کد خبر: ۹۰۲۸۳
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۰
وی ادامه داد: از طرف دیگر، دنیا هم از سوخت فسیلی به سمت سوخت‌های جایگزین در حرکت است. احتمالاً تا پنج سال دیگر تقاضای سوخت فسیلی رو به کاهش خواهد گذاشت.
اقتصادنیوز از قول یک کارشناس بانکی نوشت: برای سه تا چهار سال آینده با وجود ایران و عراق و سایر عرضه‌کنندگانی که تولید خود را افزایش داده‌اند، نفت از همان 30 یا 40 دلار بالاتر نخواهد رفت.

پرویز عقیلی کرمانی درباره نقش نقت در اقتصاد ایران طی سال‌های آتی گفت: ما در سال 1395 به هیچ‌وجه نباید روی نفت حساب باز کنیم. برای سه تا چهار سال آینده با وجود ایران و عراق و سایر عرضه‌کنندگانی که تولید خود را افزایش داده‌اند، نفت از همان 30 یا 40 دلار بالاتر نخواهد رفت.

وی ادامه داد: از طرف دیگر، دنیا هم از سوخت فسیلی به سمت سوخت‌های جایگزین در حرکت است. احتمالاً تا پنج سال دیگر تقاضای سوخت فسیلی رو به کاهش خواهد گذاشت. البته من این اتفاق را یک خوش‌شانسی می‌دانم، چرا که از این پس در اقتصاد ما نفت نقش بزرگی نخواهد داشت.

این کارشناس باسابقه اقتصادی تصریح کرد: هم‌اکنون نفت حدود 22 یا 23 درصد در تولید ناخالص داخلی دخیل است. به نظر من گاز می‌تواند نقشی به مراتب حیاتی‌تر از نفت در اقتصاد ما بازی کند. اما از آنجا که قیمت گاز هم مانند نفت در سراشیبی سقوط افتاده، دیگر صرف نمی‌کند که میلیاردها دلار خرج لوله‌کشی کنیم و از ایران گاز را مثلاً به اروپا منتقل کنیم. در عین حال صرف نمی‌کند که میلیاردها دلار خرج مایع کردن گاز کنیم، چرا که علاوه بر هزینه‌های سنگین سرمایه حتی کشتی‌های حمل آن همگی توسط قطر پیش‌خرید شده‌اند.

وی پس از این، وضعیت اقتصاد ایران در سال 95 را این گونه ترسیم کرد: روی هم رفته خوشبین‌ هستم که به‌رغم افت قیمت نفت، می‌توانیم با سیاست‌های هماهنگ بخش خصوصی‌محور در برجام2، شرایطی را فراهم کنیم که بخش خصوصی قوی‌تر شده و وارد گود شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین