها دستاورد برجام ورود ناگهانی لوازم آرایشی است؟ خاطرنشان کرد: این گونه اخبار هیچ جای امیدی باقی نمی‌گذارد، زیرا تخریب چهره و مخدوش کردن حیثیت دولت، نمی‌تواند زمینه‌ساز توسعه اقتصادی باشد.
نقد و شناساندن کاستی‌ها، نه تنها برای توسعه و پیشرفت لازم است، بلکه فقدان نقد و خاموش شدن منتقدان، به خمودگی و سستی می‌انجامد. براین اساس است که دولت یازدهم از ابتدای فعالیت خود، بویژه از نهادهای کارشناسی همچون دانشگاهیان خواستار نقد و ارزیابی تصمیم‌ها و اقدامات خود شده است. در این میان، تخریب در لباس نقد، نه تنها کارگشا و رافع مشکلات نخواهد بود، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز به هدر رفتن توان و از دست رفتن ظرفیت‌ها و فرصت‌های ملی شود. کارشناسان و فعالان سیاسی نیز بر این باورند که این رویکرد، بیش از آنکه دولت را زیر سؤال ببرد، توان و امنیت ملی را خدشه‌دار می‌کند؛ توانی که با توجه به شرایط حساس منطقه‌ای، باید صرف مسائل کلان و رفع کاستی‌های موجود بشود.

زیباکلام: همراهی مردم با دولت روشن است

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، معتقد است که وقتی دولت مورد نقد قرار می‌گیرد، نباید با توسل به مفاهیمی مانند به خطر افتادن امنیت ملی یا اینکه باید در مقابل خارج، جبهه متحد داشته باشیم، مانع بیان و ابراز نقدها شود، زیرا در برخی موارد، دولت‌های گذشته به این بهانه از زیر بار انتقادپذیری شانه خالی می‌کردند.

صادق زیباکلام با بیان اینکه این اصل باید در دولت آقای روحانی رعایت شده و حق منتقدان در هر شرایطی به رسمیت شناخته شود، تصریح کرد: انصافاً دولت آقای روحانی تاکنون سعی نکرده است از این بهانه سوء استفاده کرده و به بهانه امنیت ملی، جلوی منتقدان را بگیرد. آقای روحانی باید تحمل و سعه صدر داشته باشند، هرچند در مواردی آقای روحانی جواب مخالفان را داده، اما اصل همواره این بوده است که مخالفان بتوانند نقدهای خود را درباره عملکرد دولت بیان کنند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی درعین حال، تأکید کرد که دولت روحانی تلاش می‌کند به دنیا نشان دهد که سیاست ایران تعامل سازنده و تنش‌زدایی با منطقه و جهان است، حال اگر برخی خلاف این رویه را اعلام می‌کنند، دولت باید به صورت صریح و شفاف موضعگیری کرده و بگوید که دولت به عنوان منتخب مردم اقداماتی از این دست را تأیید نمی‌کند.

به باور زیباکلام، مردم ایران در 7 اسفندماه کاملاً نشان دادند که آیا موافق سیاست‌های دولت هستند یا می‌خواهند سیاست‌های دوران دولت‌های نهم و دهم، بار دیگر تکرار شود. 

فلاحت‌پیشه: برنامه دشمنان اختلاف افکنی است

یک کارشناس مسائل سیاست خارجی نیز سیاست خارجی را جزو مقوله‌های کلان یک کشور برشمرد و گفت: سیاست خارجی باید از چالش‌های سیاسی داخلی مصون باشد. از این رو زمانی که موضوع سیاست منطقه‌ای کشور یا نحوه مقابله با دشمنان منطقه‌ای ایران مطرح می‌شود، دولت و مجلس و سایر بخش‌های کشور باید با یک دید کلان به این مسائل بنگرند و بر همین بنیاد نیز باید به نقد عملکرد دولت بنشینند.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه افزود: نقدها نیز باید سازنده باشد، زیرا دولت نخستین نهاد سیاستی و مدیریتی است که خود را پایبند سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی می‌داند، بویژه در موضوع برجام و رابطه با 1+5 و امریکا که دولت در نوک پیکان اجرای سیاست‌های کلان نظام قرار دارد، طبیعی است که دولت باید براساس سیاست‌های کلان حرکت کند و رفتارهای دولت نیز باید در همین قالب ارزیابی شود تا مذاکره کنندگان و مسئولان تضعیف نشوند.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر هم انتقادها مخرب باشد، توان چانه‌زنی مذاکره کنندگان جمهوری اسلامی ایران حتماً تضعیف می‌شود. بویژه اینکه در طول 37 سال پس از انقلاب، یکی از برنامه‌های دشمنان کشور این بوده که مباحث سیاست خارجی به نقاط اختلافی در داخل کشور تبدیل شود، برای اینکه اگر اختلافی در این زمینه شکل بگیرد، در این صورت ایرانیان نخواهند توانست منافع ملی خود را بخوبی پیش ببرند.

فلاحت‌پیشه در تعریف وحدت در سیاست خارجی اظهار کرد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران یک تعریف دارد، یعنی وحدت در عین کثرت است و کثرت در نظرات مربوط به سیاست خارجی را ندیده نمی‌گیرد. افراد می‌توانند نظرات مختلفی داشته باشند، اما تا جایی که به سیاست خارجی و اعمال آن برمی‌گردد، این کثرت باید نتیجه وحدت‌بخش داشته باشد و اگر دولت وارد مباحث اجرایی شد، همه باید از آن حمایت کنند.

مجلسی: دولت را بسیار انتقادپذیر دیدم

یک کارشناس مسائل سیاست خارجی نیز در تعریف از وحدت در مسائل کلان، بویژه سیاست خارجی، تأکید کرد: وحدت به معنای تکرار جملات واحد از سوی همه نیست و معنای این نیز جز استبداد دولتی نیست، چیزی که اصلاً به دولت یازدهم نمی‌آید. فریدون مجلسی با بیان اینکه دولت را بسیار انتقادپذیر دیدم، خاطرنشان کرد: انتقاد یعنی پذیرش تکثر و حساب کردن روی تکثر، از این رو وحدت به معنی این است که منافع ملی، اصول اقتصاد و قدرت و اقتصاد ملی در برابر جهانیان محفوظ بماند و از آن حمایت شود. زیرا ایران به مثابه کشتی‌ای است که همه سوار آن هستیم و اگر جایی از این کشتی دچار آسیب شود، همه متضرر خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه اگر دولت فقط به سلیقه خود عمل کند، قابل دفاع نیست و ضد وحدت است، ادامه داد: هر قوه‌ای نهاد یا بخشی در کشور باید وظایف خود را در چارچوب قانون انجام دهد، اما آنچه ناراحت کننده است، افتراهایی است که به بهانه‌های مختلف و درباره کارهایی که هرگز انجام نشده، به دولت زده می‌شود. 

مجلسی با ابراز تأسف از تضعیف دولت در بزرگ‌ترین دستگاه تبلیغاتی کشور یعنی صدا و سیما، به یک نمونه از این تخریب‌ها اشاره کرد و گفت: در مهم‌ترین بخش خبری این رسانه، یعنی ساعت 14 عصر روز چهارشنبه، از قول یک منبع خارجی ناشناخته، اعلام شد که تنها دستاورد برجام، نجات شرکت‌های تولیدکننده مواد و لوازم آرایشی بوده است.

وی با طرح این سؤال که آیا تنها دستاورد برجام ورود ناگهانی لوازم آرایشی است؟ خاطرنشان کرد: این گونه اخبار هیچ جای امیدی باقی نمی‌گذارد، زیرا تخریب چهره و مخدوش کردن حیثیت دولت، نمی‌تواند زمینه‌ساز توسعه اقتصادی باشد.

ابراهیمی: تضعیف دولت، تضعیف نظام است

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز نیز با بیان اینکه هر نوع تنازع یا انتقادی در حد خود می‌تواند آثار مثبتی داشته باشد، اظهار کرد: البته به این شرط که انتقادها با هدف بهبود رویکردها و حل مسائل باشد، اما اگر انتقادها با هدف تضعیف باشد، نه تنها پیامدهای مخربی در حوزه‌های کلان دارد،‌ بلکه می‌توان پیامدهای این آثار مخرب را بر امنیت روانی و اقتصادی زندگی مردم نیز مشاهده کرد، زیرا تضعیف دولت، تضعیف نظام است.  حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی با اشاره به ضرورت وجود صمیمیت در کشور با هدف حفظ آرامش خاطرنشان کرد: با وجود آرامش است که می‌توان برای حوزه‌های مختلف تصمیمات عقلانی اتخاذ کرد، البته معنای صمیمیت این است که افراد ضمن برخورد محبت‌آمیز با یکدیگر، حرف‌های خود را شفاف مطرح کنند، با این شرط که هدف نهایی، بهبود وضعیت کشور و ملت باشد، نه بحث‌های جریانی، سیاسی و گروه گرایی یا خدایی نکرده برای تخریب دولت.

وی با بیان اینکه همه باید در بیان انتقادها و مشکلات‌ به گونه‌ای عمل کنند که در نهایت این بیانات منجر به حل مشکلات و افزایش توانایی کشور در حوزه‌های مختلف شود، اضافه کرد: تحقق شعار امسال که رهبر معظم انقلاب نیز به آن تأکید بسیاری دارند، وحدت و هم‌افزایی توان نیروها و نهادهای داخل کشور است و اختلاف‌افکنی‌ها یا برجسته کردن اختلاف‌های موجود، باعث می‌شود نیرو و توانی که باید صرف تحقق شعار امسال شود، معطوف به مسائل حاشیه‌ای و غیرضروری شود.

عضو جامعه روحانیت مبارز، مخاطب شعار امسال را نه تنها دولت، بلکه همه بخش‌های کشور، اعم از بخش خصوصی، مردم و نهادهای غیردولتی برشمرد و افزود: هرچند در این میان انتظار می‌رود که مسئولان دولتی نیز سعه صدر خود را افزایش دهند و با آرامش با این انتقادها و بعضاً تخریب‌ها مواجه شوند، اما دیگران نیز باید توجه داشته باشند به گونه‌ای سخن نگویند که معنای سخن آنان این باشد که دولت تاکنون هیچ کاری نکرده یا نمی‌کند، امری که رهبر معظم انقلاب نیز آن را نمی‌پسندند.

ابراهیمی با اشاره به اینکه در همه زمان‌ها، وحدت مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بوده است، خاطرنشان کرد: تحقق شعار امسال و رفع مشکلات سیاسی و اقتصادی، نیازمند وحدت است؛ وحدتی که به معنای خاموش شدن منتقدان نیست.

منبع: ایران
 

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین