|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۰
کد خبر: ۹۱۳۳۵
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۹
ابعاد بیشتری از تلاش و دسیسه عربستان برای مسدود کردن راه ایران برای بازگشت به بازار بین المللی نفت برملا شده است؛ دسیسه هایی که با انتشار اخبار افزایش صادرات نفت ایران مشخص شد تا به حال کم اثر بوده است.
ابعاد بیشتری از تلاش و دسیسه عربستان برای مسدود کردن راه ایران برای بازگشت به بازار بین المللی نفت برملا شده است؛ دسیسه هایی که با انتشار اخبار افزایش صادرات نفت ایران مشخص شد تا به حال کم اثر بوده است.

کارشکنی ها و توطئه های عربستان در مسیر خروج ایران از فضای تحریم و بازگشت به کانون تجارت بین المللی هر روز ابعاد تازه تری به خود می گیرد و ابعاد بیشتری نیز از این دسیسه ها آشکار می شود.

پس از ناکامی عربستان و برخی متحدانش در الزام ایران به اجرای فریز نفتی، اکنون روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی از اقدامات عربستان سعودی برای کاهش صادرات نفت ایران پرده برداشته است.

بنا بر گزارش این روزنامه "به گفته بازرگانان و واسطه های حمل و نقل دریایی، عربستان سعودی برای مقابله با تدابیر ایران برای افزایش صادرات نفت مانع از ورود کشتی هایی شده است که نفت خام ایران را انتقال می دهند".

از زمانی که تحریم ها برداشته شد، ایران توانسته است نفت خام خود را به اروپا، از جمله به شرکت های "کپسا" اسپانیا، "توتال" فرانسه و "لیتاسکو" روسیه، بفروشد. یکی از علل سرعت اندک بازگشت ایران به بازار نفت همین کارشکنی ها است.

به گفته های واسطه‌های شناورهای حمل نفت، تا اواسط آوریل، فقط در حدود ٨ نفتکش از جزیره خارک ایران به مقصد اروپا بارگیری کرده اند و فقط ١٢ میلیون بشکه در انتظار انتقال است.

بر اساس اطلاعیه ای که از سوی یکی از شرکت های بیمه کشتیرانی برای اعضای آن در ماه فوریه صادر شد، از ورود کشتی های ایران که نفت خام این کشور را حمل می کنند، به بنادر کشورهای عربستان سعودی و بحرین جلوگیری می شود.

در این اطلاعیه آمده است "کشتی هایی که در یکی از سه توقف آخر خود در مبادی ورودی به ایران پهلو گرفته اند، پیش از ورود به آب های عربستان سعودی و بحرین باید از مقامات این کشور مجوز بگیرند. واسطه های کشتیرانی و بازرگانان نیز همین مورد را گزارش داده اند".

مدیران نفتی ایران از پخش این خبر در بازار ابراز نگرانی کرده و گفته اند این خبر فقط بر مشکلاتی که آنها در فروش نفت خام خود داشته اند، می افزاید.

طبق گزارش فایننشال تایمز "سعودی آرماکو" شرکت دولتی نفت عربستان و "شرکت ملی کشتیرانی عربستان سعودی" به درخواست های این نشریه برای توضیح درباره این موضوع پاسخ ندادند.

در همین حال " گروه نفت کش های اینترتانکو " و دیگر دست اندر کاران این صنعت اعلام کرده اند عربستان سعودی هیچ اطلاعیه رسمی صادر نکرده، اما این تردید موجب شده است برخی از اجاره کنندگان نفت کش ها علاقه ای به حمل نفت خام ایران نداشته باشند.

یکی از واسطه های این صنعت می گوید:« به این موضوع به عنوان خطری نامعلوم نگاه می شود. ... هیچ کس نمی خواهد روابط خود را با سعودی ها به هم بزند.»

آمارهای شرکت "ویندوارد" شرکت تهیه کننده آمار و تحلیل در حوزه دریانوردی، نشان می دهد، از ابتدای امسال مقدار نفتی که در دریا و در خارج از سواحل ایران ذخیره می شود، ١٠ درصد افزایش یافته و اکنون به بیش از ٥٠ میلیون بشکه رسیده است.

این کارشکنی ها در حالی ادامه دارد که متحدان عربستان همچنان پروژه اعمال فشار بر ایران در قالب طرح فریز نفتی را هم دنبال می کنند.

در همین راستا نماینده کویت در اوپک مدعی شد توافق بر سر کاهش تولید نفت خام بدون حضور یا موافقت ایران هم می‌تواند صورت گیرد.

«نوال الفزیع» اعلام کرد کشورهای تولیدکننده نفت می‌توانند در نشست دوحه درمورد کاهش سقف تولید نفت خام یا حفظ آن در سطح ماه ژانویه به توافق برسند حتی اگر ایران از این اقدام که با هدف کمک به افزایش قیمت نفت صورت می‌گیرد، حمایت نکند.

وی معتقد است کشورهای عضو اوپک و سایر کشورهای تولیدکننده نفت به دلیل پایین بودن بیش از حد بها این کالا چاره‌ای جز توافق برسر کاهش سقف تولید ندارند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین