کد خبر: ۹۰۳۸۹
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۱
جانشین رئیس پلیس کشور با تأکید بر اینکه راننده نباید تخلف کند، گفت: در عین حال ا گر راننده تخلفی داشت باید ایمنی خودرو آنقدر مطلوب باشد که منجر به حادثه فوت نشود.
جانشین فرمانده ناجا توصیه می کند کسانی که تاکنون از سفر خود بازنگشته‌اند به‌‌خاطر شرایط جوی، بازگشت خود را به فردا موکول‌ کنند.

سردار سرتیپ  اسکندر مومنی امروز در بازدید از مرکز کنترل ترافیک راهور افزود: با توجه به اینکه در روزهای پایانی سفرهای نوروزی هستیم و مردم می خواهند سریع تر به مقصد برسند متاسفانه شتاب و عجله دارند و همین امر تصادفات را افزایش می دهد در حالیکه رانندگان می توانند پس از استراحت کافی وارد جاده شوند.

وی اضافه کرد: در هیچ جای دنیا این حجم سفر  در یک بازه زمانی انجام نمی شود و این گونه سفرها بی سابقه است لذا مدیریت  این سفرها نیز بسیار دشوار است.

سردار مومنی طرح نوروزی را بزرگترین و پرحجم ترین  عملیات ترافیکی پلیس دانست و گفت: علاوه بر روان سازی ترافیک باید امنیت شهروندان نیز  تامین شود به شکلی که  امنیت منازل و محل کار  و امنیت طول سفر و محل های استقرار در ایام نوروز نیز  با تلاش نیروی انتظامی فراهم می شود.

وی درباره امنیت مرزها هم گفت: خوشبختانه در نوروز امسال حادثه امنیتی خاصی در مرزها نداشتیم.

وی گفت: باید جاده ها و خودروها به معنای واقعی ایمن سازی شوند.

سردار مومنی با اشاره به و جود ۲۳۰۰ دستگاه دوربین ثبت تخلفات در سراسر کشور گفت: از این تعداد ۷۱۰ دوربین در  جاده های کشور مستقر است که نسبت به کنترل تخلفات اقدامی م کنند.

جانشین رئیس پلیس کشور با اشاره به اینکه هر جایی دوربین کنترل سرعت نصب شده است تخلفات به کمتر از یک درصد رسیده بر ضرورت استفاده از سیستم های هوشمند تأکید کرد و افزود: برای حالت عادی کنترل های جاده ای و برخورد با تخلفات حداقل ۶ هزار دوربین نیاز داریم.

وی با اشاره به اینکه تصادفات رانندگی سالانه ۶ درصد تولید ناخالص داخلی به اقتصاد کشور صدمه وارد می کند، گفت: باید جاده ها و خودروها به معنای واقعی ایمن سازی شوند از سویی دیگر سیستم های حمل و نقل عمومی کارآمد شده و مردم قوانین را رعایت کنند تا خسارات تصادفات کاهش یابد.

مومنی به طرح نوروز ۹۵ اشاره کرد و افزود: آمارها نشان می دهد در طرح نوروز ۹۵ حدود ۲ هزار میلیارد تومان تصادفات رانندگی به اقتصاد کشور صدمه زده که این ارقام تنها هزینه های مستقیم بوده و جدا از سایر هزینه های معنوی تصادفات است.

وی با اشاره به اینکه با کمک سیستم های هوشمند باید تلاش کنیم تا تصادفی رخ ندهد گفت: در عین حال باید مصدوم سریع به مراکز درمانی منتقل و در آنجا سریعا درمان شود.

جانشین فرمانده ناجا با اشاره به اینکه در  حوزه رانندگان اکثر آنها قوانین و مقررات رانندگی را رعایت می کنند افزود: تعداد اندکی هستند که قوانین را رعایت نمی کنند و قطعا باید با آن تعداد اندک به طور جدی برخورد شده که کنترل های الکترونیکی و افزایش نرخ جرایم رانندگی برای این عده از ضروریات است.

۴۴ درصد تصادفات نوروزی از نوع واژگونی است

سردار مومنی همچنین در حاشیه بازدید از مرکز فرماندهی و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا با اشاره به بارش برف و باران در محورهای مواصلاتی کشور رعایت فاصله طولی، کاهش سرعت و تردد با سرعت مطمئنه را مورد تأکید قرار داد و گفت: طرح نوروزی تا ۱۵ فروردین ماه ادامه دارد.

وی بااشاره به کاهش کشته های تصادفات نوروزی در سر صحنه تاکنون گفت: توصیه می کنیم رانندگان سرعت و سبقت نگیرند و با  خستگی و خواب آلودگی در روزهای پایانی تعطیلات نوروز تردد نکنند.

مومنی با اشاره به اینکه ۴۴ درصد از تصادفات نوروزی از نوع واژگونی بوده است، افزود: علی رغم اینکه بارش برف و باران در بخشی از این  حوادث نقش داشته اما خستگی و خواب آلودگی عامل اصلی بروز این حوادث دلخراش بوده است.

وی تأکید کرد: استانهای البرز، مازندران، قم و فارس پرترددترین استانهای کشور در ایام نوروز بوده اند.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی رویکرد اصلی پلیس در سال ۹۵ را کنترل هوشمند والکترونیکی جاده ها دانست و گفت: درعین حال از دولت انتظار داریم تا نسبت به افزایش تعداد دوربین های نظارتی پلیس به حداقل ۶ هزار دستگاه هر چه سریعتر اقدام کند تا خسارات تصادفات نیز کاهش یافته و شمار کشته ها متعاقبا کم شود.

مومنی  خوردو پراید را پرتصادف ترین خودروی کشور در تعطیلات نوروز امسال دانست و گفت: امیدواریم ایمنی خودروها به صورت عملی و واقعی افزایش یابد نه بر روی برگه ها و کاغذها. نظارت ها  افزایش یافته رقابت ایجاد شود و نظارت کنند با تولید کننده نیز یکی نباشد. در این صورت است که می توانیم شاهد افزایش ایمنی خودروهای تولیدی باشیم.

جانشین رئیس پلیس کشور با تأکید بر اینکه راننده نباید تخلف کند، گفت: در عین حال ا گر راننده تخلفی داشت باید ایمنی خودرو آنقدر مطلوب باشد که منجر به حادثه فوت نشود.

وی افزود: قطعا دانش فنی ارتقا ایمنی خودروها در کشور وجود دارد اما مشکل به نظر ما ساختاری و نظارتی دراین حوزه است.

مومنی  به تصادفات واژگونی اشاره کرد و گفت : خستگی و خواب آلودگی که عامل اصلی آنها نیزعجله و شتاب است در کنار سرعت و سبقت غیر مجاز مهمترین عوامل تصادفات نوروزی بوده است که اگر عجله و شتاب کاهش می یافت قطعاَ حدود ۸۰ درصد تصادفات در نوروز امسال رخ نمی داد.

منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین